Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)
  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)
  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)
  • Natočeno podle klasického gotického hororového románu „Shrine“ mistra žánru Jamese Herberta. (LUKICKK)
  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)

Reklama

Reklama