Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Horor bez duše, bez strachu, bez zábavy, bez scénaře. Ty jo, na co si zase koukal, ty vole? Na svůj život, ne, teď vážně. Uděláme si takové resúme, a začneme otázkou, co je to horor? Abych volně citoval tetičku Wikipedii: "je umělecký žánr, jehož cílem je u čtenáře nebo diváka vyvolat pocit strachu a děsu, jako jsou noční můry, hnus či jiné obavy." Tak zase na druhou stranu, hnus jsem doopravdy pociťoval. Hnus z režiséra, že tak totálně kurví vkusy diváka, bát se v opravdovém hororu. Obavy. Obava z toho, že někomu by se tenhle kočičí smrad mohl někomu páčit a nebát se o jeho hendicap, a selhání mozkových buňek, když tomu dá víc než jednu hvězdu. Rick má kurva mrdat zombíky, ne Vymíťače Gorka. Teď jsem fakt dumal, jestli tohle nemá spojitost s Lovcem démonů, jestli nejsou třeba ve stejném vesmíru, či jestli se o to aspoň prdelí neopřel. Ty vole, to jsou věci! Zlatej Valach s panenkou Análkou. #odpadnisklizen [2021] ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Neviem či náhodou toto nebol prvý poriadny horor tohto roka, určite by sme už boli so súputnikom v kinosále a smiali sa na bizarnostiach a konečne sa stretli po vyše roku ale to nevadí. Treba vydržať a nič sa neda robiť len pozerať filmy v pohodlí domova. Aj keď v kine by to malo úplne iný efekt. Ničím zaujimavy nábožensky horor ktorý mal minimum lakaciek ale ako mnohí poznamenali po lockdown hauntingu toto pôsobilo ako taký veľkofilm. 3* ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vidlákům pobožným pomoci není, falešná Marie slzy když roní." Film , který potěší každého zarytého ateistu, nevěřícího na skutečné zázraky :-). Stav utkání FC Církev vs Dynamo Marie z Ďáblic: církev prohrála konzumačně, oprava, kontumačně 0:3. Nenaplnilo se davové očekávání zázraku, nepomohl ani bouřící kotel domácích, silnější mužstvo po zásluze vyhrálo! R.I.P. tři surově zfaulovaní flanďáci. Dobře oběšený farář, profesionálně zapálený jezuita-exorcista i ohnivou prackou do srdce skolený biskup. Poučení z příběhu je zřejmé. Zjeví-li se vám nějaká našeptávající Mařka v bílém prostěradle, vyléčí vám na počkání např. raka plic a posléze i pár dědkům od vás z činžáku prostatu, neukvapujte se s úsudkem. Ještě než si pozvete delegaci z Vatikánu k uznání zázraku, zkontrolujte té čůze roucho, jestli jí zpod něj nečouhá kopyto či ocas! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na režisérsky debut od scenáristu Zamilovaného profesoraLovca: Zimnej vojny nie zlé. Prekliata je štandardný, nie výnimočný, ale ani zlý, no proste štandardný americký horor s dávno zažitými scenáristickými a režisérskymi postupmi. Najviac mu pomáha charizmatický Jeffrey Dean Morgan v titulnej úlohe, ktorý si hranie vychutnáva a asi najmä (resp. len) kvôli nemu pridávam tretiu hviezdu. Ku koncu ma to každopádne už fakt dosť nebavilo a bol som rád, že sa to skončilo. Produkcia: Sam Raimi. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)
  • Natočeno podle klasického gotického hororového románu „Shrine“ mistra žánru Jamese Herberta. (LUKICKK)

Reklama

Reklama