Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024 Autor Jokolo

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně slouží jako vítané obohacení originálu, jako tomu bylo v případě oscarového V rytmu srdce nebo Kruhu, který ale přišel už před dávnými časy. Většinou se to ale příliš nepodaří a remake tak působí jako levná náhražka, jenž pouze pomůže studiím přihodit zlatky do kasičky. Díváme se například na filmy jako Nedotknutelní nebo Viník. Ty měly k ruce kvalitní předlohu, kterou ale pouze nestydatě okopírovaly. Už nějakou dobu pak víme, že produkční společnost DiCapria chystá předělávku dánského hitu Chlast od Thomase Vinterberga, který si došel pro Oscara za nejlepší cizojazyčný film. A taky víme, kdo bude režírovat. Jen nevíme, jestli z toho máme úplně radost.

 

Peripetie několika přátel a středoškolských profesorů, kteří se rozhodnou, že zkusí své dny prosvětlit nonstop hladinkou v krvi, totiž do filmu převede komik Chris Rock. Ten má za sebou pouze pár režijních zářezů, z nichž žádný díru do světa úplně neudělal. Režie je ale v současnosti prý jeho prioritou, neboť plánuje ještě životopisný snímek dle knihy King: A Life o životě Martina Luthera Kinga. Remake Chlastu má pak v současnosti rozpracovaný scénář, který bude vycházet z prvního nástřelu Stuarta Blumberga (Sexbomba od vedle). Když vylezly první informace o tom, že se tento film plánuje, navíc pod produkční záštitou DiCapriovy společnosti, mnohé hlasy jásaly, neboť to mohlo znamenat alespoň malou roli pro Lea. V současnosti ale představa toho, že Leonardo DiCaprio hraje ve filmu od Chrise Rocka, působí poněkud bizarně. 

 

Nejedná se o jediný plánovaný remake dánského hitu, který sklízel ovace i na mezinárodní scéně. Ve fázi příprav údajně stále je i předělávka snímku Rytíři spravedlnosti od Anderse Thomase Jensena, který by měl napsat i scénář. Tam by se měl zase produkce chopit Shawn Levy, což taky jistotu úplně nevzbuzuje. Oba snímky navíc velkou část svého úspěchy sklízely nejen díky scénáři, ale díky skvělému výkonu Madse Mikkelsena. Tak uvidíme, jak si s tím Hollywood poradí. 

Reklama

Související novinky

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

36. Evropské filmové ceny ovládla Anatomie pádu

36. Evropské filmové ceny ovládla Anatomie pádu

10.12.2023

V sobotu 9. prosince proběhl v Berlíně 36. ročník slavnostního předávání Evropských filmových cen, které každoročně pořádá v Německu sídlící Evropská filmová akademie. Vítězným snímkem večera se bez… (více)

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

36. Evropské filmové ceny - nominace

36. Evropské filmové ceny - nominace

08.11.2023

V úterý 7. listopadu byly zveřejněny nominace pro 36. ročník Evropských filmových cen, jež by měly upozornit na nejvýznamnější filmové počiny z Evropy za rok 2023. V kategorii pro nejlepší evropský… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama