foto

Shawn Levy

  • nar. 15.7.1968 (51 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Je jedním z komerčně nejúspěšnějších režisérů poslední dekády. Jeho filmy do dnešního dne vydělaly více než miliardu dolarů.

Levy vypiloval svoje umění z na první pohled lehkých komedií do dojímavých příběhů, které diváky hluboce zasáhnou. Jeho mladistvý, entusiastický přístup je znatelný na jeho postavách i dějových linkách. Levy režíroval i produkoval film Noc v muzeu, který vydělal více než 580 miliónů dolarů po celém světě. V roce 2006 režíroval úspěšnou komedii Růžový panter a později působil jako výkonný producent na jejím pokračování. Dále režíroval komedie Dvanáct do tuctu, Líbánky, Velký tlustý lhář.

Ve 20. letech promoval na univerzitě v Yale. Později produkoval svůj první krátký film Broken Record.

Zdroj: Bontonfilm

Režijní filmografie

Filmy

2020 Free Guy
2014 Co by kdyby
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
2013 Stážisti
2012 Family Trap (TV film)
2011 Family Album (TV film)
Ocelová pěst
2010 Noční rande
2009 Noc v muzeu 2
2006 Noc v muzeu
Růžový panter
2004 Deerings, The (TV film)
2003 Dvanáct do tuctu
Líbánky
2002 Velký tlustý lhář
2001 Jett Jackson (TV film)
1999 Stray Dog (TV film)
1997 Adresa neznámá
Právě včas

TV seriály

2019 Stranger Things (TV seriál)
Chapter Four: The Sauna Test (S03E04)
Chapter Three: The Case of the Missing Lifeguard (S03E03)
2017 Imaginary Mary (TV seriál)
The Mom Seal (E02)
Pilot (E01)
Stranger Things (TV seriál)
Chapter Four: Will the Wise (S02E04)
Chapter Three: The Pollywog (S02E03)
2016 Stranger Things (TV seriál)
Chapter Four: The Body (S01E04)
Chapter Three: Holly, Jolly (S01E03)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Drives a Car! (S02E06)
2006 Pepper Dennis (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Do Over (TV seriál)
2000 In a Heartbeat (TV seriál)
1999 Pro strach uděláno (TV seriál)
1998 Animorphs (TV seriál)
First Wave (TV seriál)
The Famous Jett Jackson (TV seriál)
1997 Journey of Allen Strange, The (TV seriál)
Lassie (TV seriál)
1994 Tajuplný svět Alex Mackové (TV seriál)

Hudební videoklipy

2006 Beyoncé - A Woman Like Me (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2013 Stážisti
2005 Dvanáct do tuctu 2
2002 Velký tlustý lhář
1993 Made in America
Podzemní past (TV film)
1991 Hollister (TV film)
Our Shining Moment (TV film)
1988 Liberace: Behind the Music
Polibek
1987 Divoká věc
Zombie noční můra
1986 Jít míle (TV film)

TV seriály

2016 Stranger Things (TV seriál)
Chapter Four: The Body (S01E04)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Řešitelé problémů (S04E05)
1990 thirtysomething (TV seriál)
Good Sex, Bad Sex, What Sex, No Sex (S03E17)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney
1987 Biography (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 Beyond Stranger Things (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace