Reklama

Reklama

Jaye Davidson

Jaye Davidson

nar. 21.03.1968 (56 let)
Riverside, California, USA

Zajímavosti (10)

Hvězdná brána (1997)

  • Vo filme z roku 1994 figuruje Ra (Jaye Davidson) ako posledný svojho druhu, ktorý hľadal po galaxiách možnosť ako oklamať smrť. Našiel humanoidnú rasu a svojho hostiteľa. V seriáli Ra však vystupuje ako súčasť veľkého systému vládcov sústavy Goa’uldov, nie ako vymretej rasy. (Piri)

Hvězdná brána (1994)

  • Efekt žhnoucích očí Ra (Jaye Davidson) byl vytvořen v postprodukci, protože při testovacím promítání divákům postava nepřišla jako mimozemského původu. (HellFire)

Hvězdná brána (1994)

  • Testovací promítání zaostalo při průměrném skóre 35 % nad očekáváním studia. Výkonný producent Mario Kassar si uvědomil, že problém tkví v nedostatečné srozumitelnosti příběhu, proto nechal otitulkovat všechny dialogy Ra (Jaye Davidson) a pozměnil některé scény. Odezva na tyhle změny byla velmi pozitivní, což se odrazilo v návštěvnosti a z filmu se stal překvapivý hit. (HellFire)

Hvězdná brána (1994)

  • Jaye Davidson (Ra) si nebol schopný zapamätať svoj text v starovekom egyptskom jazyku. Za kamerou preto museli stáť členovia štábu držiaci tabule s jeho textom. (rezanec1003)

Hvězdná brána (1994)

  • Jaye Davidson (Ra) ke konci už tak nesnášel svůj kostým, že ho po poslední klapce ze sebe strhl ještě na place a ani se nešel převléct. Prakticky tím také ukončil svoji hereckou kariéru, v žádném dalším filmu už si nikdy nezahrál. (džanik)

Hvězdná brána (1994)

  • Jaye Davidson nebyl nadšený z publicity, kterou získal po uvedení thrilleru Hra na pláč (1992) a s přijetím role Ra váhal. Nechtěl ale nabídku jen tak odmítnout, a tak přišel s platovým požadavkem, o kterém si myslel, že bude nepřijatelný – milión dolarů. Částka však byla odsouhlasena a Jaye obsazen. (džanik)

Herec

Filmy
1994

Hvězdná brána

 

Jiggery Pokery (TV film)

1992

Hra na pláč

Dokumentární
2020

V záři reflektorů - a.z.

1995

Catwalk

Host

Reklama

Reklama