foto

Elena Vacvalová

  • nar. 15.1.1958 (58 let)
    Hnúšťa-Likier, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elena Vacvalová vyštudovala televíznu žurnalistiku. V študentských rokoch hrala basketbal za Sláviu Filozof a venovala sa aj športovej streľbe. Bola taktiež aktívnou hádzanárkou. Po škole pracovala v časopise Kamarát, v ktorom sa zoznámila aj so svojím neskorším manželom. Bol redaktorom časopisu Chovateľ a svoju polovičku zaúčal a uvádzal do sveta žurnalistiky. Herečka si do svojho druhého manželstva priviedla dcérku Elenu.

Jej skutočná kariéra sa však začala na televíznej obrazovke a to po zoznámení sa so svojím, dnes už ťažko oddeliteľným kolegom Oliverom Andrásym. Prvé kroky, ktoré ju vyšvihli do povedomia širokého obecenstva spravila reláciou Čo dokáže ulica, kde spolu s kolegami nachytávali nič netušiacich ľudí skrytou kamerou. Po prestupe z verejnoprávnej televízie do súkromnej si dvojica získala divácku podporu reláciami Aj múdry schybí, kde odpovede obyvateľov na všetečné otázky zabávali celú krajinu. Druhým úspešným projektom bol Dereš, ktorý bol založený na komentároch vždy prísediacej trojice glosátorov a spovedaní vrcholných predstaviteľov politiky na pomyselnom dereši.

Po dlhých rokoch sa dvojica kolegov rozdelila a Elena nahradila Roba Beňa v kresle moderátora relácie 7EDEM s r. o., ktorá sa po prevzatí inou komerčnou televíziou premenovala na Sedem. Vacvalová tu spoločne so šiestimi známymi osobnosťami glosovala témy, ktoré týždeň čo týždeň hýbali krajinou. Relácia mala úspech a na obrazovkách dvoch najúspešnejších televízií na Slovensku sa objavovala desať rokov.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

2015 Andílek na nervy
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1999 Šest statečných
1995 Hazard

TV pořady

2016 Zlaté časy (TV pořad)
2014 Útulkovo (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Argumental (TV pořad)
Hviezdna dráha Markízy (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 Sedem (TV pořad)
2002 Ružové okuliare (TV pořad)
2001 7EDEM s r. o. (TV pořad)
1999 Dereš (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1993 Čo dokáže ulica (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace