foto

Juraj Šajmovič

  • nar. 3.7.1966 (49 let)
    Plzeň, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval režii, scenáristiku a dramaturgii na katedře dokumentární tvorby pražské FAMU. Režíroval několik filmů pro Krátký Film. Poté spolupracoval s Českou televizí, TV Nova i soukromými produkcemi. Vytvořil řadu dokumentárních i hraných krátkometrážních titulů. V roce 1995 spoluzakládal filmovou produkci Road Movies. Je členem ARAS. V roce 2012 natočil oceněný celovečerní hraný debut. V současnosti realizuje seriál pro Českou televizi a věnuje se přípravě dalšího hraného filmu.

Režijní filmografie

2015 Andílek na nervy
2012 Tady hlídám já

Dokumentární

2015 Kdo neskáče, není Čech (TV seriál)
2006 13. komnata Luďka Soboty (TV film)
13. komnata Michala Davida (TV film)
13. komnata Remigia Machury (TV film)
2002 České hlasování (TV film)

TV pořady

2013 Rub a líc (TV pořad)
2004 Budování státu (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2015 Andílek na nervy
2012 Tady hlídám já

Dokumentární

2015 Kdo neskáče, není Čech (TV seriál)

Herecká filmografie

1992 Jahňa chudobného (TV film)

TV pořady

2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace