foto

Juraj Šajmovič

  • nar. 3.7.1966 (54 let)
    Plzeň, Československo

Biografie

Vystudoval režii, scenáristiku a dramaturgii na katedře dokumentární tvorby pražské FAMU. Režíroval několik filmů pro Krátký Film. Poté spolupracoval s Českou televizí, TV Nova i soukromými produkcemi. Vytvořil řadu dokumentárních i hraných krátkometrážních titulů. V roce 1995 spoluzakládal filmovou produkci Road Movies. Je členem ARAS. V roce 2012 natočil oceněný celovečerní hraný debut. V současnosti realizuje seriál pro Českou televizi a věnuje se přípravě dalšího hraného filmu.

Režijní filmografie

Filmy

2020 Tady hlídáme my
2016 Komici s.r.o. The Tour
2015 Andílek na nervy
2012 Tady hlídám já

Dokumentární

2020 Příhody Praga
2015 Kdo neskáče, není Čech (TV seriál)
Sláva vítězům, čest poraženým (E07)
Ženy v útoku (E06)
Rozjaření (E05)
další epizody (7)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Luďka Soboty (S02E17)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Remigia Machury (S02E10)
13. komnata Michala Davida (S01E15)
2002 České hlasování (TV film)
1999 Nesmírná odyssea (TV film)

TV pořady

2013 Rub a líc (TV pořad)
2004 Budování státu (TV pořad)

Divadelní záznam

2016 Komici s.r.o. v Lucerně (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Komici s.r.o. The Tour
2015 Andílek na nervy
2012 Tady hlídám já

Dokumentární

1999 Nesmírná odyssea (TV film)

Divadelní záznam

2016 Komici s.r.o. v Lucerně (divadelní záznam)

Herecká filmografie

Filmy

1992 Jahňa chudobného (TV film)

TV seriály

1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Antropologie (S02E04)

Host

TV pořady

2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Fanoušci tvůrce