foto

Edita Brychtová

  • nar. 1961
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dcera výtvarníků se narodila v Praze, následně přebývala v Londýně a její povolání ji přivedlo do mnoha dalších měst – Paříž, Los Angeles. Herecky se projevila poprvé ve svých pěti letech ve filmu Ženu ani květinou neuhodíš. O dva roky později emigrovala s rodiči do Londýna, kde vystudovala hereckou akademii. V 16 letech už hrála v anglickém Národním divadle. V USA se proslavila rolí princezny Diany ve filmu celonárodní stanice NBC. Čeští diváci ji znají především jako Annu ze Svěrákova filmu Akumulátor 1. Žije v USA, hraje v seriálech, věnuje se dabingu počítačových her.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

2010 Doktor od jezera hrochů
2006 Dobrý ročník
2003 Miss Match (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
1999 Muž na Měsíci
1997 Alright Already (TV seriál)
Spiknutí
1996 Rockford Files: Godfather Knows Best, The (TV film)
Zločin století (TV film)
1995 JAG (TV seriál)
1994 Akumulátor 1
1992 Fergie & Andrew: Behind the Palace Doors (TV film)
1991 Vražedné pobřeží (TV seriál)
1990 Blind Justice
Piglet Files, The (TV seriál)
Ten, kdo stvořil špióna (TV film)
1989 One Night Stand (TV seriál)
1988 Friends
1986 Call Me Mister (TV seriál)
Cinq filles à Paris (TV seriál)
Dead Head (TV seriál)
Hot Metal (TV seriál)
Lovejoy (TV seriál)
Worlds Beyond (TV seriál)
Zázračný lékař
1985 Galloping Galaxies! (TV seriál)
Maelstrom (TV seriál)
1984 Pericles, Prince of Tyre (TV film)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Inspektor Taggart (TV seriál)

TV pořady

2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace