Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vypadá to spíše jako podle Rosamundy Pilcherové, než Švandrlíka. Troška už zřejmě nikdy nepřekročí stín hoštické trilogie a zůstane u kameňáků a červené knihovny. Občas jsem se uchechtl, avšak na jedno podívání zcela dostačující. Hvězdu za pěknou s/m scénu s následnou fotodokumentací a druhou za rašpli Holubovou, která se sice potácí někde mezi Škopkovou a macechou z Mrazíka, ale celkově je neodolatelně jedovatá, zmije jedna. Škoda, že při scéně holení nevsadil Troška na pořádné gore, mohla být ještě jedna hvězda navíc. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli mi to přijde více tragické či komické. Už jen ta situace kdy si pan doktor uřízne kus p**ele mě dostala do úzkých zda je vůbec dobrý nápad dávat tak vysoké hodnocení... Ale křivdila bych snaze Jiřího Langmajera,Terezy Bebarové a Evy Holubové. Ani ty komedie Zdenka Trošky už nejsou co bývaly :-( hold Slunce seno spolu s pohádkami Z pekla štěstí jsou jeho vrcholnými díly. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Troška a jeho další pokus o totální degradaci českého národa na bandu přízemních buranů. Pravda, co čekat od národa, kde nejpoužívanější papírovou věcí krom hajzlpapíru je bulvár Blesk, kde pelikán jménem Zeman usedá na svou pravidelnou stolici na Pražském hradě a kde Zdeněk Troška rozdává dobrému vkusu facky jednu za druhou. V paměti mi utkvělo několik scén, na něž bych opravdu velmi rád zapomněl. Při scéně, kdy si troška "hraje" se zadkem Jardy Šmída, se mi udělalo skutečně nevolno, chytl jsem barvu Rákosníčkova podpaží a mrákoty se o mě pokoušely jako snad nikdy. A Pogodová s džu-džu šamany mě bude dlouho strašit ve snech. Že já vůůůlse na tuhle krávovinu díval!!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Sestro, skalpel! Odsávat! .... Ale ne odsávat ústy v mém rozkroku, sestro, to jste se spletla, myslel jsem odsávat krev pacientovi!" Troufnu si říct, že jen tahle jediná věta (která navíc není z "étavo filmá") je vtipnější, než celý dvouhodinový spektákl, omylem zařazený do žánru komedie. A propos, k těm dvěma hodinám - nevím, jestli Troška úmyslně vynechává u svých filmů střihače, aby ušetřil na letenku do Afriky kvůli několika málo záběrům, ale 112 minut je fakt priveľa (tady vidím 102 minut, že bych sledoval nějaký director's cut?). Švandrlíkova původní myšlenka byla asi humornější, nicméně Troška ji opět zabil, byť tentokrát nedošel až do údolí totální trapnosti, aby tam znovuobjevoval kameňácké jakoževtipy a babovřeskovou jadrnost. Pro skalní fanoušky tohoto guyského "fajnšmekra" bych jen doplnil, že ani zde nechybí pohled na holou pánskou zadnici, dokonce se okolo ní točí podstatná část zápletky, což samo o sobě by mělo odradit většinu diváctva z protipólu (ne, já se odradit nenechal). Ty, kteří jako já podlehnou svodům luzného rejži, dokoukají jeho další úžasné 4procentní (pardon, 30procentní) veledílo a jsou heteromužského pohlaví, ti mohou být snad aspoň částečně odškodněni pohledem na sympatické figury i tváře Terezy Bebarové a Alžbety Stankové, která od Rebelů zajímavě vyzrála (teď nemyslím hereckou stránku). Dokonalý protipól jim tvoří Sandra Pogodová, která zejména v první polovině filmu odstraší odhadem polovinu těch, kdo to přeci jen riskli i přes své antitroškovské postoje (i tuhle zkoušku odvahy jsem ustál). Nejlepší herecký výkon předvedla ve filmu určitě ta africká "mamba", bez které by vlastně Troška ani neměl co filmově vařit... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka. (M.B)
  • Po příletu do Nairobi čekala na štáb dvanáctihodinová cesta do vesnice Ltibo, která leží stranou od turistických oblastí a nejbližší hotel je vzdálený více než hodinu cesty. (TheSlezy)

Reklama

Reklama