foto

Broněk Černý

  • nar. 12.3.1961 (56 let)
    Strakonice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herectví nikdy nestudoval a k natáčení filmů se dostal čistě náhodou, když se šel jen ze zvědavosti podívat na konkurz. Uspěl a pod režijním vedením Zdeňka Trošky ztvárnil nezapomenutelnou roli Vency Konopníka ve všech dílech komediální trilogie SLUNCE, SENO... Také hrál v zájezdovém divadle Heleny Růžičkové. Nějaký čas si pohrával s myšlenkou na profesionální hereckou dráhu, avšak nakonec se jeho život vydal jiným směrem.

Dnes pracuje jako řidič nákladních vozidel, je ženatý, má dvě děti a žije ve Strakonicích. K filmování se na skok vrátil ještě v roce 2003, když se mihnul jako šmírák v dalším Troškově počinu KAMEŇÁK.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2003 Kameňák
1991 Slunce, seno, erotika
1990 Bylinková princezna (TV film)
1989 Slunce, seno a pár facek
1985 Mezek
Tísňové volání
Zelená léta
1984 Holka na krátkou trať (TV film)
1983 Slunce, seno, jahody

Dokumentární

2014 Slunce, seno, 30 LET !
2006 Slunce, seno, vesnice (TV film)

TV pořady

2012 Česká 30 (TV pořad)
2003 Slunce, seno, Helena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace