foto

Broněk Černý

  • nar. 12.3.1961 (56 let)
    Strakonice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herectví nikdy nestudoval a k natáčení filmů se dostal čistě náhodou, když se šel jen ze zvědavosti podívat na konkurz. Uspěl a pod režijním vedením Zdeňka Trošky ztvárnil nezapomenutelnou roli Vency Konopníka ve všech dílech komediální trilogie SLUNCE, SENO... Také hrál v zájezdovém divadle Heleny Růžičkové. Nějaký čas si pohrával s myšlenkou na profesionální hereckou dráhu, avšak nakonec se jeho život vydal jiným směrem.

Dnes pracuje jako řidič nákladních vozidel, je ženatý, má dvě děti a žije ve Strakonicích. K filmování se na skok vrátil ještě v roce 2003, když se mihnul jako šmírák v dalším Troškově počinu KAMEŇÁK.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2003 Kameňák
1991 Slunce, seno, erotika
1990 Bylinková princezna (TV film)
1989 Slunce, seno a pár facek
1985 Mezek
Tísňové volání
Zelená léta
1984 Holka na krátkou trať (TV film)
1983 Slunce, seno, jahody

Dokumentární

2014 Slunce, seno, 30 LET!
2008 Slunce, seno, vesnice (TV film)

TV pořady

2012 Česká 30 (TV pořad)
2003 Slunce, seno, Helena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace