foto

Petr Srna

  • nar. 25.5.1989 (27 let)
    Turnov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Talentovaný herec a moderátor Petr Srna se narodil 25. května 1989 v Turnově a dětství prožil ve Vysokém nad Jizerou. K herectví začal tíhnout již od základní školy, kde to začalo besídkami a předváděním se před ostatními, aby to celé skončilo dabingem, hraním v divadle i ve filmech, ale také moderováním a uváděním všelijakých akcí.

Po dokončení základní školy skončil jako student střední školy Autotronik, která z něj měla udělat experta na servis nových a elektronikou nabitých automobilů. Naštěstí se tak nestalo a Petrova kariéra se již v průběhu středoškolského studia začala jasně profilovat. Hrál divadlo a moderoval různé akce. Úspěšně se zúčastnil konkurzů na roli Ludvíka v televizním seriálu Hop anebo trop. Po skončení střední školy si vybral hereckou školu v Praze a tím o jeho dalším osudu bylo definitivně rozhodnuto. Velkoměsto s jeho možnostmi a Petrův talent k sobě velmi záhy našly cestu.

Jako mladý herec se pomalu začal objevovat v dabingu a občas dostal i zajímavou roli ve filmu, či televizní inscenaci. Místo školních besídek začal uvádět maturitní plesy a později svůj talent uplatnil při konferování velkých firemních akcích. Pro Petra Srnu je však největším úspěchem jeho cesta po divadelních prknech. Jak sám říká: "Hrát v divadle byl můj sen od dětství a vždycky jsem si představoval, jak já sám jednou budu stát na jevišti." Sen se mu skutečně splnil má za sebou několik výrazných a úspěšných rolí. Pod režijní taktovkou Jana Kačera si zahrál Tuzenbacha ve Třech sestrách v pražském Pidivadle nebo exceloval v italské klasice Filumena Marturano aneb Manželství po Italsku po boku Simony Stašové a Svatopluka Skopala. Pozornost diváků na sebe přilákal i v představení Hysterikon.

Petr se však začíná velmi úspěšně profilovat i jako filmový a televizní herec. Objevil se v celé řadě hraných dokumentárních filmů, ale dokázal na sebe stáhnout pozornost i malými rolemi například ve filmech Post Bellum, či Lidice. Objevil se i v seriálech jako Vyprávěj, či Ordinace v růžové zahradě. Záběr Petra Srny je skutečně veliký. Kromě hraní a moderování ještě přednáší a vyučuje rétoriku a um prezentace pro manažery.

Media Machine

Herecká filmografie

2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Sametovej úlet (E14)
2011 Lidice
2009 Post Bellum (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

TV pořady

2013 Polívka na víně (TV pořad)
2009 Tescoma s chutí (TV pořad)
2008 Rodina a já (TV pořad)
2000 Zprávičky ze světa (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace