Reklama

Reklama

Conrad L. Hall

Conrad L. Hall

nar. 21.06.1926
Papeete, Tahiti, Francouzská Polynésie

zem. 04.01.2003 (76 let)
Santa Monica, California, USA

Biografie (1)

"Kinematografie je pouze prostředek vyprávění, není to literatura, pouze obrázky." Conrad Lafcadio Hall se narodil na Tahiti 21. června 1926. Byl synem spisovatale Jamese Halla, podle jehož novel bylo natočeno několik filmů. Vystudoval univerzitu žurnalistiky v jižní Kalifornii, po jejímž dokončení podstoupil i filmařský kurz. Spolu se svými spolužáky založil produkční společnost a vyráběli malé filmy a televizní reklamy. Začátkem 60. let už byl najímán jako… (více)

Zajímavosti (3)

Morituri (1965)

  • Počas nakrúcania náročnej scény kameraman Conrad L. Hall nedopatrením použil nesprávny filter, ktorý spôsobil, že na filme nebolo po jeho vyvolaní vôbec nič vidieť. Kameraman zmierený s vyhadzovom a koncom svojej kratučkej kariéry, ako poslednú záchranu oslovil odborníka na špeciálne efekty Billa Abbotta, ktorý vytvoril vysoko kontrastnú exemplárnu kópiu. Cenné zábery boli nielen zachránené, ale patrili k tomu najlepšiemu, čo Hall pre daný film nakrútil. (classic)

Sam Mendes

  • Když se Toma Hankse, který pracoval na jeho Road to Perdition (2002) zeptali, jak se mu pracovalo s režisérem, který točil svůj teprve druhý film, herec odpověděl: "Když s ním pracujete, tak takový pocit nemáte. Vypravěčský cit má obrovský. Spousta lidí, kteří se se stali režiséry, se k tomu dopracovala skrz vyprávění cizích příběhů: byli to třeba střihači nebo scenáristi, jejichž příběhy naopak vyprávěl někdo jiný. Sam byl architektem mnoha příběhů na divadle, takže ví, jak pracovat s načasováním vyprávění i se vztahy mezi jednotlivými postavami. A tím ostatním, těmi filmařskými aspekty, se nenechává zastrašit. Když máte po boku člověka, jako je Conrad Hall, tak si se záležitostmi jako jsou kamerové úhly či čočky, opravdu nemusíte dělat starosti. Navíc je pro herce skvělé, když pracuje s někým, kdo má takové zkušenosti z divadla. Sam už se musel nespočetněkrát vypořádat s tím, jak na jevišti vyrazit z lidí dobrý výkon bez ohledu na to, jak hrozně se před chvílí pohádali s manželkou nebo jakou mají kocovinu. Je neskutečně schopný diplomat." (NIRO)

Galerie (1)

Reklama

Kameraman

Host

Herec

Ovládací panel

Fanklub

(110)

Reklama

Reklama