foto

Elyes Gabel

  • nar. 8.5.1983 (33 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elyes Gabel je britský herec, čiastočné indického a tuniského pôvodu. Narodil sa 8.5.1983 v Londýne, vo Veľkej Británii. Jeho prvá televízna rola prišla v detskom seriáli Milujem mamičku v roku 2002. 

Medzi jeho najpozoruhodnejšie úlohy patria Dr. Gupreet ("Guppy") v lekárskej dráme Casualty či učiteľ telesnej výchovy Rob Cleaver v dráme televízie BBC, Waterloo Road. Ďalej je to rola Dothraka menom Rakharo v seriáli Game of Thrones. Pôvodne sa mal volať Jhogo, ale HBO rozhodlo o zmene názvu, pretože to bolo príliš podobné menu Drogo, jednej z hlavných postáv. Objavil sa v prvej sérii a v prvých dvoch epizódach druhej série. Zahral si tiež v divadelných inscenáciách, ako sú West Side Story, Oliver! či Denník Anny Frankovej.

tommmy89

Herecká filmografie

2015 Exit Strategy (TV film)
Poslové (TV seriál)
2014 A Most Violent Year
Interstellar
Tým Škorpion (TV seriál)
2013 Chceš pěstí?
Světová válka Z
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Sever nezapomíná (S02E01)
Widow Detective (TV film)
2011 Borgiové (TV seriál)
Everywhere and Nowhere
Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
Zvítězíš, nebo zemřeš (S01E07)
Zlatá koruna (S01E06)
další epizody
Kingdom of Dust
Tělo jako důkaz (TV seriál)
2010 Everywhere and Nowhere
Identity (TV seriál)
2009 Psychoville (TV seriál)
2008 Apparitions (TV seriál)
Boogeyman 3
Dead Set (TV seriál)
2006 Waterloo Road (TV seriál)
2005 Casualty @ Holby City (TV seriál)
2002 I Love Mummy (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace