foto

Jakub Voráček

  • nar. 15.8.1989 (27 let)
    Kladno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Profesionální hokejový útočník Jakub Voráček se narodil 15. srpna 1989 v Kladně.

K prvnímu extraligovému zápasu nastoupil v sezóně 2005/2006 za HC Rabat Kladno. V roce 2006 nastoupil na dvě sezóny za tým Halifax. Svůj první gól v NHL vstřelil ve svém prvním zápasu 10. října 2008 týmu Dallas Stars. 23. června 2011 byl vyměněn do Philadelphie Flyers. 1. července podepsal s Flyers roční smlouvu, v týž den jeho nový tým získal dalšího českého reprezentanta Jaromíra Jágra. Voráček v červenci 2013 prodloužil smlouvu s vedením Flyers o další čtyři roky, za které by měl získat 17 milionů dolarů.

Již od mládežnických kategorií reprezentuje ČR, účastnil se na dvou mistrovství světa do 18 let a dvou mistrovství světa dvacetiletých. Pomohl českému týmu vyhrát zlatou medaili na mistrovství světa v roce 2010 a o rok později se podílel na výhře bronzu na MS v Bratislavě. Naposledy se MS účastnil v roce 2013, kde se stal se 7 body nejproduktivnějším Čechem na šampionátu. V roce 2014 se zúčastnil ZOH v ruské Soči.

Jakuba Voráčka jste mohli spatřit v obou dvou dílech filmu BABOVŘESKY od Zdeňka Trošky. Dále pak v dokumentárních filmech o hokeji.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2014 Babovřesky 2
2013 Babovřesky

Dokumentární

2015 741 690 + 1 Jágr (TV film)
2012 Jaromír Jágr: stále na vrcholu (TV film)
2011 Bronzové halušky (TV film)
2010 Sport 2010 (TV film) - a.z.
Tým na hraně (TV film)

TV pořady

2013 Deník NHL (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2006 NHL on NBC (TV pořad)
1992 Buly (TV pořad)
1987 NHL on TSN (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace