Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Tenhle seriál je pro mě nejlepší. A proč? Je to opravdu vtipný sitcom (miluju sitcomy). Je to sice seriál z lékařského prostředí a občas se tam vyskytnou vážné i dojímavé situace, přesto se vyhýbá klišé a patosu jako v ER či v Chirurzích. Jsou zde odkazy a hlášky na jiný filmy a seriály (moje kávička bez cukru se smetanou :-)). Například díky tomu poznám i odkaz na Risky Business, i když sem ho ještě neviděla, či na cheers - a ty sem viděla (parodie na cheers se mi ale víc líbila v HIMYM). Dálším důvodem proč se mi ten seriál líbil jsou postavy - snílek a cíťa JD, jeno cool nejlepší přítel Turk (ano přítel, protože je víc než kamarád), vřískavá republikánka Elliot, silná a tvrdohlavá Carla či doktor Cox, jak tu někdo psal předobraz House. Taky by byla asi ostuda nezmínit postavu Janitor, který celých 8 sezón pronásleduje JDho :-).Postupem času se v seriálu začalo oběvovat více postav nebo vedlejší dostaly více prostoru. Asi nejlepší je chemie mezi Turkem a JD, u nich je poznat, že sou opravdu přátelé. S každým dílem sem se bavila, jen 7 a 8 série se příliš odchýlily od skvělých prvních sérií, myslím, že tvůrcům začal docházet dech. Přesto sem ten seriál asi viděla 6x nebo 7x nebo 8x? Fakt nevím.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Když sem shlédla zatím dvě první série, tak jsem chtěla začít jít studovat fyziku :-). Asi bych nechtěla být až takovej geek jako Sheldon, který je naprostý extrém člověka, jehož IQ je nezměřitelné, ale EQ téměř nulové. Je opravdu zázrak, že se našla osoba, která s ním dokáže mluvit a dokonce bydlet. Další hlavní postava je Leonard, který je beznadějně zamilován do pěkné sousedky Penny. Kromě těchto postav je tam Rajesh, neschopný mluvit se ženami a úchylný Howard (je fakt divnej). Skvělý seriál, který staví neschopnosti socializace hlavních postav a většina vtipů na tom staví. Podobný seriál je IT crowd (svým způsobem i black books, ale jedná se o jiné asociály), i když v obou poznáte jasný rozdíl mezi britcomem a sitcomem. Stále sleduji celý seriál, a musím uznat, že mě nepřestal bavit. Jak to u mnohých jiných seriálů bývá, kdy začínají ztrácet dech po tředí či čtvrté sérii, tak tento je pravým opakem. A ještě tu nebyl vzpomínkoví díl s nejlepšími scénami! Je vidět, že autoři mají pořád inspiraci. Taky se mi líbí chemie mezi postavami. Během dalších sérií přibyly další zajímvé postavy, ale díky tomu je seriál bohatší. Snad toto tempo vydrží. P.S. Ano vydrželp. Je pravda, že poslední 8. série už trochu ztrácí dech, ale přijde mi že serial se stával lepším a lepším t každou sérií. Kde na ty nápady chodí???

Spaced

Spaced (1999)

Tak spaced není pro každýho. Pro mě je to skvělej seriál plný anglickýho humoru a odkazů na filmy (moje největší úchylka). Bohužel tento seriál odkazuje i na filmy, který vůbec neznám (takže mi asi dost věcí uniklo). Všechny postavy mají svůj styl humoru, ať se jedná o podivínskího malíře, nedospělého kreslíře komiksů (Simon Pegg), jeho spolubydlící, která není schopná si najít práci a hledá výmluvu, aby nemusela nic dělat natož uspořádat si život. Kromě těchot bizardních postaviček, avšak mnohým lidem blízkých, se zde vyskytují zábavné a bizardní situace. Přesto tento britcom získal mnoho příznivců a stal se kultem, protože každý najde něco ze sebe z těch postav nebo sám zatím hledá své mnísto ve společnosti (a vo tom to je). Asi nejvtipnější byla scéna kdy se pěkně zkouřily (stejně pěkná scéna s hulením je v breakfast clubu).

Black Books

Black Books (2000)

Dávám pět hvězdiček, i když se v seriálu našlo pár slabších dílů. Pro mě Linehan je hvězda tvůrců britkomů a ve spojení s Dylanem Moranem se jedná o jasnou zábavu. Sice Linehan ve své tvorbě využívá stejný vzorec (hlavní 3 postavy a z nich jeden ir) a i většinou stejné herce, přesto vždy vytvoří něco neotřelého a zábavného. Největším tahounem je pro mě Dylan Moran, kterýmu role Bernarda Blacka vyloženě sedla. Hold se dokázal stotožnit s nihilistou, jehož jediným problém je nedostatek vína a jeho zaměsnanes Manny. V seriálu se například mihnul Simon Pegg a Jessica Hynes, kteří si zahráli už ve Spaced nebo v Soumraku mrtvých.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Pro mě jeden z nejlepších seriálu, kterýmu není opravdu nic svaté. Autoři si na mušku vždy berou aktuální ožehavá témata a vyženou je do absurdity. Oprávněně patří South park ke kultu. Během vysílání prvních sérií sem odevšad slyšela: They killed Kenny! ...You bastards! Rozhodně se na South park mohu dívat znova a znova. Nejlepší je asi Erik Cartman, který je tak zákeřný, vychytralý a vše mu prostě projde. Prostě ho musíte milovat. Je fakt, že seriál se snaží překračovat hranici vkusu, morálky a nechutnosti. Někdy i já měla dost, přesto se vždy těším na nové a nové díly.

Osudová láska Jany Eyrové

Osudová láska Jany Eyrové (2006)

Jedno z nejlepších zpracování Jany Eyrové. Viděla jsem i filmy z 30. a 50. let, takže mám a čím srovnávat. Skvělí výběr herců, kteří zahráli postavy Jane a Edwarda velice věrohodně. Ruth Wilson ztvárnila hrdou a nezávislou janu Eyrovou velmi skutečně, tak nějak jsem si Janu Eyrovou představovala. Chemie mezi představiteli funguje na jedničku a Toby je neodolatelný. Režisérka vytvořila velice romantické dílo, neřídila se vždy ve všem úplně podle předlohy, a to podle mě byla správná volba. Tak nějak bych si představovala opravdový romantický film.