Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (956)

plakát

The Court-Martial of Billy Mitchell (1955) 

Preminger to zvládl, takže z toho ani nekape plakátové americké vlastenectví, ale soustředil se na příběh přesvědčeného patriota. Gary Cooper je solidní, ale hvězdou je Rod Steiger, věčná škoda, že tento skvělý herec nebyl dostatečně krásný na to, aby dosáhl zaslouženého uznání.

plakát

Telephone Operator (1937) 

je to docela zajímavý nápad. Ta první část je taková nezávazná komedie s holkama a místníma vidlákama, ale finále je docela dramatické, na tu dobu i trikově zmáknuté a dávám za ně třetí

plakát

A Connecticut Yankee (1931) 

Tu knihu moc nemusím, ale on by asi Američan příběhy pana Broučka taky nevychutnal. Přehrávání je dost, ale Morgana v podání Myrny Loy je krásná a O Sullivanka taky není k zahození. Will Rogers je na můj vkus trochu buranštější než mi sedí, pro jen dvě hvězdy

plakát

Delinquent Daughters (1944) 

velmi dobová agitka o špatné mládeži, která se sice nechá tak trochu svést na scestí, ale po proslovu soudce pochopí, kde jsou správné americké hodnoty. Některé herecké "výkony" jsou na hraně snesitelnosti

plakát

The Passionate Plumber (1932) 

Obecně mám Keatona rád mnohem více než některé jiné hvězdy němé grotesky, takže mi vyhovuje i v mluveném filmu, jakkoli on sám toho nikdy moc nenamluvil. Tady je hodně crazy zápletka s mnoha prvky němého filmu, pěkná hrdinka a předcenzurní lehké odění i chování - scéna kdy Buster Patricii na ňadrech poslouchá jako doktor by asi o pár let později nebyla možná. Jimmy Durante je zde komický nosatý partner Bustera, nepřijde mi nic moc, ale natočili  v duu filmů několik.  místy je to až absurdní nebo surreálný humor, ale pochopitelně jen pro milovníky těchto dob.

plakát

Paragrafy na kolech (1984) (seriál) 

já si myslím, že tohle krásně ukazuje, co vznikne, když nic moc režisér a nic moc scénárista (tedy spíše psavý advokát) spojí síly. I když to obsadíte špičkovými herci (tedy místy, jinak jsou tam druhořadé figurky), vznikne prostě nuda, i když jsou případy asi inspirované bohatými zkušenostmi pana Frimla, vzniká místy průvodce předpisy, místy komunální satira jaksehnatvrata. Podle mne je to slabopunké i když místy se člověk pobaví. Ale málokdy.

plakát

Blonde Savage (1947) 

Tak je to z dnešního hlediska srandovní, ale jsou tu hezké holky, antilopy, lvi, domorodci s oštěpy a kostmi v nose (jako mnohé dnešní holky mají kroužky), jednoduchá zápletka. A protože jsem v Africe rok řil, mám pro ni slabost.

plakát

Goldie Gets Along (1933) 

pro určité tyopy romancí mám slabost a tohle se mi docela líbilo, takový fracek proti americkému maloměstu a pak cesta do Hollywoodu., Docela dobré a některé vtípy - jako když ten frajer co jí svezl volá od benzínky do hotelu do Albany, že chce pokoj pro dva s manželskou postelí - to by za cenzury o dva roky později musel střihnout.

plakát

Slečna Fisherová a záhada Hrobky slz (2020) 

já bych se toho zastal, pokud tedy akceptujeme, že to nemá se seriálem moc společného kromě postav inspektora a slečny Fryné.  Mně se místy vysloveně vybavoval Indiana Jones, dokonce myslím, že některé scény jsou skoro citační, oceňuji vysoký rozpočet, krásné marocké krajiny, pouště, britské sídlo, i když ho našli v Austrálii.  Takže mírně nadprůměrně, odpočinul jsem si a byl to dobrý vjem.

plakát

Red Salute (1935) 

Tak hnusný agitátor, který vystupuje pod hlavičkou Liberty League of International Students a používá výrazy jako studenti a proletáři nic jiného než pěstí do tlamy a deportaci jistě nezasluhuje. Stejně to byl určitě placený zahraniční agent a ještě byl takový neukázněně rozcuchaný a vlasatý, fuj, nic pro nás. A generálova dcera pochopí, kde je pravda a čistý americký vlastenec voják si ji jistě zasluhuje více. Klasická pravicová dobová agitka, ne vysloveně antikomunistická,  ale jasně proti všemu levicovému.   Ovšem Barbara Stanwyck je vynikající A Robert Young americky ostříhaný a správňácký.

Časové pásmo bylo změněno