Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (1 664)

Smash-Up: The Story of a Woman

Smash-Up: The Story of a Woman (1947)

V nemocnici White Memorial leží barová zpěvačka Angie Evans (Susan Hayward). Má zafačovanou většinu obličeje a vzpomíná ve flashbacích, jak se sem vlastně dostala. Začala si se začínajícím zpěvákem Kenem Conway (Lee Bowman) a její agent Mike Dawson (Charles D. Brown) mu pomohl dostat se s country písničkami do rádia. Vzali se, narodila se jim holčička a Kenův úspěch rostl den ode dne. Angie ale seděla doma s malou, začala na jeho popularitu a asistentku (Marsha Hunt) žárlit a začala chlastat. Zanedbávala dítě, pak udělala Kenovi scénu na jedné party a on požádal o rozvod. Angie unesla dcerušku z parku na venkov, a tam, bohužel, když ji uspala, usnula taky a nechala hořet cigaretu. Včas se probrala a malou z ohně zachránila, ale s popáleninami skončila v nemocnici, kde film začal. Co bude dál, dá jí manžel šanci a dá se rodina dohromady, nebo se propadne dál a dál?

Paddy the Next Best Thing

Paddy the Next Best Thing (1933)

Major Adair (Walter Connolly) v Irsku je zadlužen až po uši. Když se zde objeví bohatý majitel čajových plantáží Lawrence Blake (Warner Baxter), vidí v něm řešení, jak se z dluhů vysekat – provdat za něj svou nejstarší dceru Eileen (Margaret Lindsay). Ona ovšem miluje Jacka Breena (Harvey Stephens), takže nijak nejásá. Po cestě Blake náhodou zachrání její mladší sestru Paddy (Janet Gaynor), která se dostane na své plachetnici do problémů. Paddy se muž líbí, a protože dobře ví, že její sestra miluje Jacka, začne pilně pracovat na plánu, jak vyřešit problém ke spokojenosti všech. Provdat se za Blakea, zachránit otcovy zadlužené pozemky a současně umožnit sestře jít za hlasem svého srdce. Podaří se jí to?

The Man from Monterey

The Man from Monterey (1933)

Kapitán jízdy John Holmes (John Wayne) pomáhá v Kalifornii velkým majitelům půdy, aby si včas zaregistrovali svůj majetek u soudů USA. Jinak by se po určitém termínu stala veřejnou a majitelé by o ni mohli přijít. Má problém s Donem Jose Castanaresem (Lafe McKee), který se k registraci nemůže rozhoupat a navíc mu jeho přítel Don Pablo Gonzalez (Francis Ford) radí, aby to nedělal. John Holmes se zamiluje do dcery majitele Dolores (Ruth Hall), ale její otec by rád, aby si vzala Dona Luise (Donald Reed), syna Dona Pabla. Drobný háček je ještě v tom, že otec Pablo je padouch, který si dělá zálusk na ty pozemky a chystá se je zaregistrovat pro sebe a pro syna hned, jak vyprší termín pro současné vlastníky. Podaří se Holmesovi demaskovat podvodnou dvojici a získat krásnou Dolores?

The Golden Gloves Story

The Golden Gloves Story (1950)

Joe Riley (James Dunn) pracuje jako rozhodčí v boxerském ringu při mistrovském turnaji o Zlatou rukavici. Dostane se ale do určitého konfliktu zájmů, když zjistí, že jeho dcera Patti (Kay Westfall), se zamilovala do jednoho z finalistů, mladého a drzého Nicka Martela (Dewey Martin). Zájem o ni má i druhý finalista Bob Gilmore (Kevin O'Morrison). Jak dopadne finále a jak se zachová rozhodčí?

Way of the Youth, The

Way of the Youth, The (1934)

Madame Bonnard (Irene Vanbrugh) prodá své kasino v Paříži a stěhuje se do Londýna, aby byla poblíž své dcery Grace (Diana Wilson) a vnučky Carol (Aileen Marson). Carol se na venkově, kde s matkou žije, nudí a vydá se s bratrancem na večírek do West Endu v Londýně. Co čert nechtěl, skončí v kasinu své babičky a co čert nechtěl, prohraje hromadu peněz, které nemá. Manažer kasina Monsieur Sylvestre (Henry Victor) jí nabídne, že dluh smaže, když s ním stráví víkend v Paříži.  Zasáhne babička majitelka, aby se vnučka mohla s neposkvrněnou pověstí provdat za svého milého poručíka Alana Marmona (Sebastian Shaw)?

Ein Sarg aus Hongkong

Ein Sarg aus Hongkong (1964)

Soukromý detektiv Nelson Ryan (Heinz Drache) najde v bytě zastřelenou Číňanku Jo Ann Jefferson (Greta Chi). Krátce nato detektiva navštíví její tchán, bohatý průmyslník William Jefferson (Willy Birgel), který ho najme, aby objasnil okolnosti smrti jeho jediného syna George, který uhořel při havárii auta v Hongkongu. Hned nato se ho pokusí nějaký muž zabít, ale dopadne to přesně opačně. V Hongkongu jde Ryan se spolupracovníkem Bobem Tooly (Ralf Wolter) do baru „Green Snake“, kde pracovala jako animírka Jo Ann, ale stopa zde končí. V hotelu Celestial Arms se detektiv seznámí se sousedkou Lee Lai (Angela Yu Chien), která mu nabídne pomoc, ale záhy je zavražděna a on je málem bodnut škorpiónem. Policejní inspektor Chang (Tommy Ray) ho navštíví, protože kvůli událostem v Londýně je na detektiva vydán zatykač, ale dohodnou se na spolupráci. Po dalších pokusech o atentát a putování po Číně zjistí Ryan souvislosti s heroinem. Ještě je několik mrtvol, falešná milenka, požár na lodi a další dobové rekvizity. Jak vše detektiv vyřeší a čí tělo přivezla na začátku v rakvi Jo Ann?

Mr. Muggs Steps Out

Mr. Muggs Steps Out (1943)

Muggs McGinnis (Leo Gorcey) stojí s přáteli před soudem pro potulku a soudce mu nařídí, aby buď nastoupil do práce, nebo si půjde sednout. Naštěstí k soudu přijde kvůli své dceři Brendě (Joan Marsh), která nebezpečně řídila auto, bohatá a dobročinná paní Margaret Murray (Betty Blythe). Jí nestačí, že už ve svém domě zaměstnává propuštěné trestance Grogana (Eddie Gribbon) a Maisie (Patsy Moran) a najme ještě Muggse jako šoféra. Když má Brenda zásnubní hostinu a slavnost, protože si má brát Virgila Wellingtona Brookse III. (Stanley Brown), dojde ke krádeži diamantového náhrdelníku. Pochopitelně je jasné, že policie bude podezírat Muggse a jeho přátele a taky Groagana s Maisie. Takže ti se pokusí ještě předtím, než je krádež oznámena, chytit pravého pachatele, kterého zkušeným okem rozpoznali mezi hosty. Podaří se jim to, nebo je čekají komplikace a vyšetřování?

Undercover Men

Undercover Men (1934)

V bance v kanadském městečku v bance pracoval za přepážkou úředník Robert Hunter (Charles Starrett). Přišli lupiči a chtěli peníze. On věděl, že v sejfu je taky pistole a už už po ní sahal, ale v tom si před lupiče stoupla jeho milovaná dívka Betty Winton (Adrienne Dore). Aby ji neohrozil, nastrkal 50 000 do pytle a lupiči s nimi utekli. Z banky ho jako zbabělce vyhodili a on se dal ke kanadské jízdní policii. Aby mohl lépe pátrat po gangu lupičů, předstírají jeho nadřízení, že je propuštěn i odsud a on pokračuje v pátrání v utajení. Vystopuje velkou zásilku munice do lovecké chaty Blakea Hardyho (Kenne Duncan) a pátrání se blíží k hlavě zločinecké bandy. Podaří se gang pochytat a očistí tak odvážný Robert své jméno?

So Red the Rose

So Red the Rose (1935)

Valette (Margaret Sullavan) vyrůstá na Mississippi v bohaté jižanské rodině patriarchálně řízené Malcolmem Bedfordem (Walter Connolly). Zamiluje se do vzdáleného bratrance Duncan Bedford (Randolph Scott), ale když vypukne válka mezi Severem a Jihem, vše se změní. Duncan má na severu řadu přátel a do armády bojovat proti nim se mu nijak nechce, ale není zbytí. Boje pokračují a otroci na plantážích se těší i bojí současně – těší se na svobodu, ale co si s ní počnou? Kdo je bude živit? Valette to vše vnímá, bojí se současně o své bojující příbuzné, ale řeší i starosti s otroky. Snaží se jim vysvětlit situaci, obhajuje to, jak se o ně rodina vždy starala, ale není si jista, jestli se nebudou otroci mstít. Pochopení toho, co je a není v životě důležité, je pro dívku, která donedávna žila v luxusu a hlavní starostí bylo, jak na plesích flirtovat s mladíky, velmi složité. Romance z americké občanské války předešla o 4 roky nesmrtelný film Jih proti Severu, ale v kinech úspěšná nebyla.

Wife of General Ling

Wife of General Ling (1937)

V Číně se zuřivě válčí mezi vládou a vzbouřenci. Agent britské tajné služby John Fenton (Griffith Jones) dostane za úkol zjistit, jak jsou z Hongkongu pašovány zbraně do vnitrozemí pro hlavu vzbouřenců, tajemného a bezohledného generála Linga (Valéry Inkijinoff). V pátrání mu pomáhá Tai Wong (Adrianne Renn), evropská manželka bohatého obchodníka z Hongkongu Wonga (Valéry Inkijinoff). Oba se ocitnou v ohrožení života a je otázkou, jestli se jim překvapivou dvojí identitu podaří odhalit a současně přežít. Jeden z britských filmů točených pro naplnění dovozních kvót, tedy hlavně rychle a levně. Předlohou je jedna z knih Petera Cheyneyho.

The Woman's Angle

The Woman's Angle (1952)

Robert Mansell (Edward Underdown) je jednak hlava rodiny hudebníků a jednak chronický dívkař. Před soudem se odvíjí příběh člověka, kterému se líbí ženy a on se znovu a znovu zaplétá s další a další. Aktuální obětí je jeho žena (Marjorie Fielding), děti Enid (Lois Maxwell) a další. Novou potenciální obětí je Američanka Nina Van Rhyne (Cathy O'Donnell). Soudce (Ernest Thesiger) předvolá a vyslechne i bejvalku Delysii Veron (Claude Farell). Rozsudek je jasný, ale najde Robert konečně štěstí, nebo bude jeho putování od ženy k ženě pokračovat?

The Petty Girl

The Petty Girl (1950)

„Já jsem stvořil Petty Girl,“ říká nám na začátku malíř George Petty (Robert Cummings). Na začátku jsem navrhl majiteli automobilky B. J. Mantonovi (Raymond Largay) použít na reklamu jeho nového ekonomického modelu Midget krásnou dívku. Odmítl mne, ale zaujal jsem jeho několikrát prodvanou dceru Connie Manton Dezlow (Audrey Long). Ta doporučila mladého malíře nejprve rodině a pak známým, takže záhy měl nový ateliér a sluhu. Pak ale jednoho dne potkal v galerii mladou novou profesorku Braymore College Victorii Braymore (Joan Caulfield) a chytly v něm saze. Pozve ji na večeři, což ona nejprve jako přísně vychovávaný sirotek odmítne, ale pak se svou společnicí paní Crutcherovou (Elsa Lanchester) přijde. Tam jí polijí šaty šampusem a když si je v zákulisí suší žehličkou, přijde policejní razie a ona je zatčena, protože je jen v prádle. Horší je, že její fotka se objeví na titulní stránce bulváru. Po sporech mezi Connie a Victorií a dalších peripetiích nakonec automobilka změní názor a Victoria se stane tváří nové značky. Naplní se i malířovy sny o její druhé úloze?

Beggars in Ermine

Beggars in Ermine (1934)

John Dawson (Lionel Atwill) je majitelem železárny. Netuší ale, že jeho tajemník Jim Marley (Jameson Thomas) je křivák první třídy a chystá se ho zabít a převzít fabriku i manželku. Podplatí jeřábníka, který manipuluje s roztavenou litinou a ten na Dawsona, když v noci kontroluje stavbu, vylije roztavené železo. Ten přijde o nohy a jeřábník při pokusu o útěk spadne a zabije se. Marley připraveným švindlem převezme železárnu i manželku a Dawson odejde a předstírá smrt při železničním neštěstí. Na vozíčku přijme jméno John Daniels a vytvoří s pomocí slepého přítele Marchanta (Henry B. Walthall) asociaci žebráků, investuje chytře jejich almužničky a znovu nabude bohatství, tenktokrát ale pro členy sdružení, ne pro sebe. Po patnácti letech se vrací, aby se Marleymu pomstil. Chce ho dostat před soud pro pokus o vraždu, ale také zjistí, že jeho manželka je mrtvá a jeho dcera Joyce (Betty Furness), která se vrátila z ciziny, miluje syna člověka, který ho zničil. Co nakonec udělá?

The Devil Is Driving

The Devil Is Driving (1937)

Právník Paul Driscoll (Richard Dix) obhajuje mladého Tony Stevense (Elisha Cook Jr.), který je obžalován ze zavinění nehody pod vlivem alkoholu. Došlo k zmrzačení dítěte a usmrcení jeho matky. Toby je hajzlík z bohaté rodiny, zvyklý na to, že ho bohatý papínek (Henry Kolker) vyseká z problémů. Obhajoba je úspěšná, ale když investigativní novinářka Eve Hammond (Joan Perry) zjistí, že se manipulovalo se svědky (bez vědomí obhájce), zahájí proti procesu křižácké tažení v tisku. Pohne se v právníkovi svědomí, nebo se podaří bohatému otci veřejné mínění ovládnout a podvod ututlat?

Trojan Brothers, The

Trojan Brothers, The (1946)

V natřískaném londýnském varieté vystupuje oblíbené číslo zvané Trojský kůń. Dva muži, jeden vepředu a jeden vzadu, se nacpou do kostýmu koně a s nimi v komických figurách tančí a zpívá dlouhovlasá kráska. Publikum řičí smíchy. Populární dvojice Sid Nichols (David Farrar) a Benny Castelli (Bobby Howes) spolu vychází dobře až do chvíle, kdy je v šatně navštíví bohatá Betty Todd (Patricia Burke) zahalená v bílých kožešinách. Sid se do ní zakouká, vůbec mu nevadí, že je vdaná a zanedbává svou práci. No a těhotná manželka Bennyho to špatně nese. Nastanou hádky, obviňování a je otázkou, jestli se varietní číslo udrží pohromadě. Natočeno podle stejnojmenné knihy.

Girls of the Big House

Girls of the Big House (1945)

Dobře vychovaná dcera univerzitního profesora za zamiluje do pěkného hajzla, který ji namočí do loupeže a zmizí. Aby nepadla na rodinu hanba, dívka předstírá, že se jmenuje Jeanne Crail (Lynne Roberts) a přizná se. Dostane se do cely s Bernice Meyers (Virginia Christine) která neustále básní o svém milém Smileym (Steve Barclay), a Almou Vlasek (Tala Birell), která čeká na smrt za zabití policisty. Jeanne je zoufalá a požádá vězeňskou lékařku Gale Warren (Mary Newton), aby předala dopis jejímu otci, ale je odmítnuta. Uteče z vězení k právníkovi Bartonu Sturgisovi (Tom Keene), se kterým chodila, než ztratila hlavu a který ji stále miluje. Po dohodě s ním se do vězení vrátí. Za Bernice přijde Smiley, ale pokukuje po Jeanne a Bernice na ni vytáhne kudlu. Jeanne po rvačce skončí na samotce. Sturges se dohodne s doktorkou Gale a oba se snaží Jeanne pomoci, ale jak? Řešení se najde po dramatickém souboji se znovuobjeveným nožem, smrtí a doznáním.

Beau Ideal

Beau Ideal (1931)

Někde v saharské poušti v jámě kryté mříží pomalu chcípají poslední dva příslušníci Cizinecké legie, Smith a Brown. Ubohé lidské trosky si ale uvědomí, že se před lety znali v Británii a že byli přáteli. John Geste (Ralph Forbes) a Otis Madison (Lester Vail) se před 15 lety utkali o lásku krásné Isobel Landon (Loretta Young) a následně oba vstoupili do Legie. Dostali se do pouště a složitými cestami do té zamřížované díry, kde jsme je nalezli na začátku. Jako zázrakem je vysvobodí tlupa Arabů, která je chce použít jako návnadu v pasti, do které chtějí vlákat další jednotky Legie. Otis se ale zalíbí jedné z milenek Emíra (George Regas). Zuleika (Leni Stengel) mu prozradí proradný plán a dokonce oběma pomůže uprchnout. Muži stačí varovat jednotky v pevnosti a zachránit je. Oba se chtějí vrátit do Británie za Isobel, ale Otis má také přinejmenším morální závazek k Zulejce. Jak složitou situaci vyřeší?

Mr. Belvedere Goes to College

Mr. Belvedere Goes to College (1949)

Lynn Belvedere (Clifton Webb) je slavný autor kontroverzní knihy „Hummingbird Hill“ (o čemž je předchozí film volné série s názvem Sitting Pretty), ale peníze, které dostal, vydal za právníky kvůli několik žalobám. Proto se mu náramně hodí, že může dostat cenu jedné nadace a s ní 10 000 amerických dolarů. Háček je v tom, že podmínkou je vysokoškolské vzdělání a to on nemá, vzdělával se sám. Tak se zapíše na Clemens University, s čímž vedení souhlasí za podmínkou, že to proběhne v tichosti. Belveder by měl za rok udělat všechny čtyři ročníky, což, jak jako geniální osoba předpokládá, bude brnkačka. Bydlí s namyšleným studentem posledního ročníku Avery Brubakerem (Alan Young) a pomáhá jako roznašeč jídla na koleji pro koordinátora Billa Chase (Tom Drake). V zájmu utajení odmítne poskytnout rozhovor studentce novinařiny Ellen Baker (Shirley Temple), o kterou se zajímá Bill. Ona ale text stejně napíše a vedení školy se na Lynna naštve. Ellen pokračuje a chce o slavném autorovi napsat do celostátního časopisu Look. Když se jí snaží přesvědčit, aby to nedělala, vnikne k ní do pokoje, je zadržen a šoupnut do basy. Podaří se mu očistit se a dostudovat? Druhý film ze série s postavou geniálního a někdy nesnesitelně namyšleného pana Belvedera.

The Fighter

The Fighter (1952)

Mexičan Felipe Rivera (Richard Conte) přeplave hraniční řeku a dostane se tak ilegálně do USA. Je rok 1910 a revolucionáři bojují proti prezidentovi Porfiriovi Diazovi, který se mstí jak může a jeho vojáci vyvraždili skoro všechny obyvatele Riverovy vesnice včetně jeho rodiny. Rivera žije v El Pasu u tiskaře, který vydává letáky proti Diazovi a amatérsky boxuje o malé ceny. Pak se ho ujme promotér, který mu slibuje úspěchy v profi ringu. Rivera potřebuje sehnat 5 000 amerických dolarů, aby mohl koupit 1 000 pušek pro revoluci. Rozhodne se bojovat o titul v těžké váze, i když je menší a lehčí než současný šampión. Rivera boxuje jako o život, za svou vlast i vyvražděnou rodinu a je v ringu zcela sám, protože i jeho promotér vsadil proti němu a chce, aby prohrál. Podaří se mladému muži zvítězit? Podle klasické povídky Jacka Londona.

His Lordship Regrets

His Lordship Regrets (1938)

Lord Cavender (Claude Hulbert) je šlechtic z velmi starobylého rodu, akorát že je současně zadlužený až po uši. Líbí se mu jeho sekretářka Mary (Winifred Shotter), ale ta má taky hluboko do kapsy. Když jeho komorník Dawkins (Aubrey Mallalieu) zjistí, že se ve společnosti seznámil s milionářskou dcerkou Mabel Van Morgan (Gina Malo) začne konat. Ukecá věřitele, aby počkali a dokonce ještě něco do kasičky na reprezentaci přihodili, Mabel vykreslí jeho Lordstvo v nejlepším světle a stejně tak ukáže Mabel jako dokonalost samu. Cavender není nijak nadšen, ale volky nevolky se začne kolem bohaté dědičky točit. Jenže pak se ukáže, že je vše jinak, dědička je falešná a sekretářka zdědí majetek. Ovšem všichni mají svou hrdost, takže obrátit se na pětníku není vůbec snadné, i když jeho lordstvo v souladu s titulkem opravdu lituje. Jak se vztahy rozmotají?

Reklama