Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (36)

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Po Match Pointu se mi Woody znovu trefil do vkusu a přednesl nám vynikající drama na pomezí řecké tragédie a moderního světa plného příležitostí. Vynikající výběr herců, Farrel a McGregor u mě po každém filmu stoupají výš a výš a dovolil bych si je označit za velký přislib do budoucna. Jen tak dál!

plakát

Oko dravce (2008) 

Podle mě podceňovaná moderní akční jízda ve stylu Nepřítel státu, která pročeřila stojaté vody špionážního drama. Konečně výborný a vyzrálý Shia, "sci-fi šílenosti" moderní techniky a hlavně - NON-STOP akce... to co jsme chtěli jsme dostali, proč se ofrňovat?

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

"Zlodějská klasika" s přímo nabušeným hereckým obsazením. Vlastně ani nevím kdo byl nejlepší, protože mě to všechno tak vtáhlo, že jsem to ani nestihl vnímat. Nechat si to ujít by byl hřích!

plakát

Znovu 17 (2009) 

Zac je na plátně, holky šílí ... nakonec se ale možná pobavíme i my kluci, protože tahle komedie není o nafénovaných vlasech a kožené bundě, ale vlastně o trošku nadneseném životu jednoho teenagera. Scény, které mají bavit baví a celé to velmi příjemně odsýpá. Pohodový film pro pohodový večer, ideálně s přítelkyní ...

plakát

V Bruggách (2008) 

Ostrá černá komedie, která nešetří humorem na místech, kde by jste ho vlastně vůbec nečekali. V Bruggách jsem nikdy nebyl, ale tenhle film to malebné městečko vykreslis tak krásně, že se tam snad i podívám. Pět hvězd asi není úplně adekvátní, přesto mě tento film podruhé pobavil více než na výbornou a proto přece jen přistoupím na hodnocení nejvyšší ... 85%

plakát

Matrix (1999) 

"There is no spoon..."

plakát

Gattaca (1997) 

Ani ne tak sci-fi, jako pravdivý a dojemný film z blízké budoucnosti o síle lidského ducha. Jedná se vcelku o komorní představení, kde si celý film vystačí opravdu s málem, ale vystačí si s tím precizně a na stříbrném podnosu vynikající hudby.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Tak jsem na tom byl podruhé a s rozmyslem dávám solidních 80%. Jako fanoušek původních dílů sem byl silně zklamán třetím, podivínsky nemastným,neslaným dílem skládanky. I proto jsem k "prequelu" klasiky přistupoval již s mírnou skepsí, avšak tentokrát nepříliš oprávněnou. Určitě nemá cenu vynášet do nebes příběh, to by byl spíš hřích, ale na druhé straně nám McG přinesl přesne takové "terminátorské" scény, jaké jsme si přáli. Za zmínku stojí i vztah Blair a Marcuse, který je z pohledu dosavadní trilogie ojedinělý a davá filmu nový nádech, stejně jako postava Marcuse sama. Přestože Balea mám velmi rád, Connor mohl být i menší tvrďák, ale i tak jsem mu ho věřil. V krátkosti se jedná o solidní pokračování jemně namíchané s Bčkovým koktejlem 80. let. I will be back :) !

plakát

Titanic (1997) 

Romantika jako dělo na pozadí jedné z největších námořních katastrof ve špičkovém, až pedantně detailním podání Jamese Camerona.

plakát

Četa (1986) 

Četa vypráví příběh obyčejného vojáka uprostřed nelítostné války ve Vietnamu, americké jizvy, která stále bolí. Stone toto téma pojal velmi surově a snaží se dívaka vtáhnout do atmosféry jednoho z nejznámějších válečných konfliktů vůbec. Charlie Sheen v jedné z mála vážných rolí a skvělý Willem Dafoe jako symbol lidskosti na místě, které bůh opustil. Válečné drama jak má být, mimo jiné podložené skvělým hudebním motivem.