Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Tak tohle veledílo můžu kdykoli, kdekoli, s kýmkoli a kolikrát chcete. Bohužel ne vždy nám dabing odkryl veškerou sílu tohoto filmu a proto jsem při pár prvních sledování velmi trpěl. Vše jsem si ale vynahradil s příchodem DVD technologie a podání v originále. Netřeba informovat, že jde o film, stojící na scénáři. Willis a Wayans dostali do huby mocnou zbraň v podobě slova. Ale není slovo jako slovo. Tady je co slovo, to perla a bohudíky se mi tento film snad nemůže nikdy okoukat. Hlášky, které se na nás sypou co minutu, zlidověly, a párkrát je použijete i Vy, aniž byste si to vůbec uvědomili. Já tady vidím Willise v jeho nejlepší roli (McClane je u mě až na druhém místě) a sekundování Damonda Wayanse je neskutečné. Jakmile se oba bok po boku objeví na plátně, nezbývá než film dokoukat! A to i v případě, že si pro Vás právě přišla smrt. Naopak, vemte ji dál, protože tohle se musí vidět (a třeba si to pak ještě rozmyslí, až uvidí, jaký život dokáže být ku*va). Více netřeba dodávat, tohle prostě MUSÍTE vidět, teda hlavně slyšet! Nebe je modrý, voda je mokrá,...

Vítězové a poražení

Vítězové a poražení (1999)

Nejlépe natočený sportovní film, jaký jsem kdy mohl vidět. Musím smeknout poklonu za skvěle natočené záběry. V málokterém sportovním filmu najdete záběry ze hry, které působí tak reálně. Dynamičnost a rychlost je podporována skvělou hudbou, která posouvá tyto scény do neuvěřitelných rozměrů. Skvělý příběh nás zavede do zákulisí amerického fotbalu, kde Stone mistrovsky ukazuje tvrdou realitu vrcholového sportu. Být profesionálem na nejvyšší úrovni nepřináší jen peníze nebo potěšení ze hry, ale především velkou dřinu a obrovský tlak na vaši osobu. Jseš zraněnej? Fajn, nevadí, stojí tady za tebou dalších pět borců, co tě dokážou nahradit. OK, necháš se vopíchat injekcema proti bolesti, polkneš pár prášků a jdeš na plac. Za pár let sice sotva vstaneš z postele kvůli problémům s koleny, při pochování svého dítěte je bolest v loktech nesnesitelná, ale takový je život špičkového amerického fotbalisty. Tlak na vaši osobu a celý tým je neskutečný. Celý film se točí kolem jedné sezóny fotbalistů Miami Sharks – zranění quarterbacka (D. Quaid), strmý vzestup jeho náhradníka (J. Foxx), charisma a strategie jejich kouče (A. Pacino), chuť po úspěchu majitelky klubu (C. Diaz), intriky klubového doktora (J. Woods) a na závěr i postup do play-offs. Úžasná sportovní podívaná, skvělá (převážně negerská) hudba, nezapomenutelný A. Pacino, ale také v té době málo známý J. Foxx a se vším všudy reálně vykreslený pohled na americký fotbal, to všechno jsou důvody, proč tento film miluji!

Úsvit mrtvých

Úsvit mrtvých (2004)

Na film jsem se připravoval bez většího očekávání, zkrátka mělo jít o další novodobý zombie remake. Film ovšem navýsost předčil má očekávání a zařadil bych ho spíše mezi akční thriller, než horor. Plné hodnocení za skvělou atmosféru, rychlý spád, černý humor, výborné dialogy, super zombie a v neposlední řadě za závěr, resp. závěrečné titulky, bomba! Původní předlohu jsem neviděl, takže nemohu posoudit, zda se remake povedl, ale je mi to vcelku jedno. Snyderovo podání se mi velmi líbilo a těším se na další jeho dílko, protože tady jsem viděl velký potenciál. Doporučuji pořídit DVD se skvělými bonusy, např. Andyho deník ;-) Snyder dokonale vystihl moji představu zombie - žádný utahaní uhekaní zoufalci, ale pořádné sprintující, strach nahánějící, krvelačné stvůry!