Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

ad-k 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem času několika let vzpomínám na tento líbezný a barevný film. A pamatuji si všechno naprosto přesně. Před očima mám Monicu Bellucci coby Kleopatru, její kostýmy, ladné stíny, bohaté paruky, všechny ty náramky na ruky... nalepené řasy, vrozené půvaby, půjčené sandály... jako by to bylo skutečně včera. Ptáte-li se na věci ostatní, příběhy, Galy... ano, pamatuji si to naprosto přesně. │40% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Dobře dobře.. kdybych to podtrhl a sečetl, tak jsme se dostali na přesnou nulu! Film se tak strašně a ukrutně moc snaží být vtipnýýý ehhh!!!! .... že to nejde, tečka. Prostě a jednoduše: Vtipné scény akorát vyvažují ty trapné, a tak jsme na onom středu, tedy nikde. Film se prostě jenom jenom tak přehoupne, a za hodinku už ani nevíte, že jste na něco koukali. Jediné malé plus, je Monica Bellucci, která tam je stejně jenom minimálně. Pokud to uvidím ještě jednou, tak si budu dávat veliký pozor, abych trochu mimo abych se dokázal sem tam nějakému vtipu zasmát a aby mi to nepřipadalo tak trapné, což opravdu nemám rád. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Mise Kleopatra je zkrátka film, který když ho vidíte v dětství, se do vás zasadí a postupem let vámi hlodá, až se kupříkladu legendární hlášky stanou naprostým božstvem. Tento Asterix není na pět hvězd ani náhodou. Na kreslené filmy a komiksy to nemá, ale jedná se o solidní kultovku, na kterou se nedá zapomenout. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavil, nicméně nebavil jsem se zdaleka tak jako u stejnojmenného animáku, který krom skvělých bonmotů (které film částečně zachoval), nabízí i nepřeveditelný animovaný humor. Film se pokouší budovat hudebními čísly, která jsou svěží, jsou fajn, ale zase ne tak fajn, aby zahladila dojem plytkosti a mělkosti. Jinak si tahle francouzská taškařice udržuje slušný standard předchozího dílu – dobré efekty, dobří herci, průměrná režie. Na zaplácnutí večera tak akorát, ale kdybych měl volit mezi kreslenou a hranou podobou, nezaváhám. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)

Reklama

Reklama