Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

James Dean

James Dean mi učaroval již v mých 10ti letech svým jediným pohledem. Pro mě je jeho životní příběh sice tragédií, to ano, ale aspoň se stal jednou z hvězd, která pro všechny zůstala navždy mladou. Sice můžeme pouze polemizovat, jak by se jeho kariéra vyvíjela dál, ale pro mě v srdci zůstal jako ten, jehož životní příběh je pro mě nejdůležitější.

Dustin Hoffman

Herec, kterého obdivuji ze všech současných umělců nejvíce a za jeho hereckou partneru stejné kvality považuji Meryl Streep. Dustin Hoffman podle mě dokáže zahrát opravdu cokoliv. Do svých rolí se dokáže maximálně vcítit a přesvědčí Vás i že je žena :) (TOOTSIE), autista (RAIN MAN), šílený Hollywoodský producent (VRTĚTI PSEM) či hippies otec po středním věku (JEHO FOTR, TO JE LOTR). Můžu ho vidět v jakémkoliv filmu a přesto je pro mě z celého filmu hlavním článkem.

Sean Penn

Sean Penn má u mě můj obdiv za svou hereckou kariéru i režijní. Za jeho nejlepší herecký výkon považuji role ve filmech: MRTVÝ MUŽ PŘICHÁZÍ, SLADKÝ NIČEMA a MILK.

Pruitt Taylor Vince

 

Ten, kterého můžete vidět v mnoha filmech a seriálech, ale nehraje tam hlavní roli. Přesto si ho všimnete. Má mnoho přezdívek, např.: „Těkající očička, Rychlokmitač“, apod. A z jakého důvodu? Když se na něj podíváte pozorněji, zjistíte, že jeho oči fungují opravdu jinak než ostatním. Pruitt Taylor odmalička trpí tzv.nystagmusem, neboli mimovolným pohybem očí. Aniž by sám chtěl, tak se jeho oči stále pohybují. Vince se s tím po několika letech naučil žít, takže to pro něj není handicap. Naopak. Je známo plno lidí, kteří si ho právě pamatují podle tohoto specifického znaku. Přesně tak jsem si ho všimla i já.Pruittovi vyhovuje, že nezískal zatím žádnou hlavní roli a mě taky, jelikož se bojím, že by jeho jedinečnost tímto krokem zanikla.

Leonardo DiCaprio

Poprvé jsem si ho všimla ve filmu CO ŽERE GILBERTA GRAPEA a už tehdy jsem si říkala, že Johnny Depp byl zastíněn. Oprávněně. Pro mě Leonardo každým rokem odvádí lepší a lepší výkon. Opravdu doufám, že jednou (a bude to již brzy) získá Oscara, jelikož si myslím, že už bylo plno možností, aby ho získal. Kde se mi jeho výkon nejvíce líbil: CO ŽERE GILBERTA GRAPEA, CELEBRITY, SKRYTÁ IDENTITA a PROKLETÝ OSTROV.

James Franco

Na seriál MACHŘI A ŠPRTI jsem koukala hlavně kvůli Jamesovi ;) Film James Dean, kde ztvárnil mého nejoblíbenějšího herce, to pro mě byla pastva pro oči, jelikož koukat rovnou na Jamese ztvárněného tímto Jamesem?? Hmmm :) Bylo to zajímavé :) Spiderman bez něj by taky nebyl ono (Co si budeme povídat - Tobey Maguire není zrovna krasavec) :) Myslím si, že James postupně roste jak do ještě větší krásy, tak se stává čímdáltím lepší hercem.

Cary Grant

Cary Grant je pro mě ztělesněním elegance, chytrosti a noblesy. Je pro mě typickým anglicko-americkým hercem, který svým přízvukem neustále odkazuje na to, že jeho domovinou je Anglie, přestože větší část života strávil v USA. Cary Grant ať už s mladistvým vzhledem s černými vlasy a nebo s vyzrálým zevnějškem se stříbrnou kšticí, pro mě představuje stejně výborného a charismatického herce.

Orson Welles

Orsona Welles uznávám především jako režiséra, jelikož vytvořil tak monumentální snímky, které ovlivnili i budoucí herce a režiséry. Pro mě nejvýznamnější filmy jsou: OBČAN KANE, SKVĚLÍ AMBERSONOVÉ a TŘETÍ MUŽ. Je to s podivem, ale je mi strašně sympatický jako herec.

Treat Williams

Treat Williams....To je prostě chlap, který má pro mě neskutečný charisma :) To se nedá ani popsat. Přestože je to už pán v letech, je to neskutečný herec, který již jako mladý zaujal filmové fanoušky i filmové odborníky. Jeho postava George Bergera ve filmu VLASY - kdo by si jí nevšiml? :)

Johnny Depp

Johnny Depp je vlastně tím hercem, který mě dovedl k filmu. Když jsem v 7mi letech viděla STŘIHORUKÉHO EDWARDA, věděla jsem, že film je to, co mě bude v životě zajímat nejvíc. A stalo se. Johnnyho jsem do svých 16ti let uctívala všemi možnými způsoby (radši nezveřejňuji kolik kilo fotografií a výstřižků je na půdě:D), ale pak se to nějako seklo. Jak se stal po PIRÁTECH Z KARIBIKU více slavným, začalo ho znát a obdivovat více lidí, nějak u mě ztratil obdiv. Už to pro mě není ten nejlepší herec, které jsou milovala za film BENNY A JOON, ARIZONA DREAM, ED WOOD a  OSPALÁ DÍRA. Myslím si, že se z něj vytratila určitá herecká dovednost a už je pouze zaškatulkován do své určité jediné schopnost hraní a já na něm prostě už nevidím nic nového. Jeho ztvárnění, i když rozlišných rolí, je pro mě stejné a nevidím v tom určitý posun a nebo úplné nasazení do dané role. Je to pro mě obrovským zklamáním, jelikož, jak může potvrdit hlavně moje sestra, která se mnou obývala dětský pokoj - byla jsem jeho maximálně oddaná fanynka. Byla...