Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (48)

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Mimořádný film natočený s citem a hlavně srdcem. A nejhorší na tom je, že se to stalo ve skutečnosti. Vynikajicí Don Cheadle. A nezapomenutelný soundtrack - Wyclef Jean - Million Voices.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Tak to bylo něco, pro mě jako fanouška a milovníka westernů jeden ze tří nejlepších westernů, co jsem kdy viděl. Vynikající Hailee Steinfeld (takže zasloužená nominace na Oscara, klidně bych jí ho dal) podporovaná Bridgesem a Damonem, jenom škoda, že Brolin dostal tak málo prostoru. Herecké vystoupení doplňuje krásná hudba a nádherné scenérie. Navíc to byl první western, ve kterém sněžilo. Takže celkově bych Opravdovou kuráž hodnotil takto: zatím jde o nejlepší film, který jsem měl možnost tento rok vidět.

plakát

127 hodin (2010) 

Jeden z adeptů na Oscara, podle mého názoru zaslouženě. Co se týká kamery, režie i střihu, má film výbornou úroveň. Ještě o stupeň výš ho však posunuje jedna věc - herec James Franco. Pro něho jenom škoda, že se při letošních Oscarech sešel s Colinem Firthem. Jeho výkon je strhující, jeho mimika tváře je úžasná, dilema jestli řezat nebo neřezat bude podle mě časem patřit k filmové klasice.

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

Hra, která stojí a padá s výkonem Miroslava Donutila. V záznamu z roku 2000 je Donutil famózní. Líbí se mi jeho humor i to, jak komunikuje s publikem.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Film o zoufalém muži, jehož hnacím motorem je osvobození jeho ženy. Postupně proniká do tajů kriminálních živlů, ať už je to setkání s několikanásobným trestancem, nákup zbraně nebo setkání s překupníky drog. Riskuje svůj vlastní život i život svého syna, to vše pro svoji ženu. Film mě zaujal, Crowe je skvělý, možná Neeson mohl dostat více prostoru. První půlka filmu je o přípravách, druhá půlka diváka zavede do akce. Osobně jsem se bavil více u té první, ale celkově bych film hodnotil pozitivně a nebál bych se označení jeden z nejlepších filmů tohoto roku.

plakát

Muž v ohni (2004) 

Muž v ohni se opravdu povedl. Ostatně spolupráce Scott-Washington se osvědčila už mnohokrát. Denzel Washington je jako vždy na sto procent připravený a roli dává vše, co herec může dát.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Na úrovni natočený animák s dávkou akce i humoru. Osobně doufám, že akademici na letošních Oscarech budou mít stejný názor a soška pro nejlepší animovaný film poputuje právě ke tvůrcům Jak vycvičit draka.

plakát

Cizinec (2010) 

Bohužel musím říct, že mě Cizinec trochu zklamal, od autora výborného filmu Životy těch druhých jsem možná neoprávněně čekal víc. A to i od hlavní představitelky Angeliny Jolie, která mi připadala, jako by hrála v úplně jiném filmu. A i když Depp a Bettany zahráli svůj standart, na vylepšení dojmu to nestačí. Chvíli jsem váhal, jestli nemám za překvapivý konec dát hvězdičku navíc, ale nakonec jsem zůstal u svého původního hodnocení.

plakát

Spy Game (2001) 

Na Spy Game jsem se těšil hlavně díky Robertu Redfordovi, ale musím říct, že i Brad Pitt ukázal, že umí hrát. Spy Game je vynikající politický thriller ukazující, že když se někdo nahoře rozhodne obětovat pěšáka, ten má jen malou šanci na přežití. Ale určitá šance tu je. Chce to však mít kuráž, zkušenosti, kontakty na správných místech a trochu i štěstí. Toto všechno Redford má, takže vznikl výborný film pod taktovkou režisérského mistra Tonyho Scotta.