Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Netradičná kombinácia Redford-Pitt vo filme, sa podarila na výbornú. Remeselne veľmi vydarený film s dvomi veľkými hereckými hviezdami, ktorí akoby sa predbiehali kto z nich hrá lepšie. Väčšinu priestoru tu však dostal Redford pretože Pitta si tu užijeme väčšinou len vo flashbackoch v ktorých sledujeme jeho špionážne začiatky. Film s uspokojivým príbehom, rýchlym strihom a dobrým soundtrackom - žiadna pecka na nekonečné pozeranie dookola, ale raz za čas môže byť. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, táhne se to jak nudle z nosu, napínavé je to jako pondělní porada s managementem o dalším směřování firmy, a ty občasné flashbacky moc zajímavé a napínavé akce neposkytují - spíš to vypadá, že na co kluci sáhli, to zpackali. Nenašel jsem tam jedinou povedenou a pořádně dokončenou operaci. Navíc ve flashbacích vypadají oba špioni stejně staří jako v době hlavního vyprávění příběhu, i když by tam měl být rozdíl tak cirka 15 let. A ta neustálá snaha, aby oba vypadali podobně, měli stejnou barvu vlasů, oblečení... Akční kamera, ale jinak je to celé o ničem, pořád jsem čekal ještě nějaký twist na závěr, že to celé není jenom o záchraně mladého, blbého agenta z čínského vězení do důchodu odcházejícím agentem, v němž se najednou po letech probudilo svědomí - ale je. O to víc je to blbé, protože chybí větší prokreslenost postav, aby bylo jejich chování věrohodné, navíc je v tom tolik logických děr, že by to ani pejsek s kočičkou nezalátali. Fuj, to byl blbý film a zbytečně strávený čas u něj. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak mě se tohle docela dost líbilo. Nesouhlasím s tvrzením, že je to úplná tuctovka, protože když to porovnám s mnohými dnešními akčními thrillery, tak má minimálně myšlenku a herce, kteří ve výsledku vypadají jako herci a ne nabušení a nepřemožitelní hrdninové. Musím samozřejmě vyzdvihnout kameru, která se mi moc líbila a samotný příběh. A stejně jako Tosimovi mi nevadilo, že je tam víc povídání než akce. U mě si snímek získal poctivé 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Technologie se pořád zdokonaluje, což je dobře. Ale většinou ti stejně postačí žvýkačka, kapesní nůž a úsměv." Je to tak dobrodružné být agentem a já jím přesto být nechci. Asi mi poněkud nevyhovuje, že bych měl nasazovat krk pro stát, který mě při prvním problému v poklidu odepíše. Pokud tedy nevstoupí do hry mentor agent Muir. Ten mě hodně bavil ve chvílích, kdy dělal blbce z vedení CIA, vypouštěl tajné informace do sdělovacích prostředků a prováděl tajné operace. Zkrátka jsem se brodil hromadou svinstva, ale nevadilo mi to, protože jsem měl vynikajícího průvodce. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, kde som si celý čas vravel : Tak, a teraz to už konečne príde..... A to som si vravel každách 5 minút, čakajúc na nejakú akciu, zápletku, špionážnu hru alebo hocičo iné, kde by som si povedal, že to stojí za tie 2 hodiny sledovania. Bohužiaľ, ten okamih neprišiel. Tak som ešte dúfal, že záver to vytiahne z tej biedy .... A - nevytiahol. A fakt si neviem predstaviť niekoho, kto tomuto filmu mohol dať viac ako 3* a posunúť ho tak medzi vyberanú spoločnosť filmov s červeným štvorčekom. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Scény z Berlína se natáčely ve skutečnosti v Maďarsku. (don corleone)
  • Budova, která je označená jako americká ambasáda v Hong Kongu je ve skutečnosti hlavní budova bankovního úřadu. (don corleone)
  • Jedno z aut, které ve filmu řídí Tom Bishop (Brad Pitt), je Škoda 1000. (lskala)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama