Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (24)

plakát

Rebelka (2012) 

Disney je v tomto filmu cítit na sto hemrů, ale to vůbec nevadí. Krapet klišoidní konec tu není na škodu, přeci je to pohádka. A Pixar se opět vytáhl bezchybnou animací, okouzlující výpravou a úžasnou muzikou. Film jsem viděl v dabované verzi, což mě trochu mrzí, protože Connollyho Ferguse bych strašně rád slyšel, stejně tak McKidda a Coltranea, ale i český dabing měl velkou úroveň a celý film jsem se smál a jsem rád, že dabéři nezaměnili skotský přízvuk za brněnský hantec, to by hvězdičky o moc ubývaly. A jestli si plný počet nezaslouží medvídě, jak skáče do bujného výstřihu své komorné, tak už nevím. Moc se mi líbilo, že tam byly právě tyto okamžiky, někdy i trochu tvrdší, které naznačovaly jakýsi erotický podtext, asi aby se u toho rodiče nenudili. Takže pokud jste dospělí s duší dítěte, najdete si v tomto filmu vše, co byste chtěli, a někdy i něco trochu víc, co jen děti nepochopí. Možná ne nejlepší Pixarák, ale i tak film na velmi vysoké úrovni. Pixar se vytáhl. Jen tak dál.

plakát

The Punisher: Dirty Laundry (2012) 

Nikdy bych neřekl, že flaška Jacka vydrží tolik zlomených čelistí. Ale když ji prodá Ron Perlman, který vidí světu do žaludku, tak se s tím asi musí počítat. Špica!

plakát

Eddie Izzard: Dress to Kill (1999) (divadelní záznam) 

Zdálo se mi, že se místy směju víc, než jsem kdy smál třeba u Dylana Morana. Byl jsem rád, že vůbec můžu dýchat. Zkrátka dvě hodiny smíchu.

plakát

Hellsing - Hellsing IX (2012) (epizoda) 

"Předchozí díl byl skutečně jen příprava na poslední dva díly." Tak zněla všeobecná reakce na osmého Hellsinga a nyní ty přípravy vyvrcholily ve finální bitvu. A že je, na co se dívat. Alucard, ať už jako hrabě, upír či malá dívka, je stejně démonický jako vždycky. Minulost temná jako současnost, Walter se taky předvedl a Anderson zemřel se ctí. Co víc si má člověk přát od dílu, který je opět další přípravou na tu poslední řež... Jelikož i "osmička" si ode mě zasloužila 5*, a tento díl je ještě lepší, myslím, že není důvod váhat.

plakát

Dylan Moran Live: What It Is (2009) (TV film) 

Pro mě zatím lepší než Monster, ale je možné, že až to uvidím třikrát čtyřikrát, tak to stanovisko třeba změním. I tak, Moran si těch pět zaslouží.

plakát

Warrior (2011) 

Od roku 2004, kdy se na svět dostal Million Dollar Baby, jsem nevěděl, zda je to možné, ale Warrior v čele s úžasným Hardym a dle mého ještě lepším Noltem mi ukázal, že i u filmů, které se zabývají hlavně mrzačením lidí, se dá na konci brečet.

plakát

Elfen Lied (2004) (seriál) 

Něco tak strašně psychicky brutálního, tísnivého a depresivního jsem již dlouho neviděl a doufám, že dalších několik let neuvidím. Je paradoxní, že i když mi z toho bylo do pláče (nejednou), tak jsem nemohl jen tak přestat, zkrátka mě to donutilo, abych se podíval na celou sérii. Fyzické násilí se u mě promítlo až na druhém místě, a i když tam jsou docela brutální scény například s dětmi, psychické rozpoložení tohoto seriálu mě zasáhlo víc než useknuté končetiny a prsty u rukou. Tak moc mě Elfen dostal. Nechci ho smazat, ale doufám, že to několik let neuvidím.

plakát

Americký táta (2005) (seriál) 

Zatím jsem shlédl jen první řadu, a proto (zatím) nebudu hodnotit. Ovšem na další série se nechystám, protože AD! mě skutečně nezaujal. Hodně jsem se snažil nesrovnávat to s Family Guyem, ale nakonec se nedá svítit, FG je lepší. Při sledování American Dad! jsem se zasmál skutečně jen párkrát a to se mi zdá málo, u Family Guye jsem schopný tlemit se celou epizodu. Asi je to tím, že FG má mnohem drsnější a černější humor, který mi sedl mnohem víc. Možná, že někdy za nějaký čas se odhodlám a podívám se na další řady. A pokud ano, tak doufám, že budou lepší než ta první.

plakát

Naruto: Šippúden (2007) (seriál) 

Dle mého mnohem lepší a dospělejší (tedy, občas) než původní série, kterou jsem si ovšem také plně užíval. Pěkně rozjetý příběh a několik zvratů, ale to se od takovéhle nekonečné skoro-telenovely musí čekat. Jediná negativa, jež sráží hodnocení o jednu hvězdu, jsou fillery, kterých je snad tak dvakrát víc než v původním Narutovi, a také neustálé opakování scén. Neříkám, že není dobré si nějakou již dávnou scénu zopáknout, ale tohle se mi zdá už opravdu moc. Polovina dílu jsou vzpomínky a tak. Hodnoceno po cca dvě stě dvaceti dílech (Setkání pěti Kagů a poslání Naruta na S-misi).

plakát

Hellsing - Hellsing VIII (2011) (epizoda) 

Mnoho lidí tento díl považuje za nejslabší, což je možná pravda, ale rozhodně není tak slabý, abych mu musel tu hvězdičku srážet (jediný, komu bych něco srazil, jsou tvůrci za to rok a půl dlouhé čekání). Je pravda, že dějem není tento díl nic moc, zdálo se mi to spíš jako příprava na závěrečné finále, jež se odehraje v dalších dvou dílech. Ovšem tyto nedostatky s přehledem nahradí monstrózní úsměv Alucarda a Maxwella, kteří si své vzestupy (a pád) doslova užívají. A nemůžu zapomenout na Majora, který svým klidem nutí dojem, že válka je jen hra. Ano, možná je to slabší díl, ale i tak je naprosto skvělý.