Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (532)

plakát

Tetris (2023) 

I když to má s reálným přechodem Tetrisu na západ pramálo společnýho (doporučuju skvěle zpracovaný dokument od Gaming Historian), tak natočeno velice zábavně a Taron už je teď pro mě velkým hercem, který zahraje cokoli. Honička v Žiguli byla pochopitelně TOP :-) Líbí se mi spousta pomrknutí k reálným situacím a postavám (kterých si asi nezasvěcení nevšimnou, ale o to víc to my fanoušci oceníme). Je vidět, že se na to tvůrci úplně nevykašlali a udělali si domácí úkol. Jen škoda, že zábavnosti bylo více na úkor realističnosti. Ale ona by to pak byla docela nuda.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Ofukuju prach ze svýho profilu a konečně mám po hodně dlouhý době možnost vyhlásit, že jsem viděl parádní film. Ne na základě děje, kterej se s tím nemaže - tady jsou ti zlí a takhle je pobijeme. Žádná zbytečná omáčka okolo, to už tady snad od ranejch devadesátek nebylo. Akční scény jsou na slintavku, Cruisovi to herectví pořád jde a i když jedničku rozhodně nemám v oblíbenejch filmech, tak pokračování do nich právě vstoupilo. Vlastně ani nevím proč, ale já jsem se bavil jako už dlouho ne, takže s naprosto čistým srdcem za plnej počet. A štěstí, že nezazněl ten příšernej cajdák z jedničky :-)

plakát

Moonfall (2022) 

Rolande... proč? Ano, očekávání jsem neměl právě nejvyšší (čekal jsem broskvovinu, ale aspoň zábavnou!), ale tohle mi srazilo IQ tak o polovinu. Takhle debilní scénář musel napsat někdo, kdo sotva reaguje na světlo. Trpěl jsem za všechny, kteří to museli přeříkávat. Ano, starší filmy byly taky ve stylu "nechat mozek ve standby a někde hodně daleko", ale člověk se u toho dokázal pobavit a pro nás nepostižené předstíranou genialitou stačily parádní destrukční záběry. Tady jich je stopový množství (proto ta jedna *), ale až v druhý polovině - ta první jednak vypadá příšerně a je ještě o jeden letící parník nudnější. Kéž by byl film složen jen z měsíčních náletů, chyběly by tam veškerý dialogy a mělo to půl hodiny. Proti tomuhle je 26 let starej ID4 film století.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Já se řadím k těm, kteří očekávali over the top šílenost a nedostali ji. A bylo by mi úplně jedno, že potřetí v řadě. Kromě geniálního Rhyse Ifanse tu totiž nezbylo skoro nic, co by původní filmy připomínalo a ne, konec nepočítám, ten by tam byl tak jako tak. Natočený standardně Vaughnovsky dobře (ale ne tak, jako dřív), ale měl jsem skoro problém to dokoukat. Dialogy nudné, nevtipné a ani parádní herecké obsazení mě tentokrát nenadchlo. Bohužel. Poměrně zbytečný film a ještě zbytečnější nás evidentně čeká...

plakát

Jak se stát tyranem (2021) (seriál) 

Tahle minisérie si neklade za cíl jakkoliv rozšiřovat to, co už většina lidí zajímajících se o toto téma dávno ví. Je to prostě návod, jak se stát diktátorem a jak se vyhnout chybám, kterých se dopustili :-)  Výborný je lehce sarkastický vypravěč Peter Dinklage a tady mi ani nevadily animované scény. Ale i přes odlehčený tón (což podle mě hodně lidí nezkousne) by těch informací přecejen mohlo být víc. O každém zmíněném diktátorovi by se určitě dal natočit minimálně čtyřhodinový díl -  to je opačný extrém, ale asi je jasné, že půlhodina je prostě málo, hodinka by byla tak akorát. A materiálu je ještě minimálně na 2 série, tak doufám, že v tom bude Netflix pokračovat.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Hmmm... takhle ne. Úvodní půlhodina zaváněla spíš trapností (jestli tam byly trefný tak 2 - 3 narážky, tak je to moc), akční část už na tom byla o něco líp. Hvězdou je rozhodně Neil Patrick Harris, ten si roli viditelně užíval. Keanu byl nějak dřevěnější než obvykle a Carrie toho času tolik neměla. Citelně taky chybí několik původních herců, snažil jsem se na ně zvyknout, ale nepovedlo se. Tentokrát se žádnej wow efekt ani omylem nekonal, z čehož mi vyplývá, že pro mě je Resurrections úplně zbytečnej film a vím jistě, že si ho narozdíl od původní trilogie nikdy nezopakuju. Na tom prastarym vtipu s koulema a půlkou mozku něco bude. Jo a dodatek - příšerným způsobem zprznění Rage Against The Machine jakousi řvoucí krávou, to je esence toho, co totálně nenávidím.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Tohle si budu muset dát ještě tak 2x, abych postřehl všechny hry, narážky a vtípky. Ale pro ty, co si dodnes hrajou, tak jedna velká paráda. Prostě klasická Reynoldsovina posledních let a ještě že se někdo takhle umí (a chce) utrhnout ze řetězu.

plakát

Nikdo (2021) 

Jasně, je to takovej sidekick film Johna Wicka - nic přelomovýho, ale zábava je to parádní. Ale nic nemůže překonat Christophera Lloyda, to prostě ne. Ten zastínil úplně všechny a stačila mu k tomu jedna scéna :-)

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Ten sešup v sérii není tak šílenej, jak jsem očekával. Trojka je poměrně poctivej horor (sice jsem se nelekl ani jednou a mráz po zádech taky neběhal, ale za to si můžu sám, už jsem hororů prostě viděl hodně), není sice ničím originální, ale taky ničím neurazí. Asi nejlepší byla úvodní vymítačka, pak už se bohužel nic lepšího neobjevilo. Už bych Warrenům dal pokoj a posunul se zase někam dál.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Kdyby tu nebylo hodně odkazů na jedničku (a kupodivu docela vtipnejch), tak je to totálně zapomenutelnej film. Pomrkávačky totiž fungujou dobře a místo, abych si "užíval" relativně podprůměrnou komedii, tak jsem spíš čekal, kdy na mě vyskočí nějaká další. To je trochu málo, ale v podstatě jen tohle mě udrželo až do konce. Jo a Leslie Jones utratit, tohle už nikdy v žádným filmu nechci vidět.