Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Biografie (15)

Sarah Steele (herečka)

04.02.2014

Sarah Jane Steele, usměvavá a jakoby stále pohodově naladěná americká herečka  se narodila v pensylvánském Pitsburgu 16. září 1988 do ryze neherecké rodiny. Oba rodiče, jakož i její sestra, jsou špičkovými specialisty v lékařství, resp. medicíně.  Sarah chodila nejprve na základní episkopální školu, pokračovala studiem na… (více)

Billy Connolly (herec / scenárista)

10.02.2012

Glasgowský rodák se během svého nepříliš šťastného dětství vyrovnával se svým údělem po svém - předváděl se, a to až otrlým způsobem. Na rady svého okolí se v 12 letech rozhodl, že bude komikem. Později si ale uvědomil, že na to, aby byl dobrý, bude potřebovat získat i nějaké zkušenosti. A výčet jeho pracovních a životních… (více)

Larry Sellers (herec)

19.01.2011

Larry Sellers se narodil v původní indiánské rezervaci Pawhuska (Oklahoma). Larry Sellers - jak je vidět z místa jeho rodiště - je původní obyvatel Oklahomy, "native american" jak je to správně, ale chete-li Indián. Jeho předkové pocházejí z rodu Osage, Cherokee a Lakota. Ve společnosti působí jako vychovatel, historik a… (více)

Kodi Smit-McPhee (herec)

24.05.2010

Kodi, jež ve svých 13 letech posbíral hned několik významných nominací a cen filmových kritiků (např. AFI Best Young Autor), se narodil v rodině australského učitele herectví a filmového herce Andyho McPhee. Rovněž jeho sestra, Sianoa, je herečkou a vidět jí můžete např. v oblíbeném australském seriálu NEIGHBOURS a na HBO ji… (více)

Mark Webber (herec / scenárista / režisér)

23.05.2010

Narodil se 19. července 1980 v Minnesotě svobodné matce. Jeho dospívání bylo vše jen ne radostné – s matkou, která shodou nepříznivých okolností přišla o práci a posléze o střechu nad hlavou, doslova přežívali ve slumech severní Philadelfie. Jejich příbytkem byla auta na vrakovištích či opuštěné průmyslové objekty, kde… (více)

Charles Grodin (herec / scenárista / producent)

16.03.2009

Charles Grodin (vl. jménem Grodinsky) se sice narodil do obchodně založené rodiny, ale ani v dětství netoužil jít v otcovských šlépějích (krejčovské zboží). Na University of Miami vystudoval drama a posléze bral soukromé hodiny. Divadlo Pittsburgh Playhouse se stalo prvním divadlem, v němž do světa herců vstoupil, ale jeho snem… (více)

Dev Patel (herec / producent / režisér)

07.03.2009

Talentovaný herec byť zatím jedné velké filmové (MILIONÁŘ Z CHATRČE) a jedné velké televizní role (SKINS) se narodil 23. dubna 1990 v Londýně. Že jeho rodiče pocházejí z Indie je nabíledni, přesto se ale oba narodili úplně jinde - v Nairobi v Keni. S rodiči - matka je pečovatelka a otec IT konzultant – bydlel v londýnské čtvrti… (více)

Meg Tilly (herečka / scenáristka)

22.02.2009

Tato pozoruhodná herečka, která po svém americko-čínském otci zdědila krásné a exotické rysy, se narodila v Long Beach. Její matka se dvakrát vdala a rodina, ve které Meg vyrůstala, se tak postupně rozrůstala až na 13 členů (rodiče a 11 dětí). Meg vzpomíná, že rodina se, s nevlastním otcem (hippiem), přestěhovala do Kanady a že… (více)

Bryan Brown (herec / producent)

11.02.2009

Sydneyský rodák hrál odjakživa ochotnické divadlo, tedy i v době, kdy o profesionálním herectví ještě vůbec neuvažoval. Po univerzitě začal pracovat jako pojišťovací agent a zřejmě ve styku s veřejností přišel na to, že svět je z divadelních prken přeci jen zajímavější a herectvím se, nejprve na scénách repertoárových divadel… (více)

Timothy Hutton (herec / režisér)

10.02.2009

Pochází z herecké rodiny a již během studií na střední škole hrával po boku svého otce – obzvláště pak v době prázdnin – v divadle. Pro jeho výrazný talent, a podporující rodinné zázemí, se již v ranném mládí stal vyhledávaným a dobře obsazovaným hercem. Jeho první velká role v televizním filmu DLOUHÁ CESTA DOMU (1980) mu… (více)

Tom Hulce (herec / producent)

07.02.2009

Tom Hulce se narodil 6. prosince 1953 ve Wisconsinu jako nejstarší ze čtyř dětí a už od útlého věku inklinoval k umělecké dráze. Nejdřív se chtěl stát rockerem, ale jak se mu v dospívání začal měnit hlas, změnily se i jeho plány - rozhodl se zkusit své štěstí jako herec. Po absolvování North Carolina School of the Arts odešel… (více)

Elizabeth Perkins (herečka)

06.02.2009

Elizabeth Perkins se narodila 18. 11. 1960 v Qeensu jako nejmladší ze tří dcer žurnalisty periodik The Saturday Evening Post, Tomes Mirror a Playboy. Vyrůstala ve Vermontu, studovala v Chicagu a pracovala v New Yorku a třebaže jejím dětským snem bylo stát se spisovatelkou nebo veterinářkou, v patnácti se rozhodla jít studovat… (více)

Reece Ritchie (herec)

05.11.2008

Narodil se a vyrůstal ve Velké Británii, kde navštěvoval Benjamin Britten High School v suffolském přímořském městě Lowestoft. Jelikož měl od dětství pouze jediné přání - stát se hercem - jeho kroky posléze zamířily na prkna jež odjakživa znamenaly svět – National Youth Theatre, do divadla s výhradně shakespearovským… (více)

Martin Trnavský (herec)

05.11.2008

Třebaže dětským snem autora, producenta a principála divadelního spolku Frída bylo dělat nosiče v Tatrách a třebaže poté chtěl – dle vzoru svého otce – studovat Fakultu tělesné výchovy a sportu, kde by mohl dobře zúročit svoje dlouholeté zkušenosti z mnoha sportů, je tento, na mnoha společenských polích života aktivní muž,… (více)

Andy Nyman (herec / scenárista / režisér)

05.11.2008

U nás téměř neznámý, ale za kanálem oblíbený a uznávaný herec a šoumen. Narodil se v Leicesteru, ale herectví studoval již v Londýně na Guildhall School of Music and Drama. Díky této škole si vysloužil první herecké ostruhy v mnoha divadelních hrách, kde si ujasnil kudy se jeho herecká kariéra bude ubírat – a rozhodl se zejména… (více)

Reklama