Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Jane Austenová mě svou knižní formou natolik natchla, že jsem byla zvědavá jak se s tím Joe Wright popere coby filmové zpracování. Klobouk dolů. Myslím, že toto je jeden z nejlépe natočených historicko-romantických filmů vůbec. Herci do rolí zapadli perfektně, stejně jako hudba, kamera, prostředí... Děj byl skvěle zpracovaný a každou scénou se mi vybavovaly jednotlivé pasáže z knihy. U mě to rozhodně nezůstane u jediného shlédnutí =)

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Zažili jste někdy pohled na dítě, které praží po něčem, co právě vidělo a nemůže to mít? Tak takhle jsem se cítila, když jsem tento film viděla poprvé. Silná chuť dotknout se alespoň špičkou jazyka té božské chuti. Nejhorší na tom bylo, že žádnou čokoládu jsem v té době po ruce neměla. V ten okamžik bych asi kvůli tabulky, nebo alespoň malé kostičky dokázala vraždit. Výborný film, ke kterému bez tabulky čokolády raději ani neusedejte.

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Tak tenhle film jsem poprvé viděla se školou v kině. Pořád jsem nemohla pochopit, proč nás puberťáky táhnou na nějakou španělskou kravinu, která nebyla ani náhodou ve středu našeho zájmu a ještě ke všemu bez známých tváří. A hle, vono to zabralo. Javier byl ve své roli naprosto úžasný a dokázal mě zaujmout už od prvního okamžiku. Celý film jsem shlédla skoro bez mrknutí a na konci jsem málem padla na zadek. V úžasu jsem sledovala každý detail s jakou grácii byl film natočen pohledem bezmocného člověka, který už nechce žít se svým osudem. Opravdu vynikající snímek na který se v nejbližsí době nejspíš opět podívám;-)