Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vůně ženy

Vůně ženy (1974)

(Může obsahovat spoilery) Nádherný film, který s lety nic neztratil ze své výjimečné kvality. Příběh bývalého důstojníka, který se stal po úrazu mrzákem a nedokázal se s tím vyrovnat. Kdysi jistě šarmantní Fausto, kterého ženy milovaly a muži obdivovali, přišel o zrak a jednu ruku. Svou frustraci a vztek si vybíjí na všech kolem sebe, denně se prolévá alkoholem a připravuje se na ukončení svého života po boku bývalého spolubojovníka. Na cestě za smrtí ho doprovází mladý vojín, kterého mu přidělili z místních kasáren. Během putování spolu zažijí spoustu tragikomických příhod a nakonec přijde prozření a Fausto pochopí, že přes všechny silné řeči nemá na to, aby ukončil svůj bídný život. Získá ale přátele a za to stojí přece žít...

Dobrodruzi

Dobrodruzi (1967)

Nádherná oslava chlapského přátelství. Dojemný romantický film s výbornými herci.

Dva muži ve městě

Dva muži ve městě (1973)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů o tom, že cesta do pekla je většinou dlážděna dobrými úmysly... Film z časů, kdy se nestříhalo rychle a zběsile a dialogy a příběh byly důležitější, než na efekt vystavěné obrazy bez hlubšího smyslu. Jose Giovanni, mimochodem sám bývalý trestanec, vytvořil jeden z nejdepresívnějších filmů všech dob.

Profesionál

Profesionál (1981)

Film který ve Francii vidělo 5 243 511 diváků mě přes zjednodušení i určitou naivitu rozhodně nadchnul.Jsem rád,že si Jean-Paul prosadil ten správný konec kde zemře,neboť původní scénář s takovým koncem nepočítal.Přesto byl happy end natočen a jak jsem se dočetl níže,tak snad použit v USA...Zajímavé je,že po prvním promítání pro úzký okruh lidí kolem filmu,byla velká nespokojenost např.ze strany autora scénáře a dialogů M.Audiarda,který chtěl dokonce své jméno stahnout z titulků.Nelíbilo se to skoro nikomu v sále,Lebovici řekl: ,S tímhle nemůžeme ven,film je špatný,mizerný vše je na něm špatné i Jean-Paul...No naštěstí běžní diváci to viděli jinak.Pro zajímavost,scény v Africe se natáčely ve francouzském Camargue(kvůli úsporám).

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Strhující příběh o geniálním gangsterovi a fanatickém poldovi v podání vynikajících herců.Krom Pacina a De Nira tady hraje spousta známých tváří.Jedno z nejlepších filmových přepadení banky, krásná hudba a mnoho v té době neprofláklých tváří dělá z filmu absolutní zážitek, který je třeba si vychutnat vcelku, bez rušení ze strany dětí, či na chlapský příběh nepřipravených drahých poloviček...

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Ohromující dílo Roberta Zemeckise,jeden z nejlepších filmů minulého století...Úchvatný Tom Hanks a velmi dobře vybraný soundtrack.Plně souhlasím s lebowskim,že film je lepší předlohy.

Lesní duch

Lesní duch (1981)

Noční můra mých dětských snů.Vynalézavý horor ve kterém dal Sam Raimi poprvé vědět o svém velkém talentu.Syrový snímek s neokoukanými herci a výbornou atmosférou.

MR 73

MR 73 (2008)

Strhující a mimořádný film.Od Dvou mužů ve městě mě nic takhle nedostalo.Mrazivé drama ze života stárnoucího policisty,který už se téměř vzdal veškeré naděje na slušný život a do svého velkého finále se vřítí jako rozjetý kamikadze vlak...Ve filmu nic nepřebývá,nic mu neschází,herci jsou vybráni velmi přesně a je důležité,že mají co hrát,jejich postavy jsou uvěřitelné.