Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Průměrňákovi (2009) (seriál) 

Jestli má tohle představovat průměrnou americkou rodinu - byť s jistou nadsázkou - tak se nedivím, že to s USA jde čím dál více z kopce. Dávám tomu hvězdičku jen kvůli těm pár chvilkám, kdy jsem se tomu upřímně zasmál.

plakát

Wolverine (2013) 

Opět jsem se přesvědčil, že kombinace osvědčené filmové značky s Japonskem je velmi zrádná. Pro tohle X-menovské pokračování jsem musel být velmi shovívavý. Ale vrcholem únosnosti pro mě byl finální souboj Wolverina s Iron Man-samurajem. Ale nakonec tomu dám 3 hvězdičky protože jsem se i tak nenudil a potitulková scéna mě navnadila ke sledování dalších nesnází mutantů.

plakát

Nezvratný osud 2 (2003) 

Musím se přiznat, že jsem z jedničky býval na začátku rozpačitý, poté se ukázalo, že si tenhle horor zaslouží místo do mé sbírky oblíbených filmů. A tak jsem s uvolněnějšími pocity sledoval druhý díl. Nic nepřekvapilo. Předtucha masakru na začátku, poté postupná řežba jednotlivých přeživších, kteří měli umřít na předpovězeném peklu na zemi (kdo si pamatuje masakr na dálnici, pochopí, že to nemusí být metafora) a trocha té matematiky jak tomu zabránit. Kdyby to byl poslední díl série, dám tomu méně hvězdiček, ale když si to srovnám s trojkou a čtyřkou, je to pořád horor, na který se dá dívat

plakát

Iron Man (2008) 

Tímhle snímkem začíná série, která nemá v Marvelu a, troufám si říct, celé světové kinematografie obdoby. Série začíná příběhem o nejméně skromném superhrdinovi, jakého znám (proto, byť jsou taky bohatí a jedinou superschopností je jejich mimořádné IQ, se nedá srovnávat s Batmanem). Normálně na hudbu neberu ohled, ale pro mě jakožto rockového nadšence jsem byl velmi spokojen s výběrem soundtracků typu AC/DC či na konci výstižného songu "Iron Man" od Black Sabbath. Film má navíc bonus, hodící se do každého správného akčňáku, tj. humor. Marvel tímto nabídl filmovým divákům mimořádný zážitek, který ještě bude pokračovat.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Liam Neeson se vrací a jeho rodina je opět v nebezpečí albánských zloduchů, tentokrát v Istanbulu. Co na to říci? Když chybí nápady, proč neopakovat osvědčený děj? Co si budeme namlouvat? Na první, skvělý, díl to nemá. Ani po shlédnutí mě nepřestala Maggie Grace, byť dostala dokonce prostor na nějaký ty granáty, lízt krkem. Nevím, jak chtějí udělat trojku, jelikož mi už Neeson přišel vyčerpanější z celého toho blázince. Ale jsem na ní zvědav.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Film nabízí oproti jiným hororovým trhákům typu Halloween či Vřískot jednu věc, tj. autenticitu. Snímek, natočen samotnými herci, ztracenými ve strašidelném lese, mě dodnes děsí, jen si na něj vzpomenout. Nikdy nezapomenu na rozlučku jediné "herečky" se svojí rodinou s obličejem těsně u kamery a na následující závěrečnou řežbu. Film je dle mého tak unikátní, že pokračování bylo zcela zbytečné (po shlédnutí dvojky se můj názor jenom potvrdil).

plakát

Drsný Harry (1971) 

Klasika 70. let, kde ještě ne zcela známý Clint Eastwood představuje amerického policajta znechuceného tamním trestním systémem. V té době nebyla tahle charakteristika ve filmu v USA úplně běžná, ba naopak. Není tedy divu, že byl tento snímek pro širokou veřejnost pobuřující. Ale nejen kvůli téhle kontroverzi na mě ten film vyvolal pozornost. Také to byl fakt, že dodnes bývá inspirací pro moderní akční filmy s nekompromisními hlavními postavami. Bohužel, na kouzlu téhle drsné krimi tolik nenavazují další čtyři pokračování.