Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch

  • USA The Blair Witch Project (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 81 min (Special Edition: 86 min, Alternativní 78 min)

V říjnu 1994 se záhadně ztratili v lesích poblíž Burkitsville v Marylandu tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen materiál, který natočili... Mystifikační horor o tajemné kanibalistické příšeře, který zaznamenal mimořádný komerční úspěch, stál pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž utržil přes 240 milionů dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 379)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdopak mi tu loupe perníček..? S mystifikačními dokumenty typu Záhada Tony Blair Witch mám problém. Zatížen skutečnostmi o "nalezeném materiálu" se prostě nedokážu oprostit a vidím štáb aranžující větvičky do tvaru pentagramu, popíjejíc přitom vychlazený světlý ležák od cateringu (i když při tom rozpočtu, kdo ví).. No a napětí je tatam. Ale na druhou stranu - posledních 30 sekund je skvostných! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebylo to ani zdaleka takové jaké nám to veškerý ten hype sliboval, alespoň pro mě ne. Zpracované to bylo zajímavě, nevím co je pravdy na tom jak Blair Witch natáčeli, dokonce i tomu zlu obházejícímu v Marylandských lesích jsem věřil, ale...ani nevím jestli to mám říct...ale já to řeknu - proč to celou dobu vypadá, jako když jsou na kraji lesa? ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Do té doby než jsem viděl tento film jsem chodil očas i rád do lesa, po shlédnutí tohoto snímku už do lesa nelezu. První polovina filmu není ani tak ztresující, pokud se divák nevžije do situace těch, kteří se snaží najít cestu z lesa ven. Ovšem druhá polovina již stresující je a to pořádně, kdybych někde kempoval a někdo mi postavil před stanem mohyly z kamenů potom mě unesl kamaráda a vydával celou noc sténání radši bych se zabil sám. Od začátku až do konce vlastně nevíte co se stane a na závěr přijde celkem šok v podobě zakončení příběhu. Příběh o třech mladých lidech, po kterých zbyli jen kamery a způsob jak autenticky a originálně je tento snímek natočen mi nezbývá než dát 10/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já jsem se opravdu nebál, jenom až ke konci, kdy IMHO atmosféra velmi houstla a byla podle mě o hodně jiná, než v předchozích minutách :-/ V podstatě jenom za originální nápad dávám tolik hvězdiček, jinak by to bylo horší. Ale taky je možné, že Blairské lesy jsou natolik rozlehlé, že vám lezení na strom nepomůže a zároveň mají řídký porost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem slyšel v podstatě jen pozitivní ohlasy. Z vyprávění to vypadalo, že většina lidí si při sledování nasrala do kalhot, takže jsem měl dokonce v úmyslu jít na Blair witch do kina. To mi ovšem nějak nevyšlo, takže jsem si nakonec počkal až do doby, kdy to dávali v televizi. Strašně jsem se těšil, že uvidim konečně nějakej hrůzostrašnej horor, ale tohle jsem fakt nečekal. Nejstrašidelnější na celym filmu byl asi hlas tý uječený holky (nevim, jestli v originále měla taky tak strašnej hlas, ale tu dabérku bych asi musel zabít). Jinak je to nuda o tom, jak 3 mamlasové choděj lesem a mávaj kamerou. Trochu zajímavě vypadala asi tak poslední minuta, což je ale na 1,5 hod dlouhej film žalostně málo. A vůbec nechápu, co na tomhle stálo 25.000 dolarů a další věc, kterou nechápu je ta, že tahle debilita má tak vysoký hodnocení. Spíš by se to hezky vyjímalo někde mezi 200 nejhoršíma. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (84)

  • Původně měla být v závěru ukázána i samotná čarodějnice. Během natáčení ovšem kameraman zapomněl švenknout doleva, tedy na místo, kde měla stát. I díky této chybě tak zůstala její podoba čistě na divákově představivosti. (Emperor1)
  • Přestože film působí, že se odehrává hluboko v lese, ve skutečnosti byla civilizace nedaleko, často jen kousek mimo záběr, v jednom případě se dokonce v dáli objevuje pole se zřetelnou příjezdovou cestou. (kriplozoik)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Paranormální příběh jednoho filmu?

Paranormální příběh jednoho filmu?

22.09.2009

Horor Paranormal Activity se očividně pokouší navázat na úspěch nízkorozpočtových hitů typu Záhada Blair Witch, Saw či aktuální District 9. Jak? Promyšlenou kampaní, která buduje mýtus… (více)

Reklama

Reklama