Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Batesův motel

Batesův motel (2013)

Už roky mě nic tak neuchvátilo jako Batesův motel. Zásluhu na tom mají vynikající herecké výkony (hlavně oslňující Vera Farmiga), hutná atmosféra, retro stylizace do moderní doby a kombinace psychologického thrilleru, mysteriózna a černého humoru. Tragická dark romance mezi matkou a synem seriálu navíc dodává na osudovosti.  Neobvyklé postavy jsou jako z Twin peaks nebo románu Stephena Kinga, hlavně Norma a Norman, tak komplexní charaktery asi už jen tak nedostanu. Už mám několik měsíců po shlédnutí a pořád se k seriálu vracím, ještě jsem to nevstřebala. Nepamatuju si, kdy mě něco takhle dostalo. Vera Farmiga se pro mě katapultovala na vrchol hereckého žebříčku.

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Můj neoblíbenější sci-fi seriál, který jsem poprvé zaznamenala v deseti letech, abych se pak ve třinácti k němu vrátila a dalších pár let sledovala úžasného Patricka Stewarta, jak s šarmem a rozvahou zvládá i vypjaté situace. Posádka je účasná a každá postava má něco do sebe: frajerský Riker; dětinský Dat; šprýmař La Forge; moudrá a krásná aristokratka Troi a další a další. Nové příběhy se už v druhé sérii dokázaly odpoutat od staršího brášky s Kirkem a nabraly svůj vlastní směr. Podle mne už lepší Star Trek nepřijde, ať má efektů kolik chce.

Sherlock

Sherlock (2010)

Pro mě dokonale zpracovaný Sherlock Holmes. Ritchie je podle mě prznitel a se svou filmovou verzí nesahá tomuto seriálu ani po kotníky. Britský Sherlock je ten, kterého chci vidět. Zasazený do současnosti, moderní a přitom sebou nesoucí všechny artikly, které mu přisoudil Conan Doyle. Texty SMS a myšlenkové mapy vznášející se ve vzduchu jako myšlenkové bubliny jsou originálním a ne jediným prvkem, který vás překvapí. Svižný seriál s dokonalými herci, hlavně charismatickým Cumberbatchem v roli Holmese. Jediný pohled do jeho tváře a vidíte, kdo je tady pan herec. Pro mě pecka loňského roku. ***Update: hvězdička dolů za třetí sérii. Co to mělo být? Náběh na vztahovou telenovelu s děravým dějem?***

Pán času

Pán času (2005)

Myslela jsem, že po Star Treku: TNG se neobjeví další sci-fi seriál, který by mě tolik strhl. Pán času pro mě začal jako trapárna s podivnou kamerou a tuctovými postavami. To se ale změnilo a najednou Pán času zabíjel můj čas. Ovšem za to vděčím hlavně Davidu Tennantovi, jehož doktorovi silně nadržuji. Ani Matt Smith jako dvanáctý doktor mě tolik nezaujal.