Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (326)

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Velmi povedené. Není to dokument, ale jak říká pár mých britských přátel 'něco pravdy na tom bude'.

plakát

Barbie (2023) 

Zajímavě komponovaný svět, je to chvílemi milý a vtipný, ale je to prvoplánový a dlouhý.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Perfektní, film, děj, herecké výkony, kamera. Není to přednáška z fyziky ani z historie, a ani nemá být. Takhle to plně stačí. Možná to chtělo malinko kratší stopáž.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Jak psal verbal - Disney škodí Galaxii víc, než Palpatine. Jak psal Cival - osudovost nulová. Jak psal MrHlad - postavy prázdné. Trikově je to dobrý, stará dobrá muzika, happy end. Pokus o důstojné filmové rozloučení s Carrie Fisher (za to hvězda navíc). Ale herecky nic moc, humor plytkej nebo žádnej, samý nepochopitelný deus-ex-machina zvraty a přeskoky, a promlouvající představy postav, příběh nula. Škoda. "EVII: Síla se probouzí" byla dobrá. Tohle Abrams urecykloval a odflákl.

plakát

Venom (2018) 

S marvelovkami to byla vlastně moje první zkušenost, bez znalosti komiksů a souvislostí. Vtipný scifi, takový průměr, fajn efekty, herectví ušlo. Jedna hvězdička navíc za laboratoře, magnetickou rezonanci a vědění, že každá automobilová honička v kopcích San Franciska to hodnocení o hvězdičku zlepší :-)) .

plakát

Takoví normální Američané (2013) (seriál) 

Spolu s The Man in the High Castle asi top současné seriálové tvorby. Jen tohle tedy není historie alternativní, ale fabulovaná, a možná i dost pravděpodobná. Skvělé herecké výkony, vymazlené americké osmdesátkové exteriéry, výborně zmáknuté reálie, parádní auta, naprosto dokonalá muzika a napětí od dílu k dílu, pro pamětníky pochopitelně s reálnými historickými reminiscencemi.

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

P. K. Dick byl prý dosti šílený spisovatel a taky asi vyzkoušel hromadu drog a ten seriál je zřejmě z knižní předlohy hodně modifikovaný, aby se na to vůbec dalo koukat (slyšel jsem, žádnou jeho knihu jsem zatím nečetl). Ale je to jeden z nejlepších a nejnapínavějších seriálů dneška, skutečně ponurá a děsivá alternativní historie, s tou lehkostí, s jakou i hrdí Američané tak snadno kolaborují s německými i japonskými uchvatiteli, s oním všemocným státem. A přece je tam ta jiskřička naděje. SPOILER: . . . . . Brutálně děsivý je živý postarší Heydrich.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Není to samostatný blockbuster a je to výplňovka, to je pravda. Dějově nikterak strhující a chtělo by to nejspíše výměnu režiséra. Nicméně to je povedené, vtipné, řemeslně hezké, Law i Depp hrají dobře, Redmayne a Waterston taky a já se nemohu v hodnocení oprostit od toho, že mám Pottersvět rád. Tzn. ta čtvrtá hvězda je tam z tohoto důvodu navíc. Komentáře, s nimiž přes rozdílné hodnocení částečně souzním, jsou zde od MrHlad, Malarkey, Enšpígl a KarelR. Těším se dost na další díly.

plakát

Železný kříž (1977) 

Sam Peckinpah umí nejen westerny. Ale i easterny. Absolutně srozumitelný vzkaz, že válka je vůl, a vždycky bude, nezávisle na straně. Neobvyklý válečný film.

plakát

Dunkerk (2017) 

Hope is a weapon. We shall never surrender. Dokonalé. Kamerou, střihem, muzikou, i poselstvím. Jsou perfektní filmy o válce, ve kterých není ani jeden válečný záběr (Hal Ashby - Návrat domů, třeba), a pak jsou filmy o válce, které se skoro celé skládají z válečných scén, a Dunkerk je jeden z nich. Člověk se skoro cítí jako jeden z těch Britů, co čekají na pláži, film vtahuje do děje a jednomu se najednou moc nechce k moři.