Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (150)

plakát

Půlnoční nebe (2020) 

Netflix má velmi jednoduchý recept na filmy - sebrat všechny klišé a kolem nich nabalit nepodstatnou sračku, aby to působilo jako film. A tenhle film je těch klišé opět plný. A že nedávaj logiku? To je přece jedno. Navíc se to táhne až neskutečně a celý děj by se dal shrnout do 15minutové povídky.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Tuctovÿ film a samozřejmě se tam musel objevit harant s astma... Klišé za klišé.

plakát

Ostrov (2023) 

Další naprosto klišovitý český film. Opravdu nechápu, proč jsou české filmy vždy postavené na hádkách a konfliktech. V mnoha směrech ani nedává logiku - po pádu z útesu má docela velký zranění, ale pak najednou jizvy nikde, vše v pohodě... A největší perla je to letadlo s českou registrací, které je má vozit někde v exotice, WTF? České filmy nikdy nebudou mé oblíbené.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Představte si všechny klišé, co můžete do hororu dát, a je to. Už dlouho čekám na horor, který by dokázal fungovat i bez nich, ale kde nic tu nic...

plakát

Pán času - Rodina krve (2007) (epizoda) 

Byl by to fajn díl, kdyby tam nebyly tuny stereotypních sentimentálních sraček

plakát

Pán času - Dívka v krbu (2006) (epizoda) 

Na romantický sračky nejsem, ale tenhle díl má opravdu náboj, je skvělý. Zatím nejlepší.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Od knihy se to celkem dost liší, ale to se není čemu divit. Kdyby to bylo podle knihy, pak by měl film tak 10 hodin. Celkově bych řekl, že to není zlé. Herci dobří, efekty dobré. Nenudil jsem se, ale není to ani oskarový snímek.

plakát

Tenkrát podruhé (2019) 

Když se nad filmem zamyslím s odstupem cca 3 týdny, tak musím říct, že je velmi rozporuplný. Daniel Auteuil odehrál skvělý herecký výkon, stejně jako jeho "mladá žena" Doria Tillier. Ale jeho reálná manželka mě příšerně srala. Herečka stála za prd, postavou namyšlená kráva která stála fakt za houby a vůbec jsem nechápal, proč s ní chce mít vlastně držet vztah, když ho nedokáže podpořit. Příběh velmi originální, část, kdy byl "zpět v minulosti" byla super. Rozhodně se zařadí mezi filmy, na které nezapomenu. Ale pokud jej mám hodnotit jako celek, nemůžu jinak než jen 1 hvězdičku.

plakát

Jamie vaří rychlovky (2010) (pořad) 

Dost lidí říká, že je tyhle suroviny problém u nás sehnat, ale to přece není vůbec pravda. V UK je nabídka lepší, to stoprocentně, ale za posledních 10 let se to docela srovnalo a i u nás se dá ledacos koupit. Nedávno si kamarád stěžoval, že viděl super recept, ale kde má sakra shánět hoisin omáčku? No, má ji každý Albert :). Je to o tom vylézt z ulity a dívat se kolem sebe i na jiné věci, než jsem byl zvyklý. Z těch méně dostupných surovin se pak dá skoro vše koupit přes net, já dělám třeba jednu velkou objednávku asijských specialit (mirin, dashi a tak) každých pár měsíců a mám doma vše, co se v normálním obchodě nedá sehnat. Takže to není problém, sehnat se dá cokoli, jen se snažit. Největší přínos ale vidím spíše ve změně pohledu na čas potřebný k vaření. Jsem chlap, takže vařím když chci, ne když musím. A díky jeho pořadům jsem změnil pohled a nemám problém pro ženu uvařit třeba i dobrou večeři, protože se to dá stihnout. Nevařím třeba přesně krok za krokem podle něj, ale beru si inspiraci z principů, kombinací nebo surovin. A nádobí? To jen opláchnu a dám do myčky. Ale uznávám, jsem chlap, takže občas (dobře no, skoro vždycky) na to zapomenu a do myčky to dává moje drahá žena.