Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emily (Darby Camp) právě nastoupila na novou školu, kde se na ni všichni spolužáci dívají skrz prsty, protože jim připadá divná. Náladu jí nemůže zvednout ani to, že se o ni po dobu máminy služební cesty stará velmi nezodpovědný strýček Casey (Jack Whitehall), který je magnetem na nejrůznější katastrofy. Možná jeho špatná karma způsobí, že se Emily ocitne v podivném stanu podivného chovatele zvířat pana Birdwella (John Cleese) a okamžitě se zamiluje do jednoho malého červeného štěněte. Emily ví, že by jí máma mazlíčka nedovolila, ale neví to ten pes, který se schová do její školní brašny. Emily ho objeví až doma a než ho stačí vrátit, naroste tenhle mazlík, kterému dá jméno Clifford, do obřích rozměrů. A protože pan Birdwell se vypařil, nezbyde Emily a Caseymu nic jiného než se o Clifforda starat. Každý, kdo měl někdy štěně, ví, že s ním bývají velké starosti. A co teprve se štěnětem, které na výšku měří tři metry! Je jasné, že větší dobrodružství už Emily rozhodně nikdy nezažije. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (48)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat rodinný film a to už se bál , že to ani natočit nejde po sračkách jako nový Sám Doma a průseru s novým Dollitlem. Má to parádní příběh sympatické postavy parádního psa a celkově to nepůsobí víceméně trapným dojmem. Hodně se povedl i soundtrack a i humor. Nechápu, že to není v červeném ,ale zase na csfd mě to nepřekvapuje tady jsou lidi schopni dat 5 hvězd Rychle a hovnovitě a poslat to do červených a filmu co má nápad a poselství dají jen tak málo. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Keby som mal 13 tak gulam ocami, keby som mal 19 tak to ani nepustim, ale kedze mam skoro 40, bol som na tom so 7 rocnou dcerou a ta si aj poplakala, aj zasmiala aj sa potesila. Je to taka priemerna sracka ale ked si otec alebo mama, urcite sa to bude tvojej ratolesti pacit, a teda sa to bude pacit aj tebe :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Velký červený pes Clifford je cílený zejména na mladší publikum a okatě, místy - přeženu-li to - až agresivně poukazuje na to, že by se lidé a živí tvorové obecně neměli "soudit podle obalu". Sice je to stále nadmíru aktuální myšlenka, nicméně zde je servírována až moc na sílu. Herecké obsazení je až na charismatického Johna Cleese a místy vtipného Jack Whitehalla fádní a zamýšlený tahoun celého snímku - "největší přítel člověka" Clifford - byl sice roztomilý, ale zdál se mi proporčně (hlava vs. tělo) poněkud zvláštně utvořený. Lepší dvě hvězdičky! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další simply escort mission nad Paříž. Nebe čisté, nepřátelská aktivita nulová, cíl dobře viditelný a přímo zasažen. Po návratu u omladiny nadšení, já jsem si jen protahoval ztuhlé klouby a promrkával zarudlé oči od té dlouhé nudné rutiny. Červený pes asi funguje lépe jako knížka než jako film. Jakmile se toho totiž chopí soudobí filmaři, je to opět neprosto přesně vyvážený koktejl všeho aby nikdo nic nemohl namítnout či říci. Neviděl jsem tam snad jen žádného zástupce slabozrakých a nevidomých. Animace psa vypadajícího jako fena (zcela bezpohlavního což působilo na mne jako majitele pejsána dost divně) nebyly nic moc a nejhůře dopadly při té závěrečné jízdě. Myšlenka o různosti (dnes se říká moderně -  diverzitě!)  zaznívá v dětských amerických filmech teď pořád. Nic proti tomu, ale cpou to do dětí tak vehementně, že až přistanou v NY emzáci ve tvaru obřích housenek a začnou požírat lidi v ulicích s nikým to ani nehne.   Vždyť vypadat jako velká masožravá housenka je tak cool a každý má na to navíc právo být velkou masožravou housenkou!  A když ne, ona má právo být masožravá a žrát lidi! Kdo ve filmu potěšil svou účastí byl samozřejmě můj miláček Cleese a to i díky milé roli, kterou tu ztvárnil. Trochu už zestárnul , trochu víc...  Docela se divím, že měl potřebu se v tomto dílku vůbec nějak omáchnout... A malá Darby Camp byla také docela fajn. No nebudu to tu nějak více rozepisovat, bylo pro děti a spíše pro ty úplně malé. Já si pořád jen říkám, zda ta poselství, ta vysvětlování dětem, že všichni nejsme stejní, ale všichni jsme si rovni, musí být tak okázalá s tupou nepřátelskou policií a demonstranty v ulicích jako v tomto filmu... Ale hlavně neukažme dětem psího pindíka! To by vážně ohrozilo jejich duševní vývoj! Dávám tedy za 2 vtipy žirafí hyeně. * * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Clifford The Big Red Dog" je absolútne "basic" rodinný film. Natočené podľa známych detských knižiek a zasadené do modernej doby. A môžete si z toho totálne jednoducho posúdiť kam to celé pôjde. Toto je film, kde budete len zaškrtávať kolonky. Na druhú stranu nemôžem povedať, že by to bolo sprosté, alebo malo nejaké zlé myšlienky ani nič podobné. Je to len film, ku ktorému sa dokopy toho nedá nič moc povedať. Neviem čo by som na ňom vyzdvihol. Príbehovo neponúka nič, čo by stálo za to. Lokalita je New York, ktorý sme videli miliónkrát. Postavy sú stereotypy. Efekty sú podľa mňa pozerateľné, ale nič extra. Keď Elizabeth jazdí na Cliffordovi, tak to je tak neskutočne badateľné, až hrúza. Rovnako všetky tie ostatné animované zvieratá. Nevyzerá to veľmi presvedčivo. Ale deti si to užijú a rodičia sa niekde počas filmu radšej vytratia, lebo im to príde ako film, ktorý už videli 50x predtým. Takže v podstate čistý priemer. Hodnotenie: C ()

Galerie (88)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama