Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Halloween

Halloween (1978)

První a nejlepší Halloween. Všechny ostatní díly jedině s výjimkou dvojky a H20 už jsou jenom průměrné až podprůměrné.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Jedním slovem PERFEKNTÍ! ATMOSFÉRA která by se dala krájet zcela vystihuje strach z neznáma. Velký potlesk také sklízí H.R.Giger který nám stvořil postavu která se stala kultovní stejně jako tento film. A nezapomeňte že ,,Ve vesmíru tvůj křik nikdo neuslyší!"

Predátor

Predátor (1987)

Klasika, kde není potřeba vypisovat klady nebo zápory. ,,Jseš raněnej, vždyť vykrvácíš!" ,,Nemám čas krvácet!"

Věc

Věc (1982)

Vynikající film. Dobře zvolené prostředí a scénář o ufonech dávají filmu nezapomenutelnou ATMOSFÉRU mrazu a strachu při které nikdo neví kdo je ten druhý. Kurt Russell alias McReady završuje už tak vynikající hororový thriller při kterém se budete opravdu bát!

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Arnold s naprosto kamennou tváří, Earl Jones s demonickým pohledem a samozřejmě geniální hudba Basila Poledourise dělají Barbara Conana tím čím je. Tedy dnes již naprostou klasikou mezi fantasy filmy. Snad se tedy v blízké době dočkáme oné Legendy o Conanovi. Ale to už bude, jiný příběh...

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

„Tuhle válku nemůžete vyhrát.“ „Chcete mi říct že našich 200 mužů proti vašemu chlapci je pro nás jistá prohra?!“ „Pošlete je tam ale na něco pamatujte.“ „Na co?“ „Na velkou zásobu vaků na mrtvoly.“ Ramba jedničku mám asi nejradši. Možná i vzhledem k tomu, že na rozdíl od pokračování tady není zas tak přehršel akce a tím pádem se jedná spíše o thrillerové drama než vyloženě akční film.

Co dál, doktore?

Co dál, doktore? (1972)

„Mám pro vás vzkaz od zaměstnanců hotelu.“ „Jak zní?“ „Sbohem.“ „Ach to je milé.“ „Oceňovali bychom kdybyste se odstěhoval.“ „Kdy?“ „Včera.“ „Hm, tak brzy?“ Už jako malému se mi ten film hodně líbil. Po mnoha letech to není výjimkou. Ty scény a dialogy které se zde odehrají jsou nezapomenutelné. Zasloužených 5*.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

,,Kolik bitev jste vyhráli než jsem přišel já?! Tedy,než bůh rozhodl že přijdu zrovna já." ,,Né mnoho.To proto že jsem byli hříšní." ,,To proto že jste byli zcela nepřipravení!" Co dodat? Historický velkofilm pojednávající o postavě která skutečně existovala v době křížových výprav. Ridley Scott mě opět nezklamal vynikajícími bitvami,dějem,a některými dialogy které mi připadají že mohly být opravdu vysloveny! Všechny postavy dobře zapadají do děje a tak film působí opravdu historicky. Za normální film 4* za Director´s cut 5*. Je tam mnohem víc vysvětleno.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

,,Žít nebo zemřít? Vyber si. Hra právě začíná!" Saw dokazuje,že s rozpočtem něco okolo 1 mil. dolarů se dají dělat velké věci. Nervy drasající děj a jeho závěr mě nutí dát mu 5* protože narozdíl od zbývajících dílů si tenhle dokázal udržet jakousi jedinečnost a ne tak vysokou brutalitu kterou potom pouze jeho další díly kopírovali a zvyšovali.(např. v pětce kyvadlo nebo ve trojce hrudní koš.)