Chvíli jsem přemýšlel, ale nakonec ty 4* dám. Spielberg a Abrams chtěli natočit rodinnou podívanou v tom nejlepším duchu 80. let a to se jim bezezbytku podařilo. Přiznávám, že u filmu jsem měl příjemné pocity, stejné jako jsem měl u svých prvních hollywoodských bijáků. A to se zkrátka nezapomíná :-)
Ukázka našich národních rysů. Nebo spíš hlavně těch, které v nás stačili vypěstovat rudí bratři a 40 let jejich "hospodaření". Bujeli během a těsně po revoluci. Občas jsou humorné, občas z nich zamrazí, ale daleko víc by to všechno fungovalo, jako sled skečů např. v České sodě. Ve filmové podobě tomu naprosto chybí tmelící prvek, nějaká hlubší postava, nebo cokoli podobného.
Trochu lepší arénovka, která to v závěru chytře zahraje na city. Ale film roku? Ani omylem. Od začátku jsem čekal, že bratři se utkají ve finále společného turnaje a když to vypadalo, že bysme mohli sledovat cestu každého z nich v jiném, kvalitativně rozlišném turnaji, už jsem se těšil, že se dočkám originálního přístupu. Ale nakonec jsem se dočkal jen stokrát viděného. Ale i tak stojí Warrior za shlédnutí. Nicméně stopáž by zasloužila zkrátit.
Na Jasona Stathama jsme v podobných blbinkách zvyklí, ale co tu dělá Robert De Niro? A otázku si můžem zopakovat klidně ještě jednou, protože moc tu toho před kamerou nestráví. Film, jako jednohubka neurazí, nicméně při jeho sledování mě napadlo, že Jason by už potřeboval nějaký charakter, se kterým by si ho diváci neodmyslytelně spojovali, stejně jako Bruce Willice s Johnem McClanem. Ne, s Frankem Martinem alias Kurýrem se nespokojím :-D
Celkem příjemná a mrazivá podívaná, i když je mi jasné, že někomu se to nemusí líbit, protože moc toho vlastně neuvidíme. Ale já si stejně říkám, kdy se někdo odváží a natočí takovejhle snímek s realistickým zlem, které se skrývá v temnotě. KurWa, proč ty příšery musí bejt nadpozemsky rychlý? Ubírá to na uvěřitelnosti, ale na druhou stranua si přidává na divácké stravitelnosti, takže ve výsledku kompromis, kterej mi film trochu kazí.
Jasně, je to jenom refreshlá pařba ve Vegas, ale proč měnit koně vprostřed proudu, ne? ;-) Pro abstinenty nepochopitelné. Pro pařmeny a pařmenky je to meta, na kterou chtějí všichni dosáhnout. A nebo raději ne? :-))
Geek změnil historii baseballu. A já nevím proč, ale možná kvůli jeho postavě, mi film evokoval Social Network, jak už tady taky někdo psal. Jeden z nejlepších sportovních filmů za poslední roky. I když o sport v něm až tak přímo nejde... :-)
Nahlédněme pod pokličku politiky a podívejme se, kdo utváří mediální obraz volených zástupců lidu. Ale nelekejme se pak, že jsou to kariérní bezcharakterní (nebo možná charakter ztrácející) týpci, kteří si jen chtějí zajistit teplé místečko na 4, možná 8 let. A pak si otevřít poradenskou firmu někde v zapadákově... [P.S. Gosling ruluje :-)]
Oldschoolové špionážní drama ze zlatých časů studené války, pokud se to tak dá nazvat. Gary Oldman, coby špiónský guru v důchodu ruluje, ale přesto jsou to 4* s odřenýma ušima.
Battle: Los Angeles byla náborovka k USMC. S.W.A.T.: Firefight je náborovka (počkej si :-) ) pro S.W.A.T. Nekomplikovaná reklama s machrama a machryněma - resp. 1 černou machryní :-))
Tak jsem si konečně doplnil filmové vzdělání :-) Samozřejmě, že očekávání byla obrovská - a díky tomu logicky i trochu nenaplněná, ale rozhodně jsem nebyl zklamaný. Hudba je zkrátka famózní. Geniální až ve stylu Morriconeho a závěrečná scéna, která má neuvěřitelné tempo, film krásně podtrhává. Jasné 4*.
Tony Scott zkrátka netočí nudné filmy. Ne vždy z toho je sice pecka, kterou si budete chtít pouštět pořád dokola, ale zkrátka se u toho nenuddíte. A stejný je to i s Pelhamem 1 2 3; podíváte se, rychle to uteče a stejně rychle na něj zapomenete. Ale času, který filmu věnujete nebudete litovat. A to se daří opakovat málokterému současnému režisérovi.
Člověk se až diví, jak je něco takového, jako je ztráta atomové zbraně (nebo alespoň štěpného materiálu apod.) vůbec možná. A ono těchto událostí byla docela pěkná řádka. Pravda; povětšinou v začátcích atomového věku...
Klidná podívaná, od které nečekejte honičky ala Jason Bourne, ale poměrně realistické zobrazení agentského života. Až na poslední 2 výstřely, který jsou jak z jinýho filmu.
Opravdu poctivé 3*. Měl jsem strach, že to bude prznění klasiky, ale nakonec je to svižná jednohubka, které přidává na atmosféře právě příbuznost s Carpenterovým majstrštykem. Jenže stejně ve vás zůstane pocit, že se z toho dalo vytřískat daleko víc...
Když byla odsunuta premiéra, tak to smrdělo průšvihem, ale ten se naštěstí nekonal. Nakonec je z toho příjemně mrazivé sci-fi, které však má pro mě osobně jendu zásadní chybu; na konci dostane logika totálně na zadek. A přitom to šlo tak krásně a chladně vyřešit...
Anglie vyhořela na Euru 2000 a tady si vzali filmoví tvůrci na paškál celou fotbalovou kulturu kolébky tohole sportu. Pro angličany je fotbal víc než náboženství, a tak se s tímhle traumatem potřebovali vypořádat. Podobně, jako my s Lidicemi nebo američani s atentátem na JFK. "OK, Whacko, Lead Them Out!" :-D
Lovci hlav (2011)
Brilantní směsice žánrů, která až neskutečně drží pohromadě. Ba co víc; baví to.
Technologie Hvězdných válek (TV film) (2007)
O 1* míň za to, že prej nejde zkonstruovat světelný me :-D ;-)
50/50 (2011)
Jedna z nejlepších komedií roku. A určitě nejodvážnější vůbec. Chce to zkrátka koule, natočit komedii o tomhle tématu. Klobouk dolů.
Super 8 (2011)
Městečko (2003)
Warrior (2011)
Nákaza (2011)
Chladná rekonstrukce. Řemeslně kvalitní, ale možná až moc uvěřitelná a civilní.
Elitní zabijáci (2011)
Tunnel, The (2011)
Pařba v Bangkoku (2011)
Moneyball (2011)
Den zrady (2011)
Jeden musí z kola ven (2011)
Czech Made Man (2011)
A kurWa proč ne :-)
Blitz (2011)
Ve větším béčku už jsem Jasona dlouho neviděl. Ale stejně mě ta šablonovitá osnova nějak bavila a celkově to nenudilo...
X-Men: První třída (2011)
Paraádní jízda v tempu, díky kterému byste ani nepostřehli, že film má přes 2h. A nejvíc mě pobavilo cameo Wolverina; krátký a výstižný :-D ;-)
Z Reykjavíku do Rotterdamu (2008)
Pohodově civilní evropskej thriller. A díky evropským lokacím taky uvěřitelnější. Jsem zvědavej na US remake.
Generation P (2011)
Novodobé ruské filmy mi zkrátka nějak sednou :-)
Nepohodlný (2005)
Těsné 4*, ale je to dáne možná až přemrštěným očekáváním. Rozhodně jde o nadprůměrnpu podívanou.
S.W.A.T.: Pod palbou (video film) (2011)
Poslední Mohykán (1992)
Únos vlaku 1 2 3 (2009)
Utajené nehody nukleárních zbraní (TV film) (2006)
Operace Simoom (1999)
Věc: Počátek (2011)
Muži v říji (2009)
Snadno koukatelné. Snadno zapomenutelné.
Apollo 18 (2011)
Drive (2011)
Pravda, je to trochu přehypované, ale stejně je to COOL. Mluviti stříbro, mlčeti zlato :-) A Badalementiho hudba znovu rulez!
Veteran, The (2011)
Příjemně pomalé, příjemně britské. A jedna * navíc za závěrečnou přestřelku, kde smradi dostanou bez okolků na frak. To bylo vážně COOL ;-)
Do toho (2001)