Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Armáda temnot

Armáda temnot (1992)

Můj názor je, že Sam Raimi odvedl vynikající práci, jak s nadsázkou, tak i s ostatními prvky. I když tento snímek není přijímán zcela jednotně za vynikající počin, musím říct, že ve mě zanechal silnou stopu (možná i tím, že mě svým dobrodružstvím vrátil zpátky do raných dětských let). Je to akce, která má rychlý spád, jsou to vypilované komické hlášky, kterými by dokázal Ash setřít i ty nejúžasnější hrdiny z komiksů. A hlavně je to výkon Bruce Campbella, který mě baví vždy, ale v Armádě temnot dvojnásobně! Díky Same Raimi za tento snímek! Nezapomenutelné!

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Absolutní a dokonalá "Bruceovka" a nejlepší vánoční snímek ever!!!!

28 dní poté

28 dní poté (2002)

Jeden z filmů s velice zvláštní, a pro mě přitažlivou atmosférou. Temnější, ale úžasně pojatý námět apokalypsy lidstva! Danny Boyle je jeden z těch režisérů, kteří to opravdu umí, chytnout diváka. Uchvátit ho. Strhnout na svou stranu. a ne jen to, Danny Boyle dokázal, a to již ve více svých filmech, přesvědčit diváka o hluboké myšlence, kterou bezesporu jeho filmy skrývají. U 28 dní poté je to myšlenka tato, nebo alespoň zní podobně: "Kam moje mysl sahá, pamatuji se, že lidi zabíjeli lidi. Z mého stanoviska je dnešní situace normální, lidi zabíjejí lidi." Kdo má rád napětí, filozofii a nemrtvé, určitě si tento film sežeňte, stojí za to.

Rychle a zběsile

Rychle a zběsile (2001)

Snímek, který někdo bere a jiný ne. Vin Diesel, je svůj (jeho zvláštní charisma mi k tomuto tématu nezvykle dobře sedí), Paul Walker je fešák, jako vždy, a sexy holky jsou sexy. Auta jsou naleštěná, vytuněná, jezdí svižně. Děj je mělký, je o ilegálních akcích, závodech, policejní kariéře a přátelství. Pro každého, kdo to nezná na vlastní kůži je to na první pohled zaručeně klišé či kýč. Mám pár známých, co se pohybují v kruzích závodníků i nadšenců do motorů a úprav aut. Musím říct, že realita je ta: Kdo má rád rychlá kola, ten si tento film jistě brzy oblíbí.

Total Recall

Total Recall (1990)

Paul Verhoeven režíruje tak, jak to umí, neopakovatelně, surově a skvěle. Arnold Schwarzenegger hraje hlavní roli Quaida, na kterou se výborně hodí. Film je natočen na náměty povídky Phillipa K.Dicka z roku 1974. A celkově to působí skvěle! Máte rádi sci-fi a drsnou akci, co si nebere servítky? Total Recall musíte vidět!

Zvětšenina

Zvětšenina (1966)

Wou... Wou? Chci říct, Wou! Musím říct, že mě to dostalo. Film, ve kterém si každý najde něco jiného. Film, který každý jinak pochopí, každý ho jinak vidí... Ano, podle mého názoru ukazuje snímek Blow-Up především fakt, že filmová řeč dokáže víc než jsou slova, hudba nebo obraz. Že dokáže oslovit nejen rozum a emoce, ale také dokonale, bláznivě, či filozoficky chcete-li, zmást, oslovit, udeřit a Wou!?... Dostat.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Fantasy film natočený na náměty texaského spisovatele Roberta Ervina Howarda, který se věnoval psaní fantasy, horroru a westernů. Arnie,co by postava barbarského válečníka je v plné síle a ve jménu Krona, boha oceli, se bije za správnou věc. Useknuté hlavy létají vzduchem a čepele mečů řinčí nad bojištěm! Tohle je prostě nádherné filmové zpracování Conana!

Osm a půl

Osm a půl (1963)

Na začátku jsem byl lehce ztracen, ale když jsem se chytil tak mě to vtáhlo. A už jsem jel. Nebo spíš plul. Plul na snových vlnáh společně se skvělým Marcellem Mastroiannim. Některé záběry mi přišli zbytečně dlouhé, jiné zase zbytečně krátké. Ale všechny byly krásné! Nejvíce mě rozhodně bavily režisérovy představy, sny o tom, jak žijí všechny ženy v rovnováze a dokonalé symbióze. A jak všechny milují skvělého a jediného Guida! Tahle část filmu by sama o sobě vystačila na úžasný snímek o velikosti mužského srdce. Úplně jsem v Guidovi poznával svého otce. Vysoký, pohledný a totálně ztracený intelektuál, který už neví... neví co má dělat. Neví, co chce dělat. Neví, zda-li to má dělat. Či to odvolat? Ale co ho ještě drží při životě a při půdě pod nohama jsou ženy. Krásné, smutné, hravé, žhavé, vtipné, chytré, pracovité, hříšné, elegantní a úžasné, nekonečné ženy! Lásky! Tento film mohu jen doporučit, pokud máte rádi snové výlety do jiných světů. Pokud máte rádi ženy. A možná také, pokud se cítít trochu ztraceni.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

První a Nejlepší ze všech Star Wars! Jedinečná atmosféra, která je zde nejhustější. Han Solo, Lea, Žvejkal a somozřejmě Luke, nemluvě o Obivanoivi a také jedinečné temné straně. Co je další, co na tomhle filmu miluji je samozřejme Williamsův nejepičtější soundtrack! Ne jen, že je to už deklarováno za absolutní klasiku, ale také, a to hlavně, je tenhle snímek opravdovým skvostem a průlomcem v dějinách kinematografie. May the Power be with you.

Matrix

Matrix (1999)

Tenhle kult ve své době rozbil veškeré hranice. Ještě dlouho z něj budou filmaři po celém světě čerpat inspiraci. Jak neuvěřitelně si tvůrci pohráli s kamerou a efekty na tomhle kousku, to je prostě nepředstavitelná nálož! Za *****!