Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Hudební
  • Dokumentární

Recenze (120)

plakát

Robbie Williams (2023) (seriál) 

- Look at the eyes. You can see the eyes, right? - What am I seeing? - Trauma.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Can't hear you 'cause your mouth's full of shit... Od režiSERů Švýcarhoven. Začneme pozitivy. Vizuál a střih super. Jako slepenec hudebních videoklipů by to i šlo, ale dvouapůlhodinová vykrádačka všeho a všech bez ladu a skladu rovná se utrpení divákovo a nutnost použít tlačítko fast forward. Banální nezápletka. Podobně mě v poslední době naštval film Bílý šum. Tito dva "režiséři" (Daník a Daník) by už neměli nic psát ani točit. Nebo bych jim do jejich dalšího profesního života dala tuto radu slovy Zdeňka Pohlreicha: "Na tvým místě bych buďto vyměnil doktora, anebo bych si nechal předepsat jiný prášky." EDIT po Oscarech: Vítězství tohoto veledíla na Oscarech hned v sedmi kategoriích (i za scénář!!!) je větší mindf**k, než byl celý tenhle film, takže Akademii k tomuto skvělému výsledku gratuluji, pohřbívá se sama a ocenění Oscarem se samo devalvuje.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Jedna hvězda za scénu s vařením perníku, jinak je to fakt cringe párty.

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

Nemám ráda postavu Poirota a nejvíc nesnáším ty jeho debilní hlášky o "šedých buňkách mozkových"...

plakát

Ad Astra (2019) 

Drama o vztahu otce a syna zasazené do vesmíru. Je to tak půl na půl, není to ani dobré drama ani dobrý sci-fi film. Zároveň obsahuje spoustu sci-fi klišé a nelogičností. Pittovi ta role taky moc nesedla, ale neměl tady vlastně ani co hrát. Pěkný soundtrack.

plakát

Defending Jacob (2020) (seriál) 

Pozor, možné SPOILERY. Po dlouhé době seriál, který mě zaujal a držel v napětí. Ačkoli první díly byly takové pomalé a zdálo se mi, jako by se herci teprve dostávali do svých postav, postupně děj vygradoval. S těmito typy amerických krimi dramat už prostě dopředu očekávám nějaký pořádný dějový zvrat a zašmodrchanici. Sedmá epizoda, odehrávající se hlavně v soudní sini, byla asi nejlepší. Závěrečný díl mě trochu zklamal, protože je úplný závěr dost odlišný než v knize, kde byl ještě více zdrcující. Docela škoda, zajímalo by mě, proč se tvůrci seriálu nedrželi víc knihy, kde byl závěr podle mě mnohem lepší. Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Defending_Jacob (pozor spoilery)

plakát

Teroristka (2019) 

Jedna hvězda za scénu v Machově vile, jinak to byl paskvil (Koukalová proč, děsná hudba proč, scéna s cyklisty proč?). Bohužel zmrvený dobrý námět.

plakát

Švýcarák (2016) odpad!

Proč, proč, proč? Mám ráda absurdní humor, ale co je moc, to je moc. Scénář byl asi napsán po úderu do hlavy, totálně našrot, po lobotomii nebo kombinace všeho dohromady. Tvůrci se asi zhulili nějakým kvalitním matrošem a řekli si: "Hele, natočíme film o dvou trosečnících." "No jo, ale to už tady bylo tisíckrát." "No tak jeden z nich bude mrtvej!" "Jo vole, to je super nápad! Ha ha ha ha ha ha." Je mi líto vynaložených peněz, času a energie na tuhle ultra sračku, místo toho se mohlo natočit něco aspoň s náznakem nějakého děje. Kdyby udělali krátkometrážní film, ok, ale celovečerák? Film doslova o hovně, teda vlastně ne, film o prdech. Jeden z nejdebilnějších a nejnechutnějších filmů, co jsem kdy viděla. Totální odpad.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Tak tenhle seriál mi k srdci nepřirostl. Asi proto, že už nejsem teenager. Nápad dobrý (hodně mi to připomnělo Kingovo To), celkové zpracování dobré, hudba top, ale bohužel to zabíjí zdlouhavost scén (přiznávám, že někdy jsem přehrávání zrychlila na 1,5, abych neumřela nudou, děti-teenagery jako hlavní postavy seriálu moc nemusím). Overhyped.