Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte Na ostří nože nebo Přežít, zařaďte rychle zpátečku. Zimní romance dvou neskutečně nesympatických herců kterým ani vzájemné sympatie, ani vzájemnou nevraživost absolutně nevěříte. Po unylém pádu se tahle utahaná dvojka bez jiskry, švihu a napětí propajdá k šukačce, záchraně a finálnímu objetí. Jediným příjemným prvkem byla zimní krajina a ten krásný Labrador, který ovšem přinesl nejednu scénáristickou zhovadilost a i když sem sám milovník zvířat a psů a kór Zlatých Retrieverů a Labradorů, první věc kterou bych v chajdě ugriloval by byl ten pes a kdyby ste umírali hlady, udělali byste to samé a nekecejte, že ne. Nuda 50%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já jsem dost spokojený určitě bych přidal víc drama hlavně při boji o přežití a o kapku lepší soundtrack ale Kate ( pořád nádherná ) a Idris to výborně zahráli jediné co bych jim dal za špatné, byla sexuální scéna totálně nepovedená ale zbytek super, trochu škoda že film na dvou hodinovou stopáž celkem dost přeskakovaly a nedotáhli scény do konce, aspoň mi to tak přišlo což je škoda. Prostředí bomba. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, dobré obsadenie a film vyzerá relatívne dobre. No zvyšok ma akosi nebral. "The Mountain Between Us" na môj vkus stráca veľkú dávku svojho potenciálu veľmi melodramatickým príbehom, nie veľmi fungujúcou love story a veľmi vyumelkovaným a filmovým záverom, ktorý ma neberie, a ktorý vieme odhadnúť. Osobne by som sa nebránil, keby to dokonca bolo aj trošku drsnejšie a uveriteľnejšie. Lebo potom by som viac prežil jednotlivé situácie s našimi protagonistami, čo sa mi moc v tomto filme nedarilo. Herecké výkony sú dobré a v prvej časti to dokonca má aj skutočne skvelé momentky. Ako je zošuchnutie sa z brala, alebo útok pumy. No potom sa film dostane viac do inej roviny a stáva sa to nudným príbehom, ktorý poznáme a vieme ako to nakoniec dopadne. Možno to mohlo skončiť trošku skôr, a ľudia by boli spokojnejší, alebo minimálne ja. Je to zlý film? Nie nutne. Podľa mňa je to pozerateľné, má to celkom dobrú atmosféru a naši hlavní hrdinovia sa celkom dokážu predať. Keby len dokázal ten scenár a situácie, cez ktoré majú prejsť im pomôcť k tomu, aby bol film o niečo zaujímavejší. Nepozrel by som si to znovu a rozhodne mám pocit, že som videl lepšie romantické survival filmy, než je tento. Hodnotenie: C ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Romantický film, který začíná katastrofickým pádem letadla v neobydlených horách? No tak jo! Začátek se mi hodně líbil, protože mám ráda katastrofické filmy, ve kterých lidé bojují o přežití. Jenže tady byli jen oni dva a pes... A taky se to brzy romanticky zamotalo. Uf. Možná to bylo zbytečně natahované, ale přišlo mi, že film chvílemi ztrácí dech. Až pak scéna v restauraci tomu vrátila švih a ve výsledku jde o docela fajn romantický film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Počas tohto natáčania v roku 2017 vo Vancouveri sa Idris Elba prvýkrát stretol na párty s budúcou manželkou Sabrinou Dhowre Elbovou. (Arsenal83)
  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama