Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (108)

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Když se mne partnerka na konci zeptala, jaké jsou pocity, tak jsem řekl rozpačité. Když se mne zeptala další osoba, řekl jsem americké. A to Branagh není Američan. Mohl bych srovnávat s dalšími verzemi, ale to bych neměl. Jediné srovnání je s knihou. Základní postavy, myšlenka, děj, body na kterých je vystavěn příběh jsou schodné s knihou. I když je tu jeden rozdíl v postavě doktora. Začnu od konce - končí to stejně, ale to prostředí... Proč je scén najednou přenesena ven? Výslechy osob - jsou vzaty dost zkratkou. Zase je jeden venku, jeden v kupé. Další blbosti, které i škodí jsou : Střelba na Hercula Poirota!!!! ???? tady se scénárista zbláznil! Nůž vražený do ramene jedné z postav. Honička na mostě? Hercule Poirot běhá???? Vlak najede do závěje tak, že málem vykolejí???? Obrázek ženy, které se Hercule "zpovídá" Při pohybu venku se nikdy nikomu nekouří od úst Myslím, že tenhle film je pro vyznavače Agathy Christie a Hercula Poirota minimálně rozporuplný a zbytečný, již existují dvě, mnohem lepší verze.

plakát

Durrellovi (2016) (seriál) 

Knihy Geralda Durella jsem četla velmi rád jako malý a i jako dospělý. Byly úžasné a poetika Korfu z něho dýchala na každé stránce. K seriálu jsem proto přistupoval s despektem. A neoprávněně. Seriál je skvělý. Je trochu jiný než knihy. Jsou přidány postavy, zápletky a i příběhy, ale poetika je stejná. Postavy a obsazení jsou zvoleny velmi dobře. Je to oddychové čtení a oddychová podívaná. Nezklame, potěší.

plakát

Stanice číslo 76 (2014) 

Nuda...Nuda...Nuda Ta hvězda je ani nevím za co... Ale odpad to není...

plakát

Svatba pod vlivem (2015) odpad!

Málokdy se stane, abych něco vypnul po 20 minutách...

plakát

Interstellar (2014) 

Vůbec to není špatný, ale mohlo by to být kratší, některé scény byly protahovány až moc. Přesto to stojí za 5 hvězd.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Pokud měl film vykreslit nudu na vesnici, kde chcípl pes, tak se mu to povedlo. Pokud měl film vykreslit jednoduchý a i občas svízelný život několika vesnických figurek, tak se mu to povedlo. Film jsem dokoukal až napotřetí. Bylo to nuda a jediné co mne u filmu drželo bylo obsazení. Nejzajímavější postavu má asi Vilhlelmová. Ta jediná je vykreslená detailněji a má i trochu více charakteru, oproti ostatním.

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Bez té astrologie by to bylo celkem koukatelné a pokud to nemá smysl pro další děj, byla by z toho pěkná hodinová detektivka. Po prvním díle však těžko hodnotit.

plakát

Díky za každé nové ráno (1994) 

Halina Pawlowská napsala příběh "jako ze života". Příběh je groteskní a plný nádherně vykreslených figurek, které bych rád potkal. Ivana Chýlková za tuto roliprávem získala českého lva. Škoda že nevyšel i pro jejího filmového tatínka. Franciszek Pieczka, kterého znám spíše jako Gustíka ze 4 z tanku, zde hraje opravdu skvěle.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

České filmy většinou preferuji, Jana Hřebejka, jako tvůrce mám docela rád. Tady to však skřípe. Scénáře Petra Kolečka prostě buď máte rádi, nebo ne, a tenhle patří do té druhé kategorie. Aspoň u mne. Je tam pár světlých okamžiků - třeba způsob, jak svědkyně přesvědčuje nevěstu, že jí nemůže zahýbat s ženichem. Ale jinak mi to přijde celkově takové moc našponované až za hranu únosnosti.

plakát

Hrátky s čertem (1956) 

Na téhle pohádce mi vždy vadila výprava a kostýmy. Namalované knoflíky byly prostě moc... Ale co se týká otce Scholastika, Loupežníka Sarky Farky, Martina Kabáta I ostatních, jsem unešen. Pohádka zaslouženě patří do toho nejlepšího, co kdy bylo u nás natočeno