Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Lásky jedné plavovlásky

Lásky jedné plavovlásky (1965)

Miloš Forman patří k mým nejoblíbenějším režisérům a nemohu zde vyzdvihnout pouze jeden snímek. A tak bych k "Láskám" přidal i Konkurs, Černý Petr, Hoří, má panenko, Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus, Goyovy přízraky...

Rok ďábla

Rok ďábla (2002)

Petr Zelenka, Čechomor, Nohavica a Plíhal jsou zde dokonalou kombinací. Od Petra Zelenky bych rád vyzdvihl ještě snímky Mňága-Happy End, Knoflíkáři, Příběhy obyčejného šílenství a Karamazovi.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Western je mým oblíbeným žánrem a Sergio Leone patří k jeho klasikům. Z jeho díla nelze opomenout také Pro pár dolarů navíc a Hodný, zlý a ošklivý.

Vratné lahve

Vratné lahve (2007)

Jana Svěráka není třeba představovat a Vratné lahve jistě zasáhly diváky všech generací. Z jeho tvorby musím také vyzdvihnout Obecnou školu, Jízdu a Kuky se vrací.

Zahrada

Zahrada (1995)

Podle mého jde o nejlepší slovenský film. Od autora bych rád vyzdvihl i Sluneční stát.

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

Komedie, které nic nechybí. Zkrátka náš český klenot... Ladislava Smoljaka zná každý a tak není třeba dalších komentářů. Z jeho produkce je povedený také Jára Cimrman, ležící, spící nebo divadlo Dobytí severního pólu, Audience.

3-iron

3-iron (2004)

Tak tohle je zatím nejlepší kousek od Pana Režiséra. I beze slov toho dokázal říct více, než slovy. Za shlédnutí stojí také Jaro, léto, podzim, zima... a jaro.

Postřižiny

Postřižiny (1980)

Klenot české kinematografie, za který si pan Menzel zaslouží potlesk. Dalšími šperky jsou pak Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Skřivánci na niti, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina