Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (15)

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Děj filmu nebyl strhující tolik jako jeho efekty. Celkově jsem se ale dobře bavil, přestože hodnotím 3*. Zde zkrátka člověka potěší daleko více vizuální stránka. Pokud tedy nemáte zrovna chuť se zaobírat silným dějem a chcete spíše jen relaxovat, sedne vám dobře i tento film.

plakát

Repo Men (2010) 

Na tomto snímku se mi líbil(y) dějový(é) zvrat(y), který potom dodal(y) další grády. Z něj se autoři snažili vyvodit i úvahové myšlenky (přestože minimálně, tak to oceňuji), které zpracováním filmu umocňovaly. Ovšem zpracování místy tak krvavě brutální, že jsem s tím už začínal mít problém. Kdyby se ubralo na krvavých scénách, tak by se mi snímek líbil více. Přesto i tak na mě zapůsobil a myslím, že celkové hodnocení zde, odpovídá kvalitě tohoto filmu akorát.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

ABBU mám rád, líbí se mi její písničky a řekl bych, že hlavně díky nim byl pro mě tento muzikál zajímavý. Dále pak prostředí snímku, mnohá taneční zpracování a v některých částech i herecké výkony, nejsou podle mě také vůbec špatné. Ovšem dějově film za mnoho nestojí, ale to jsem tak nějak čekal, takže zklamaný nejsem (po dlouhé době jsem si poslechl ABBU) :) Řekl bych, že takových 70% si tento muzikál zaslouží, (aspoň tedy z hlediska těch, kteří mají vybraný hudební repertoár v oblibě).

plakát

Zakázané království (2008) 

Tento film mě příliš neuchvátil, přestože se mi líbily scenérie, triky, efekty a měl jsem chuť na trochu asijské kultury a klidně i s těmi lítacími souboji (které byly celkově zábavné), mě to ale dějově nijak nevtáhlo. Naštěstí jsem se ale nenudil tolik, protože jsem se díval na DVD doma, takže jsem se zabavil pročítáním informací na internetu. Celkově hodnotím 50ti%, ale dávám 3* (* za celkové zpracování + * za Jet Liho + * za Jackieho :)

plakát

Gattaca (1997) 

Člověk může mít sebelepší genetické vlastnosti, ale pokud nemá snahu - vůli - sebezapření - výdrž - motiv ... , tak to nikam nedotáhne. (Jinak řečeno - dosáhne jen po úroveň svého snažení). A není o tom jen tento film, ale jistě to zná každý z nás z vlastního života ...

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Když jsem viděl upoutávku na tento film, tak jsem věřil, že by to mohl být "fajn" výtvor, přestože hodnocení napovídá jinak. A po shlédnutí filmu mi nezbývá, než se k němu připojit. Nejvíc mi vadila plochost scénáře a slabá zápletka. Vlastně mě do filmu nic moc nevtáhlo až na pěkně zpracované efekty. (Chvílemi mi to připomínalo seriály Xenu a Herkules a chvílemi jsem měl pocit, že se dívám na produkci pro ještě mladší diváky. Jenže na pohádky jsem už skutečně moc starý). Možná jsem měl čekat méně, abych pak "dostal (zdánlivě) víc". Tak jako tak o nic bych nepřišel, pokud bych tento film úplně vynechal. Hodnotím na 50% (za pěkné efekty, variabilitu scén, svižnější tempo a pár úsměvných hlášek).

plakát

Kniha přežití (2010) 

Já tento film hodnotím na 75%. Post apokalyptické filmy mám rád a tento mi skutečně sednul, protože to není extrémně ulítlé scifi - ale akorát, není to přeplácané "holywoodskou" akcí - ale akorát, příběh není úplně o ničem - ale akorát. Možná se snaží poukázat na sílu vůle / odhodlání / nezlomnosti apod. pokud má člověk víru. Příběh není dramaticky strhující, ale přesto poutavý; ubíhá pozvolna a přesto příjemně. K tomu mu pomáhá napětí i akce, kterých nebylo sice mnoho, ovšem byly šikovně namíchány do "poeticky" zobrazených scenérií zničeného světa, (ve kterém pitná voda, lidská kultura, nebo obyčejný šampon na vlasy mají společné především jedno - že jsou strašně vzácné).

plakát

Hele vole, kde mám káru? (2000) 

Nebylo to úplně nejhorší. Pokud se na to člověk dívá po náročném dni (kdy už je mu všechno jedno) ve více lidech a chce se něčemu zasmát, tak to jde. Nekterým scénkám jsme se zasmáli, protože jsou vtipné, jiným jiným i přesto, že byly trapné a některým se smát právě proto nedá :) Záleží v jakém je člověk rozpoložení. Sám bych se ale na tento film nedíval. 50%

plakát

Věříme v Boha? (1980) 

Příjemná komedie, která současně poukazuje na to, že lidé jsou sice hříšní, ale neznamená to, že jsou k vůli tomu hned špatní. A že jsou také lidé, kteří sice působí, že vše co konají, je pro dobrou věc, ale při tom, jejich veškeré skutky vedou k vlastnímu prospěchářství. Za jakým účelem tedy jednáme tak, jak jednáme. Věříme v Boha? :) Jako komedii bych tento film hodnotil na 3*, ale za obsahovou stránku (která je ze života), dávám 5*.

plakát

Spider-Man 3 (2007) 

Na tomto filmu mi vadily až moc emotivní některé části, rádoby působivý záběr Spidermana před vlajkou jak jinak než USA (k čemu to?), některé nelogičnosti v charakterech (jednou se Harry snaží Spidermana zabít "stůj co stůj" a nakonec taková oběť) a v neposlední řadě dramatické části, které jsou ale ovšem pro Spidermana (Newyorčany tolik milovaného :) ) jako stvořené (vždy se zachytí, vždy se vyhne a nebohé oběti zachrání). Ale na druhou stranu je to komiks. Logika scén (jejichž zpracování hodnotím velmi pozitivně) není tolik podstatná, nemají být realistické, mají se líbit. Stejně jako charaktery postav se můžou velmi rychle měnit z absolutních záporáků ve správňáky nebo naopak, aniž by to bylo dostatečně opodstatněné (nemyslím tím ovlivňování černou hmotou - o ni to bylo zajímavější). Jde zde o popcornovou zábavu a tu Spiderman 3 podle mého názoru určitě poskytuje a zároveň se snaží i "něco" říci závěrem. 70%