Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 3
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 075)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se topí ve své megalománii a ve snaze zachránit co se dá vrství do potápějící se lodi jménem Spiderman páté přez deváté. Vzniká z toho uspěchané a možná právě proto tak nesnesitelně dlouhé nic, které Spideyho posílá neúprosně ke dnu. Na sobotní megafilm na nově stále dost dobré, jako pokračování Spidermanovské série krajně nedostačující. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Třetí Spidey podléhá velmi hloupému a nelogickému scénáři (americká vlaječka tomu dodala největší nádech stupidity, jelikož ten záběr tam byl naprosto zbytečný a působil jako pěst na oko), kde se většina děje točí okolo "Tak jde čas stuff"....je to škoda, jelikož bitky jsou opravdu spektakulární (lituju, že jsem to neviděl na velkém plátně, ale nebudu podoporovat ty čuráčky, kteří si říkají "čeští distributoři" a poslouchat zmrvený dabing) a určitě by si zasloužily více prostoru, stejně jako Venom..jehož potenciál nebyl využit ani z poloviny. Ono, všichni by se měli profackovat jak Raimi, tak čeští distributoři. (PERIOD) ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Nabubřelé, a přitom uvnitř tak trapné. Snesl bych, že se Raimi utopí v digitálním velikášství a že akci převede v nezáživnou a nepřehlednou řežbu renderovaných panďuláků. Dokázal bych pochopit i to, že přepálí stylizovaná intermezza, v nichž Parker běhá po stolech, balí blondýnky a ukazuje "pistolky" na kolemjdoucí modelky. Dalo by se zapomenout na spoustu nesrovnalostí - pravda, když vzpomínám na jeřáb, katastrofální sekvenci s černým kostýmem a to, jak Raimi během pár sekund na mostě zničí všechno, co si Tobey uhrál v předchozích dvou dílech, začínám pochybovat i o tom - ale to, že z Parkera udělá idiota a otrapu ještě před symbiontem, to je prostě škandál! Uspěchanost a roztříštěnost, kterou všichni vzpomínají, lze jen podškrábnout - vzpomínám si, jak si George Lucas vyčlenil na jeden přerod Anakina v Dartha Vadera jeden a půl epizody Hvězdných válek. Raimi stihne psychologických veletočů pět do čtyřiceti minut (navíc totálně nevěrohodných), ač je dřív opatrně rozvíjel přes tři hodiny stopáže. Spider-Man byl v trojce prostě zničen stejně jako všechny emoce a režijní virtuozita, které proslavily jeho starší bratříčky. Smutné to je a ne že ne. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem pohan, ale z určitého hlediska je to nejzábavnější Spiderman. K Raimiho sérii a postavám jsme si nikdy nevytvořil silné citové pouto, takže mi to bizarní znásilňování Spidermanova otravného "mirkodušínovského" charakteru netrhalo srdce/neuráželo, právě naopak. A rozhodně obsahuje nejlepší akční scény série. 70%. P.S. Ale tady opravdu nebylo kam dál pokračovat. Věřím, že Marc Webb to vytáhne na úplně jinej level ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

...55%... Když černá smola čistou duši leptá, nastává soumrak věku hrdiny, když na otázku prokletou se zeptá, hoď kamenem, kdos bez viny....Když láska jedinou už není, zrada pálí víc než facka do tváře, když na rtech cítí cizí políbení, s rachotem se hroutí oltáře...Spiderman se nerodí, tím se Peter stává. Či floutkem bez tváře a bez jména? Dvojí identita, je některá z nich pravá? Zvítězí černá nebo červená?....Boj rve každou buňku v těle, až ztrácí pojem, kým chce být, a ani ti tři vnější nepřátelé, neumí mu více ublížit. Patos a scénář jako ementál, každý idol prý jednou těžce zklame, Raimi se topil a Tobey roli neuhrál, proto prosím, nehraj to znovu, Same_______This was the end of my Spider-Man. Pavoučí trojka působí, jakoby si režisér otevřel velmi drahou nekvalitní hospodu- akční scény vypadají jako buřtguláš, místo lásky nám dávkuje limonádu tak přeslazenou, že i citlivá romantická dívka řve smíchy nad idiocií milostných dialogů, a namísto mužů nám servíruje výhradně ubrečené bábovky s černě podmalovanýma očima a la Tokio Hotel...Ojedinělé geniální záblesky prozrazují, že velké dítě Raimi talent a vizi má, ale tentokrát své dvojspřeží neukočíroval, koně se mu splašili a unylá hudba ho z té přeplácané nekompaktní kaše, co si navařil, nedostane. Nebo že by se Sam stal hostitelem symbionta růžové telenovelové barvy?! _________Největší tragédií scénáristictického paskvilu je ale psychologická retardace hlavního hrdiny. Už v několika prvních minutách představil Petera Parkera jako slizkého haura, zašlapal jeho čisté city i každodenní nesobeckou záchranu světa a zabil v něm vše, co v předchozích dílech okénko po okénku vybudoval. Nejde jen o provařené trapné scény. Ano, Peterovo ESO-PESO, stifflerovský tanec v baru a srdceryvné a bránicitrhající drama na mostě jsou nejhlasitějšími výkřiky, ale ta postava je směšná i bez nich. A co hůř, nedokážu ji mít ráda. Coby K.rabička P.avučinové Z.áchrany funguje lokalizovaný humor, hravost a herci ve vedlejších rolích-zejména Jamesi Francovi a J.K.Simmonsovi by tvůrce měl líbat nohy. Ubohý Tobey Maguire, kterého scénář zneužil na tisíc trapných způsobů a je zoufale otravný od prvního monologu, by měl změnit comicsové prostředí a nějakou dobu chodit výhradně kanály (třeba s Želvami Ninja:-) Po nadpozemské dvojce jsem spadla z pavučin přímo do patetické betonové džungle. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Film během otevíracího víkendu v USA utržil závratných 151 milionů amerických dolarů, čímž se v žebříčku návštěvnosti za první víkend dostal na první místo. Za dalších deset dní od premiéry dokázal v USA vydělat 242 milionů dolarů a po celém světě celkem 622 milionů dolarů. (lesumir)
  • Natáčení probíhalo od 16. ledna do 19. května a od 26. května do 1. července 2006 v New Yorku, New Jersey, Ohiu, Illinois a v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama