Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 266)

plakát

Street Kings (2008) 

Zásadní rozdíl mezi tímhle a filmovou prvotinou pana Ayera v pozici rejži je asi jako rozdíl mezi první deskou AC/DC High Voltage a jejich třeba Back in Black. Obě jsou skvělá a zábavná, jen to první je nádherně syrové a to druhé jmenované sice výrazně více heavy , ale současně mnohem uhlazenějšího zvuku.-  Co mne tedy  u tohodle dílka zaujalo velice je  úvodní sekvence (pokud to byl i vědomý záměr autorů, tak  klobouček). Pan Reeves těžce vstává  a první co má v ruce je pistole. Jde do koupelny, načež je naznačeno , že si hodlá čistit zuby, ALE  následuje střih na to, že si čistí (tu) zbraň. Následně se zbraní v ruce opouští dům a jede do práce. - Hezky mi sice naznačili hrdinovo rozpoložení, ale bohužel MR 73 se nekoná. Ne že by na takový biják Ayer neměl ....

plakát

Železná srdce (2014) 

To jsme kdysi jako malí si hráli na indiány a bělochy, nebo na vojáky , nebo něco takovýho.... . Jindra byl v bungru a mi ostatní jsme na poněkud řídký stěny bungru (jen větve, beton jsme nesehnali) házeli bugry. Nějaký asi Jindru trefil, ten se nasral , vzal klacek a všechny nás zmydlil. Pak škobrtnul o drn a ošklivě si rozbil držku vo pangejt. - Nyní jsem si to tak nějak připomněl při sledování tohodle. Ale jinak celkem nekomplikovaná zábava, ideální jako sorbet po zkouknutí třeba  těžkotonážní Opravdové blondýny.

plakát

Hrabě Monte Cristo (1979) (seriál) 

Neuvěřitelnému množství skoro až zábavných lapsů (záběr na abého -ten má bradavici, druhý záběr v rámci jednoho dialogu a abé bradavici nemá(!)-asi se dobře vyzpovídal.....) a levnou produkci jsem vlastně skoro ignoroval pro tu parádní temnotu, kterou jsem tak moc postrádal v jiných verzích.  (mi nikdo nevymluví, že Čchan-uk Pak tohle dočetl a po Panu nebohém pomstovi se rozhodl pokračovat , a vlastně remakovat Dumase Oldboyem a  aby holky neprudili tak ještě přihodil storku o Nebohé paní pomstě --- anebo je to jen náhoda.....)

plakát

Vita a Virginia (2018) 

Již jsem téměř zapomněl, že se točí i takovýhle inscenačně pojatý bijáky o něčem (,,Orlando byl mužem, který se stal ženou, protože byl imaginární. Tak jako většina životopisů...."). - Měl bych občas popatřit i na jiné TV staničky než jsou třeba HBO. Ještěže ten Netflix (zatím) ignoruju a tak jsem se dostal i k tomuhle.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Tak jistě že středobody všech vesmírů jsou Finanční úřady a že ocenění úředníci těchto finančních úřadů dostávají jako pozornost anální kolíky-to ví každý. Co neví každý je jak s tímhle spektáklem vlastně naložit a vo co že tam (jim) vlastně de. Celkem snadná úloha - matka a dcera k sobě hledají cestu (jestli už tohle není klišé ....) a že na to i několik paralelních vesmírů a kungfu kopanců nemusí stačit , tak to ví přeci taky každý. Tak jakýpak vočem že to bylo. A kdo na to nepřijde ani po mé intervenci a ixtém zhlédnutí..... - nevadí, nechť popatří na něco třeba od Marvelů-tam je to většinou jasná loženka.

plakát

Drsný časy (2005) 

Občas, zvláště u prvotin talentovaných tvůrců se přihodí ,že v holyvoodu vznikne cosi tak nepatřičně neholywoodského , až je mi pak líto, že u dalších opusů těchto talentů se To již neopakuje. Což nemusí být nutně cesta sestupné kvality, jen ten fíling a radost z tvorby je pak překryt tou přijatelnou dokonalostí filmů z údolí. Pan Ayer (ale i třeba pan Lucas, nebo pan Spielberg) asi již ví....

plakát

Jana Eyrová (1996) 

Ořezáno až na kost(i), -ty následně zpopelněny a popel z nich do urny uložen a naředěn vodou. Ta vylita. Z toho co zbylo na dně urny uhněten film, který osnovu předlohy zachoval, leč k podstatě příběhu se ani nepřiblížil.

plakát

Pomsta (2021) 

Film kde si hlavní hrdinka hned dvakrát zkrátí vlasy a před tím ještě jednou. A vždycky z nějakého důvodu!! Jinak slepenec filmů , které jsem již viděl (a byli lepší než tohle) se zápletkou a s dialogy , že i mupeti mi přišli jako akční nindžové a rozumbradi. Takže nakonec  největší pecka je ta prověšená džízka na T-1000, která mu jen stěží zakrývá pupek. -- Tohle je ixtá variace rádoby akčního něčeho tak trochu do nikam. To je fakt tak těžké v tak konkurenčním prostředí jako je holywood vypotit dobrý scénář, nebo jsou scénáře dobrý , ale producenti jsou do jednoho sebedestruktivní nešťastníci a tak si je upravují dle - čeho vlastně?

plakát

Poslední závod (2022) 

Byl to ,,jen" TV film, nebo to snad měl být Film? Jestli Film, pak se něco nepovedlo. A že Synové hor už zase vyjeli na svůj Poslední závod je snad jasné. Prý se chystají obdobné další ,,remaky". Už se ,,těším" na předělávky Anděla na horách, Občana Brycha, nebo Hudby z Marsu.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Většinou sice na podobné pořady občas koukám , ale nehodnotím (to si nechávám pro filmy , nebo filmy na pokračování, tzv. (TV) seriály). Ale letos musím. A to nejen kvůli mé oblíbené režisérce, která si do mobilu napsala a pak se pokusila přečíst žádost o ukončení práva svobodné volby se skrytou žádostí o (zřejmě státní ) podporu. Takže další autor (umělec) s kterým na pivo nepůjdu .... . - Když já ale letos popatřil i předávání letošních Oskarů a i když jsem se snažil  nesrovnávat  výpravu, tak to VŠE ostatní bylo skutečně nesrovnatelné. Cabani a jiní talenti zřejmě už zase neměli letos čas......