Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (127)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pomerne úsmevná jednohubka, ktorej výhodou je, že sa neberie až tak vážne. Celé to stojí a padá na trojici Meggie, Samuel a Michael. Z toho Samuel môže kecať o klišoidných veciach bez toho, aby mi to vadilo, Micheal je nad vecou a očividne si celú tú jazdu užíva ( ako keby na takýto druh filmu čakal) a Meggie ukazuje štandard, ale bez zakopnutia. Scenáristicky miestami prostoduché, ale v rámci motivácie postáv funkčné a do určitej miery zaujímavé. Plus prostredie Vietnamu je vizuálne podmanivé. Campbell je možno rutinér, ale robí podstatne menej chýb, ako by pri taktom filme spravili iní, menej zručnejší režiséri. A že je ich poslednú dobu veľa. Takže v zásade spokojnosť. A Meggie by som prial viac úloh, čo ju docenia. Je to taká americká Gong Li. Zaslúži si trošku lepšie postavy. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnějším scénářem, který nenabídne divákovi nic nového a tak se The Prótégé může spolehnout jen na opravdu slušnou brutální akci a skvělou Maggie Q z které máte opravdu pocit, že se v roli pomstychtivého zabijáka nezastaví vážně před ničím ( Samuel jen jako ozdobička). Každopádně bych možná i tu čtvrtou hvězdu zvážil pokud, by přišel opravdu nadupaný a zábavný finiš, ale bohužel nejlepší akční sekvence jsou spíše v první části a ke konci tvůrci vsadili na jakési konverzačky mezi hlavními postavami a tak na mě snímek působil opravdu nedotáhnutým a průměrným dojmem. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Typická pytlákova schovanka - flintu z ruky nepustí. Docela slušně natočený akčňák s velmi dobrou atmosférou a pár poněkud staršími herci, kteří ale makají jak o život a daří se jim vypadat velmi aktivně. Naprosto skvělý je Michael Keaton, jemuž navíc nechybí potřebná elegance. Trochu mi připomínal Jirku Korna. Ostatně Maggie Q ze začátku vypadá jak Křenková (jen na rozdíl od Křenkové umí o něco víc hrát), jeden z padouchů vypadá jak Kryštof, to mě taky bavilo. Jinak trošilinku jinak podaná klasická historka o odvetě, zabili jste mi (doplňte si sami), já vám zabiju (dtto). Ale jak říkám, atmosféra se mi líbila, není to blbé, Michael válí, dobře se na to dívalo. Trochu mi to připomnělo tou atmosférou akčnějšího Specialistu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Campbell točí filmy které mám rád a které frčeli v devadesátých letech. Ale zatímco u Foreigner se mu povedlo vzkřísit dva staříky z mrtvých v docela solidním příběhu, tak tady jsou problémy hned dva a veliké. Keaton se jako protivník k Maqqie Q absolutně nehodí, věkový rozdíl je šílený a i přesto, jak mám Keatona už přes 30 let rád, tady je jako pěst na oko. Druhá věc je scénář a pointa. Totálně druhořadá jalová debilita s ichtilní pointou, která dělá ze všech zúčastněných absolutní kokoty. Campbellova režie je znát, je to svižné, akční pasáže jsou super, má to ten správný devadesátkový feel, ale bohužel je to k němu neúměrně blbé. Uteklo to rychle, bavilo mě to, ale u finále sem se plácal do čela. 55%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Campbell už proste 30 rokov robí to isté, vie to, a mňa to stále baví. Pokiaľ má dobrý scenár, nekonvenčné dialógy, skvelý casting, tú chémiu medzi hercami už vie vybudovať. Z tohto by mohla v pohode vzniknúť aj hra, aj keď ... žmurk na Hitmana. Maggie aj Keaton asi pijú krv alebo čo, že stále vyzerajú zachovalo a vedia sa stále svižne pohybovať (za predpokladu, že to boli oni, no). Film je klasický inteligentný akčňák, kde sú vynechané nepodstatné momenty, kde sú fakt kvalitné bojové sekvencie, dialógy, ktoré bavia a hlavne, rozumná minutáž a zaujimavý feeling. Poctivá trojka, ale jednu dám za Keatona a mobil s nožom. 4 z 5 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama