Reklama

Reklama

Street Kings

  • Česko Králové ulice (festivalový název) (více)
Trailer 2

Tom Ludlow, detektiv mravnostního oddělení, dopadne korejské pedofily a osvobodí unesené nezletilé dívky. Díky tomu je jeho šéf Wander povýšen, což kapitán pro vnitřní záležitosti policie James Biggs nenese dobře. Okamžitě se pouští do vyšetřování Tomova zásahu. Vypadá to, že Biggse na Toma poslal jeho bývalý parťák Washington, s kterým se Tom rozešel ve zlém. Šéf Wander však za Tomem stojí, je rozhodnutý ho z maléru dostat. Tom ale nejedná pokaždé jen tak, jak nařizují předpisy, umí své pozice zneužít a v tom je problém. Tom si to chce s Washingtonem vyříkat, proto ho sleduje. Muž vstoupí do obchodu, jenže ten zrovna v tu chvíli přepadnou dva ozbrojení muži. Tom se snaží Washingtona přesvědčit, že hrozí nebezpečí, ale ten si myslí, že ho chce Tom zabít. Nastane pravá řež a Washington je při nastalé přestřelce zabit. Na první pohled to na všechny působí jako vyřizování osobních účtů a bohužel to tak vypadá i podle záběrů z bezpečnostních kamer. Šéf chce celou záležitost zamést pod stůl a poradí Tomovi, aby záznam ukradl. Problém se díky tomu sice podaří vyžehlit, nicméně Tom je pro jistotu uklizen na administrativní oddělení stížností... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (744)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh nutného zla. Davidu Ayerovi se po DRSNÝCH ČASECH povedla další sonda do Los Angelesského podsvětí. Ludlow je správně špinavý hrdina, který sype z rukávu jednu hlášku za druhou a Keanu Reeves je v botách tohohle zvlášního kovboje jako doma. Forest Whitaker si svou postavu vysloveně užívá a Hugh Laurie ze sebe snadno setřásl Houseovskou image. Co se týče celkového děje tak ten dokáže skákat od předvídatelných situací k nečekaným a vyloženě překvapivým koncům (např. lopata v hlavě). V hodnocení jsem přiznám se trochu váhal protože nebylo čisté. Viděl jsem to tak na na 4,5, ale tenhle druh filmů je prostě moje krevní skupina a KRÁLOVÉ ULICE jsou za poslední dobu v tomhle žánru to nejlepší co mi přišlo před oči. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Systém policajnej práce je skorumpovaný a slúži záujmom mocných. Králi ulice divákov presviedčajú, že nie systém, ale konkrétni mamonári a ich sluhovia v polícii sú tí odpudzujúci a zlí. Zároveň ponúka riešenie. Spočíva v ráznom odťatí zhnitých častí systému, aby - síce naďalej krivoľako, ale predsa len o kúsok spravodlivejšie ten istý systém mohol fungovať ďalej. Základom sú čestní a nekompromisní jednotlivci. Ich prototyp predstavuje vysoko mravný policajt v podaní Keanu Reevesa. S dokonale tvrdnúcim výrazom nenávisti v tvári stále nekompromisnejšie odstraňuje z povrchu zemského predstaviteľov zločineckých komplotov. Poznámka: Alkoholová presiaknutosť hrdinov dnes už zďaleka nepredstavuje taký problém ako kedysi. To je, popri spomenutom základnom predpoklade filmu - obhajobe existujúceho stavu - nenápadná propaganda alkoholovej lobby, ktorá v reklame aj vo filmoch poráža na hlavu lobby cigaretovú. Vďaka tomu nejedným pohárikom potúžený chlap či žena môže stále konať vysoko hrdinské akčné činy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu jsem z tohodle filmu měl neskutečně dobrej pocit. Herci hráli skvěle a Keanu Reeves mi v hlavní roli policajta a magora s bouchačkou, docela sednul. Nicméně Keanu seřezal snad půlku filmovýho štábu a tak mu bylo chvílemi dost náročné věřit, že je fakt takovej borec, že dokáže ztřískat každýho na potkání, aby si udělal respekt. Ve filmu si ho pak docela udělal, ale u mě ani moc ne. Na druhou stranu film jako takový vůbec nenudil a perfektně šlapal. Až do konce, kde si vybral taky to nejlepší z celého filmu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Ellroy, Kurt Wimmer, Jamie Moss .. Konnichiwa is Japanese. It's insulting to Koreans. Svěže natočená kriminálka, která přeci jen sklouzne k tuctové šabloně o "probuzení se" v hordách korupce a vražd. Díky tomu jsou Street Kings nakonec jen jednorázová (pravda řádně stylová) podívaná, kde tvrdě řádí skvělý Keanu Reeves a jeho věrná pistole. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo říct proč Keanu Reeves, který se pro role tvrdých chlápků narodil, hraje nemilosrdného pistolníka tak žřídka? Vždyť mu tyhle vyloženě seknou. No samozřejmě film se mi tím pádem moc líbil. V mé hlavě často šrotovalo srovnávání s Drsnými časy a s Training Day. Jsou to oba filmy, které mám moc rád. A Street Kings se řadí někde na tuto jejich úroveň. Příběh je sice obehraná písnička, ale kdo jiný to umí věrohodněji podat než David Ayer. PS: V Los Angeles snad není čistý policajt. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Postava šéfa oddělení Wandera, kterou hraje Forest Whitaker, v jednom z dialogů označuje Toma Ludlowa (Keanu Reeves) za hrot kopí, stojící proti zločinu. V předchozím filmu Keanu Reevese Constantine (2005), bylo Kopí osudu hlavní relikvií příběhu. (Caszidy)
  • Filmová hudba byla nahrána v pražském Rudolfinu. (bearmeedek)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (více)

Reklama

Reklama