Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Co dodat. Podle mne nejlepší film s Belmondem, zde po boku s krásnou Jacqueline Bisset. Každá scéna výborná, velmi se mi líbilo přemítání reality do knihy. Jediné co se tomuto může snad rovnat je Zvíře.

Žhavé výstřely

Žhavé výstřely (1991)

Nepřekonatelná parodie, tedy když pominu ještě lepší dvojku. Co scéna, to perla.

Have Dreams, Will Travel

Have Dreams, Will Travel (2007)

Film jsem si pustil kvůli AnněSophii a jsem překvapen jak neuvěřitelně krásného a silného prožitku se mi to dostalo. Podobně jak u Foresta Gumpa jsem si řikal, že na toto bych se vydržel koukat o dost dýl. Těch 85min mi uteklo jak voda. Výkony hlavních představitelů jsou fantastické, neméně tak je skvělá i hudba (na konci jsem ukáp i slzičku). Tenhle film jde mezi mé favority.

Ona

Ona (2013)

Pro mě až neuvěřitelný film. Naprosto vynikající téměř sólo hra JPho a hlasový projev Scarlettky mě nechaly ještě dlouho po skončení sedět odvařenýho u počítače. Režisér naprosto nádherně zachytil pocity na kameru a zároveň divákovi klade nespočet různých otázek ohledně lásky, života, umělé inteligence a vůbec bytí. To celé zabaleno do netypického vyobrazení budoucnosti. Před panem režisérem, JPím a Scarlett smekám, skvělá práce!

Interstellar

Interstellar (2014)

Šel jsem do kina s obavami, přecik jen nemůže Nolan pořád točit tak dobré filmy. Naštěstí jsem se pletl a film mě držel ty necelý tři hodiny pořádně přibitýho v sedačce. Když pominu jako vždy precizní režii, tak mě překvapilo občasné dojení emocí (no jo, jsem měkota, částečně jsem podlehl), technický zpracování taky opět na jedničku. Co musím ale opravdu vyzdvihnout je hudba. Ta hudba! Hans se překonal, pač takhle božskej doprovod jsem u filmu snad ještě neslyšel. No ale co se jinak týče slabší stránky filmu, tak to je konec, ten byl trochu přitaženej za vlasy, ale z takovéhle situace se dalo vybruslit opravdu jen velmi těžko a Nolanovi se to jakžtakž podařilo. I tak to ale pro mě nemá vliv na celkovém hodnocení filmu. Za mě pět hvězd a topka Nolanovi tvorby.

Pod vlivem lásky

Pod vlivem lásky (2008)

Konečně někdo zfilmoval nejlepší hlášku Abrahama Lincolna - There is no such thing as a pointless pantyshot! - a umožnil tak starému hentaiovi ztopořit své srdce. Popravdě jsem ale nečekal, že to bude fungovat. Čtyřhodinový film s pěti žánry? První půlhodinka mě o tom taky nepřesvědčila. Pak se ale z toho podivného dramatu stala brutální komedie a film si mě tak naprosto získal. Nakonec musím jen dodat, že závěr byl na můj vkus příliš urychlen a jednou bych chtěl vidět tu nesestříhanou šestihodinovou verzi!