Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (36)

plakát

Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) 

Informačně velmi zajímavě zpracované. Především však prvotřídně odvedené filmové řemeslo!

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Silný a napínavý příběh. Především však vynikající Helen Mirren!

plakát

Naše dovolená a jiné pohromy (2014) 

Lehce absurdní zpracování smutné údálosti, které je ale ve výsledku velmi úsměvné. Svižný, místy černý humor, který je doplněn mírným zesměšněním Skotska.

plakát

Diktátor (2012) 

Z filmů ve kterých hrál hlavní roli Sacha Baron Cohen je tenhle bezpochyby nejlepší. Avšak některé vtipy už jsou tak nějak za hranou...

plakát

Warrior (2011) 

Famózní film! Naprosto mě usadil! Sílá příběhu, který je takřka celý postaven na násilí a přitom je o úctě, porozumění a lásce. Jednoduše smekám! Za zmínku také stojí výborná kamera a práce se zvukem, hudba i skvělé herecké výkony. Tento film je po mnoha stránkách geniální. Avšak malinko ho kazí americké klišé, které ho prostupuje. Tak či tak je to ale výborně zpracovaný film, který mě nadchl.

plakát

Rolling Stones (2008) (koncert) 

Hodnocení dokumentu nemůže být ani trošku objektivní, neboť hudba zastřela vše ostatní, protože Rolling Stones si zaslouží mnohem více, než jen pět hvězd...

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Chlípné, zvrácené, sexistické, sarkastické, chvílemi nechutné! Avšak také velmi působivé, vtipné a zároveň citlivé. Tento seriál mi přišel jakoby by ho napsal sám Charles Bukowski, jen zasazený do dnešní doby. Tento vulgární počin se mi zalibíl, nikoliv svou hrubostí, ale svou poetikou života.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Kouzelný film, který působí krásným, uklidňujícím a optimistickým dojmem. Je zárověň i takový tajemný a právě tím tajemstvím vtahuje do děje a rozvíjí svět našich snů a fantazií. Ladný dojem dokresluje skvělá hudba, která film báječně doplňuje. Musím se přiznat, že tento snímek mě zvláštním způsobem pozitivně naladil...

plakát

O myších a lidech (1992) 

Prvotřídně zpracovaná adaptace Steinbeckova románu. Jeden z mála filmů, který se může měřit se svou knižní předlohou. A pochopitelně...skvělý John Malkovich.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Jednoznačně můj nejoblíbenější film! Tak sympatický hlavní hrdina není snad v žádném jiném filmu. Forrest, ač řekněme pomalejší, je hrdinou nade všechny. Jeho prostoduchý přístup je jednoduše okouzlující. Situace nad kterými bychom se zastavili, lámali si s nimi hlavu a celý utrápení lementovali, jak je jen vyřešit rozklíčuje během okamžiku a poradí si s nimi s elegancí sobě vlastní. Jistě, je to takový americký Jára Cimrman, ale oproti němu je zcela bezelstný a čistý. Forrest je prototypem hodného člověka. Tím, který by vám nikdy vědomě neublížil, nikdy by nelhal a nikdy by vás nepodvedl. Ač takový dobrák, jeho život byl plný trnitých cest. Ze všech, ale dokázal vytěžit něco dobrého. Tento film je prostě obrovským úspěchem ve všech filmových disciplínách. Jednoduše je to krásné!!!